Da svi imaju svoj sistem rada i to treba poštovati jer oni(ginekolozi)ipak najbolje znaju ocijeniti da li naše stanje zatjeva određeni lijek.
Ovo pišem iz vlastitog iskustva jer sam od 9-16ned koristila urogestan 3x1.To sam pila kod doktorice koja mi je do tad vodila trudnoću.
U 19/20ned sam završila u bolnici(po prvi od tri puta) i bila 10dana na tokolizi(ginypral i isoptin iv.)zbog niske trudnoće i jake urinarne infekcije.
Po izlasku iz bolnice drugi ljekar koji mi je nastavio voditi trudnoću mi nije dao da pijem ginypral iako mi je trunoća bila visokorizična.Rekao je da on svojim pacijentima NE DAJE taj lijek da piju sami već da (naravno ako je potrebno )ga on daje u isključivo bolničkim uslovima i pod njegovom kontrolom.
Meni iskreno je to i odgovaralo jer sam i od tokolize ponekad imala ječe lupanje srca
.Tj,ako mi povećaju dozu (VIŠE OD 25KAPI/1MIN).
Do kraja trudnoće imala sam kontrakcije i još 2x bila u bolnici na tokolizi.
Eto ja sam uspijela BEZ ginyprala(pod stalnom kontrolom) da iznesem trudnoću do 39ned,a uz to sve imam djevojčicu od 4god.kojoj sam morala da posvetim jako puno pažnje i kuću *na sebi*jer mm jako puno radi i skoro nikad nije bio tu da mi pomogne.
Sad sam jako sretna majla dvoje malih