IZVORNA PORUKA: malena sharena
Skoro mi se desilo da sam imala goste i da zena svog dvogodisnjaka pusti prvo da se popne na trpezarijski sto, a onda i da sjedi i igra se na njemu i da stoji, a ona stoji pored i cuva ga. A moje dijete zaibreceno gleda jer zna da mu je to strogo zabranjeno. I hajd ti njima reci da sklone dijete odatle.
u mom domu pracila koja su za moju djecu su i za svu ostalu....osobito za ovako krupne stvari
tu priče nema....
Obraćam se roditeljima, a djeca koja su česti gosti savršeno dobro znaju pravila...
Kod mene je dom prilagođen djeci...
imaju zanimacije i bilo ih je rpije nego sam svoju dejcu imala...
djeci dopuštam da su djeca...
različite generacije djece dolaze nam...do beba koje ne mogu biti u sobi sa mamom do velike djece koja imaju zanimaciju u sobi moje djece...
razbacane igračke, pomrvljeno, id to je tako satavni dio svakoga dana imala nema goste...al recimo diranje staklene komede i stinica u njoj to ne...
moja djeca poprilično razlikuju šta smiju šta ne...ne malo puta su u svojim radoznalim malim godinama posegnule dko drugoga za neku zanimljivost...reagirala sma kao i u svom domu...zanal sam milion puta reći Ne al do dan das što je bilo Ne je i dalje NE...
vrlo sma dosljedna onopme što mstram da nije ok i ne posustajem ni za molbama ni plačem ni tersanjem...
Al nisam zaista osoba koja ičim djeci prijeti, brani im ono da sam teta kojoj niko neće...čak šta više djeca mi rado doalze...
istina ja sada imama veliku djevojčicu koja naša pravila potuje dosljedno pa ja ne upozorav ni roditelje odavno...to radi ona...sa rečenicom '' moja mama to ne da'' ili '' ne ne to s ene smije''