IZVORNA PORUKA: Vanja88
Ja bi voljela da znam zasto kod naseg naroda nista ne valja.? Kako da ugodimo narodu....milion ljudi koristi vlazne maramice, ne moraju one biti dm,violeta,johnson itd....ima i drugih maramica bez mirisa,iritacija,organskih bez hemikalija zar ne?
Ja sam neki dan kupila 1000komada u ogromnoj kutiji i znam da mi svakako nece dugo trajati... jer ih svakodnevno koristim..imam i tih krpica sto je ijaa spominajala i koristim ih u istu svrhu kao sto ona spominje... ali ljudi mojiiii ima mjesta gdje cak ni voda ne valja!!
Novorjdnecadi kake skoro svako hranjenje u pocetku zar ne....hocete vi bebi prati guzu svakih par sati,razbuditi je u 3ujutru zato sto "vlazne maramice ne valjaju" pa ne valja ni vazduh koji disemo sviju ce nas pogusiti smog pa ? molite se Bogu za zdravlje zajebi ti to sta valja sta ne
Upravo je ovdje i pitanje
sama srećica je navela dermatitis kao moguću posljedicu upotrebe vlažnih maramica i sad traži zdravije rješenje.Kao i rješenje z čišćenje guze njenog dvogodišnjaka kad ona nije tu.
Da tebi dr. kaže da N ima suhu kožu zbog vl.maramica bi li promjenila mišljenje i tražila drugo rješenje?
Ja da sam znala da postoje ove suhe varijante (ako doista nemaju drugih dodataka) vjerovatno bi ih koristila umjesto vate.
A postoje mame (ne bih rekla ne majke jer je to prizašlo iz neznanja a ne namjere) koje pretjeruju sa upotrebom vl.maramica i direktno štete svojoj
.
Jednom sam svojim očima vidjela kad je mama došla u dz sa novorođenčetom plačući,neće da doji beba.Sestre kažu da pokaže kako to radi a ona vadi vl.maramice briše dojke i nudi bebi
Kaže njoj sestra pa de ti siši te hemikalije sa kože pa vidi sviđa li ti se.
Ja i kad bih bila primorana koristiti vl.m na
definitivno bi izbjegavala ruke i lice.Ne bih voljela da stavi rukicu u usta koju sam ja netom prije izribala v.m
Ja bih ovu temu ostavila aktivnom da se zna da ima i alternativa vl.m
MZT