IZVORNA PORUKA: mala curica
Nezz dali je uopce svjesna sta pise
Ne mogu vjerovati da neko ima zaista takvo razmisljanje.........
Mislim da to ima veze sa kucnim bontonom koji je steceni
Od zene koja ima problematican odnos sa svekrvom se ocekuje da suti.
Na drugoj temi ( o zaovi) gdje sam te citirala navela sam tvoju kontradiktornost a vrhunac izjave neka se njih dvije raduju. Toliko o porodicnim odnosima. Eh, da ne skrecemo pricu o zaovi.
O tome odnosu sam ja ovdje govorila. Upravo o onome odnosu gdje ti osjecas da ti je ucinjena nepravda, da nisi prihvacena, da tvoje dijete nije prihvaceno, bez obzira sto si snaha, kcerka te kuce, udala se za njezinog sina, upravo o tome odnosu ovdje i pricam. Ako ces se ti pojesti sto ce kasnije tvoja svekrva tetositi
svoju kcerku. Kupovati joj stvarcice za bebu, a nije se sjetila djeteta od svoga sina. Da li mogu pitati zasto se drugacije gleda na sinovo dijete a drugacije na kcerkino? Oboje su unucadi. I bez obzira na tvoj komentar
IZVORNA PORUKA: mala curica
Svako ima svoja vrata pa neka tako i ostane
tebe ce uvijek pojesti nepravda sto ti nisi imala tretman snahe. Jel sada jasnije o cemu sam pricala? Samo sto sam navela primjer oblacenja. Ako svekrva nije naucila svoje dijete kako da se oblaci, zasto da se snaha ustrucava?
Evo, vec ako smo sada spomenuli ustrucavanje, zasto ti svojoj svekrvi ne smijes reci za prava tvoga djeteta kao unuka? Zasto se ustrucavas? Zasto uvijek taj "stranacki" odnos, a ne odnos porodice, gdje se sjedne za sto i kaze sta se smeta (iako je to trebalo prije braka).
Zasto joj ne smijes reci: " Za ovih 8. mjeseci trudnoce nisi se sjetila pitati treba li sta?!" Nemoj mi samo poceti filozofiju, to je njegova familija, njegova krv, jer da se to tako gledalo, nebi niko nikom stao na zulj. Da ne govorim " nek svako ima svoja vrata i neka tako ostane". Sto si ti rekla.
< Poruku je uredio Finepex -- 24.4.2015 7:09:09 >