Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.
01.02.2011, 14:58
Pikova_dama
88
Ima i maybe babe. Znam da ima puno razloga za i protiv, ali tacan je sigurno ako ga pravilno koristis.
01.02.2011, 15:53
malenac76
18
ja koristim maybe baby najvise iz radoznalosti jel funkcionise? sad mi je 12dc i jos uvijek nema paprati. znaci za sada je tacan. vidjecemo hoce li je biti kad bude O
03.02.2011, 11:38
Pikova_dama
88
Ja mislim da funkcioniše. Ciklus mi traje 27 dana i uvijek mi je oko 14.og dana najvise paprati. Nikad ga nisam koristila u toku dana, uvijek rano ujutro čim otvorim oči :) Ako ga koristiš prema uputstvu, onda funkcioniše.
03.02.2011, 17:10
malenac76
18
i ja ga radim odmah ujuto i evo jutros ima i tackica i mahovine :) juce sam bila kod gin i kaze da ce O biti ovih dana, da je folikula spremna :) znaci MB funkcionise kako treba
09.02.2011, 14:15
Amelaa RR
3309
Evo stiglo i moje cudo iz Amerike , i to zahvaljujuci prijateljicama kojima ne da sam zahvalna nego prezahvalna...saljem veliki ljubac njima..I ako Bog da ..nadam se da ce biti"fajde"
< Poruku je uredio Amelaa RR -- 9.2.2011 14:18:56 >
Amela na kojem principu ovo radi? a s obzirom da si trudilica toliko godina, zašto ne uradiš nešto konkretno (mislim na MPO)?
10.02.2011, 18:46
AMELIC
1152
Amela draga koliko ovo čudo košta, imam i ja rodbine u USA pa ih mogla zamoliti da pošalju Ida vještica je već pitala koji je princip rada? Obavezno javi kako funkcioniše Sretno!!!
< Poruku je uredio malena27 RR -- 11.2.2011 8:42:25 >
14.02.2011, 17:10
Volim Te!
477
Lijep pozdrav svima...imam jedno pitanje na koje mi treba hitan odgovor...nova sam sto se zatrudnjivanja tice i volela bi da mi neko objasni...imam gusti skroz bijeli iscjedak(danas se pojavio) jel to znaci da ovuliram?Unaprijed zahvaljujem i zelim vam da sto prije
14.02.2011, 17:33
malenac76
18
koliko sam ja upucena to ti je kremasta sluz koja se javlja prije i poslije ovulacije..kad ti sluz bude prozirna i rastezljiva (kao bjelanjak od jajeta) onda je ovulacija i akcijaaaaaaaaaaaaaaa
14.02.2011, 18:14
mala slatka
20
Drage moje pomagajte.evo citam vase komentare o bjelom iscjetku.posto ja i muz ovih dana ganjamo ciljanu trudnocu primam menopur i meni je danas dvanesti dan od pocetka menstruacije,koja je trajala 7dana normalno sve bilo i prestalo ali evo treci dan kako mi se pojavljuje smedji iscjedak i ponekad malo krvi stim pomjesano.mi bi trebali da krenemo u akciju jer veceras primam trecu inekciju menopura ali od straha nesmijem se usudit.imam bolove u lijevom jajniku.ja nikad neznam ni kad cu dobit menstruaciju a kamoli da znam kad mi je ovulacija.sta vi mislite.
14.02.2011, 19:15
vjestica
4335
mala slatka ideš li na folikulometriju?
14.02.2011, 19:56
izzy
93
Cure mene evo bole grudi, a trebam dobit tek za nekih 14 dana... Da li je moguce da mi je ovulacija zavrsila ili nastupa??
Smedji iscjedak moze biti i ovulacijsko krvarenje, koje ja licno nikada ranije nisam imala do proslog ciklusa. Nakon pojave smedjeg iscjedka sam otisla na pregled prilikom kojeg je ustanovljen folikul u lijevom jajniku a ovulacija pred pocetkom, 1/2 dana.
