IZVORNA PORUKA: SdZ
Kako mi se priblizava porod sve vise mislim na tebe.
Svaki dan pustim suzu u sjecanju na tebe.
Ni s kim ne djelim svoju bol, osim sa svojom curicom.
Ona je prinudjena da vec u stomaku zna da njena mama ima jednu tihu patnju koja je svakodnevno prati.
Nadam se da nece biti ljuta na mene zbog tuge koju zajedno djelimo.
Razumijet ce ona mene.
Zvat ce se Darija.
Sta bi ti rekao za to ime?
Da nije muslimansko?
No ti znas da tvoja S ne grijesi.
Ne bojim se poroda, nimalo.
Jedva cekam trenutke boli jer znam da ce mi tad doci moja najveca sreca.
Mozda njen lik ukloni truncic ove tuge koju vec pet godina osjecam.
Razmisljam o trenutku kad mami jave da je postala "majka".
Sigurno ce joj biti tesko jer ona ce morati imati i tvoju ulogu u tome.
Razmisljam o trenutku kad poslije poroda vidim svoje najmilije, a tebe ne bude tu.
Opet te nece biti.
Ostavio si mi u amanet svoj visok pritisak.
Kroz cijelu trudnocu s njim deveram, no
doktor je prezadovoljan borbom moga tijela s njim.
Falis mi neizmjerno.
Voljela bih znati kako bi se ponasao kroz moju trudnocu, kroz docek svoje unucice...
Ni sad mi ne fali nista, sve imam, ali s tobom bi to bilo drugacije...
I eto tako....
Neke boli će da bole uvijek...
evo danas je 21 godina kako je moj otac od nas otišao...
Misliš da me danas na groblju boljelo manje nego prije, neću ti lagati...boljelo je isto samo bila je velika razlika u tome što sma danas sa ponosom svojim stajala pored spomenika sa njegovim imenom...moja djeca i dijete moje sestre i moja majka i ja i seka i sve mi koje smo ispunile dobrim ovaj dunjaluk....a njegove smo sve i svi još uvijek...
i koliko mi fali da pomiluje unučad svoju toliko sam sretna što oni su tu znaju ko je on i koliko dobra dao je nama...samo lijepa sjećanja...
Tako da...iz srca ništa izrbisati nećeš...a kako svoje piliće inšalah budeš odgajala oni će znati koliko dedu poštivati moraju...i koja je to ljubav bila i biće uvijek... a nane, eh nane...one tako dobro obavljaju ulogu i dede i sebe...mogu ti reći bolje nego se nadamo, te stijene naše ama ni suzu da pusti a znam da noćas u svom krevetu isplakat će još jednu turu boli svojih.