IZVORNA PORUKA: Galicia
Koga briga sta svekrva misli? I da li ce se ona i snaha uklopiti ili nece uopste nije od bitnog znacaja za par koji se voli, i ne treba da bude.
Ti zivis u nekom svom svijetu, koji je jako jako drugaciji od mog.
Kako te nece biti briga kada je ona majka tvog muza.
Sto se tice uklapanja, barem meni nije bio cilj, sada ne znam za druge, ocito svaka ima svoje filozofije braka i bracnih odnosa, da mi brak ne bude popracen odnosom sa svekrvom da se cujemo samo " za praznike", kada ja nekome "
radi reda", a ne radi moje dobre volje,
moram cestitati praznike.
Ipak se tu nasilu stvara odnos kojeg ti kao snaha ne mozes prekinuti, zasto se mora cestitati praznik ako necija majka nije tako bitna? odgovor: jer ti eto kao snaha "postujes" svoju svekrvu. iako za nekoga to nije ni p od onoga postovanja. Zar nisu dvostruki arsini? I sama pomisao da bi ti tako bio popracen cijeliiii brak .. nedaj Boze, da Allah sacuva od takvog iskusenja.
Znas one komentare , da sada ne citiram, kada svekrvu posjecuju radi reda, kada imaju "
poslovan" odnos.
Mogu je trpiti dva sata radi muza..itd itd.. Zasto? Zbog cega ako odnos sa svekrvom nije bitan, i ako ne utice na raspolozenje tvog braka ? I to je to o cemu pricam.
< Poruku je uredio Finepex -- 25.4.2015 18:05:03 >