IZVORNA PORUKA: Leva
Upravo sam cula za egipatsku depilaciju i interesuje me da li znate u kom kozmetickom salonu u Sa se moze napraviti, koliko kosta i da li se negdje kod nas moze kupiti secerna pasta?
Egipatska depilacija je slicna depilaciji voskom ali manje boli jer se smjesa nanosi u suprotnom smijeru od rasta dlacica a uklanja se u smijeru rasta i ne ostavlja crvene tackice. Koriste se secer, med i limun- nema "vjestackih" sastojaka.
nanosi se dakle u suprotnom smijeru a trga se u smjeru rasta dlake
pa to je onda sasvim isto
a sto se tice meda i secera...ja licno nikad ne bih sa tim radila jer je med veliki alergen i nije ga dobro koristiti u tim tretmanima kada dolazi do povrede epidermisa
on se stavlja samo kada je epidermis(posljednji sloj koze)u dobrom stanju i to se i tada preporucuje da se mjesa sa nekim drugim sastojcima jer je agresivan
secer???
nikad cula iskrena da budem ali mislim da sasvim isto boli
jer razmisli
depilacija je proces cupanja dlake IZ KORENJA...kako se to desi je sasvim ne bitno
ona se cupa i to boli...