Stranica: << < Prethodna stranica 1 [2]
Rupi cupi zelim samo da ti kazem da je odluka tvoja i samo tvoja. Kad si dosla na ovaj forum da potrazis misljenje moras znati da mame nisu objektivne. Ne znam kakvi bi bili odgovori da si temu postavila na forumu koji nije vezan za roditeljstvo, ali na forumu gdje su mame dobices odgovore samo da zadrzis bebu.
Ako ti osjecas da ne zelis, da ne mozes ili bilo sta drugo nemoj da ti ovi odgovori cine da se ruzno osjecas.
Evo sad moja prica. Kad sam u maju 2007. vidjela test sa dvije crtice pocela sam da placem, kad sam drugi test uradila i ponovile se dvije crtice tad sam vec urlala. Nas dvoje jesmo bili dugo zajedno, ali ni na kraj pameti nam nije bila beba. Ja tek upisala trecu godinu faxa, sa ispitima iz druge. On sa veeeeelikim dugovima iz propale firme, cifra da ti se zeludac okrene.
Bila sam protivnik abortusa i rekla sam da to nikad necu uciniti sebi. Vrlo brzo smo mi odlucili da cemo zadrzati bebu, ali je kod nas bilo nekih drugih peripetija, o kojima nije sad ni vrijeme ni mjesto da pisem. Mada mogu ukratko reci da sto se tice mene i mog faxa svi su me otpisali. Iskreno, nisam ni ja mnogo vjerovala u sebe.
Dok sam bila trudna dala sam nekih 5 ispita. Ali kad se rodila beba za godinu dana njenog zivota ja sam dala 15 ispita.
Inace mi je prosjek bio 5 godisnje.
Na prvi ispit izasla sam 20 dana posle poroda. (Moram da napomenem da studiram drzavni fax, i da ni kao trudnica ni kao majka nisam imala nikakvih protekcija, a na tom prvom ispitu sam cekala 6h da dodjem na red. Bez obzira sto sam molila jer imam novorodjence kod kuce i bla, bla, bla.)
Kad je ona napunila 5 mjeseci ja sam dala 7 ispita. Bila je prekrasna beba. Mirna i dobra. Zaplakala je kad se rodila i na prvoj vakcini sa mjesec dana. Izmedju nije plakala, nevjerovatno. Sa mjesec dana pocela da se budi jednom nocu. Beba za pozeljeti. Tako su se kockice fino slozile i evo ja imam jos samo jedan ispit.
I jos nesto, nisam imala nicije pomoci. Beba, spava ja ucim i to je sva mudrost. Dobra organizacija i sve se moze. Ionako ti ne treba vise od 2h svaki dan.
Znam da sam ja izuzetak sto se tice davanja ispita sa bebom, ali samo da ti kazem da i to moze. Mada znam neke mame kojima se desila situacija isto kao i meni i slobodno mogu da kazem da one nikad nece zavrsiti fax. Druga je stvar sta su kome prioriteti. Bitno je ne zamrzavati godinu i kontinuirano uciti.
Dijete jeste najveca sreca. Ljubav koju u zivotu prije nisi mogla osjetiti. Neko cije boli i radosti istinski svim srcem dijelis. Ali isto tako dijete znaci kraj slobodnog vremena, kraj prijasnjeg zivota, novi prioriteti, ma sve novo. Nemas vise zajednickih tema sa svojim vrsnjacima. Mislim imas, ali stvorice se odredjeni jaz.
Ocekuj neocekivano.
Puno srece ti zelim sta god da odlucis