15.02.2011, 14:50
mala slatka
20
Vjestice, doktorica me pregledala rekla mi da kupim inekcije i nije mi rekla dal cu vise dolazit na pregled.poslije inekcija propisala mi utrogestan da pijem i onda ako dobijem ili nedobijem da joj se javim.jutros mi se opet pojavilo malo krvi nezanm dali da je nazovem i sta da radim
15.02.2011, 16:33
AAvalon
1107
mala slatka, ja mislim da se ne bi niti jedan protokol smio tako davati bez adekvatnog pracenja folikulometrijom. odnosno, da preformulisem - ja ga ne bih uzimala bez pracenja. mislim da je malo neodgovorno od doktorice da ti samo kaze da se javis samo da joj reknes jesi li dobila ili ne, pa da planirate sljedeci ciklus. uz stimulaciju potrebno je pratiti razvoj folikula, da se vidi da li napreduju kako treba, da li ih je previse, kakav je odgovor na terapiju, da li ocekivati neke nuspojave ne do Bog i milion drugih razloga. i kako da znas kad ti je bila ovulacija da pocnes uzimati utrogestan, onako napamet, ofrljoke, 15-ti dan??? meni nije jasno... s obzirom da se brines, ti slobodno nazovi doktoricu, a moj prijedlog bi ti bio da nadjes drugog ljekara da te prati. opet izvini ako sam presla granicu ali stvarno me zivcira kad doktori to tako olako shvate. samo se nadam da si ti mirna, da ce sve biti ok, i naravno zelim ti sve najbolje
15.02.2011, 16:54
mala slatka
20
moja terapija je siofor(koji pijem redovno 850mg ujutro i navece)klomifen menopur pregnil koji trebam sutra primit i prekosutra nakon inekcija pocinjem pit utrogestan.dali neka od vas ima slicnu terapiju.ma ja neznam vise ni kome bi isla od dr.tek sam doselila u Tuzlu pa sam dobila preporuku da je dr.Hajder dobra.pocinjem da gubim nadu jer sesta godina nije malo
15.02.2011, 17:59
Banana
1825
mala slatka, pa ti pored klomifena imaš i menopur, jel ovo prvi put da uzimaš klomifen? kažeš da te doktorica pregledala, koji je to dan ciklusa bio?
ne bih da bez jasnih dokaza išta kažem za dr. ali ako se plašiš da neće znati kad treba da akcijate, slobodno ju nazovi i kaži šta te muči, traži pregled. ako i tad bude govorila isto, ti fino otiđi kod dr. balić i sve joj ispričaj. neće biti baš popularno promijenit dr. u po frke ali baš te briga, u pitanju je tvoje zdravlje i ti se moraš najviše brinuti, pa nek kažu i da pretjeruješ. nemoj da ti sad sve propadne zbog tog što je tebi neprijatno, ako su pogriješili njima treba da bude neprijatno zbog cijele svoje struke. sad je već kasno ali neka ti to bude prva stvar koju ćeš uradit ujutro. sretno mila
i drugo došlo samo
15.02.2011, 18:39
mala slatka
20
Ja sam pila klomifen od 5do9dana mnstruacije a kod doktorice sam bila 8dan na pregledu i rekla mi je da mi jajnici slabo reaguju na klomifen pa mi je ukljucila menopur.kaze da je nzadovoljna kako klomifen djeluje na moje jajnike.jer moji jajnici su klasicni primjer PCO i skroz slabo reaguju nikakvog pomaka pa je i dr.odlucila se odma na menopur.i samo da vam se svima zahvalim od srca jer stvarno ste mi pomogle najvise psihicki
15.02.2011, 19:13
Banana
1825
bila ona zadovoljna ili ne, treba te do kraja izvesti. slobodno ti nju nazovi, a ako ne bude htjela, hvala bogu, ima i drugih doktora. nikad se ne zna šta se sve može desit, ne treba otpisivat folikule prije vremena
i drugo došlo samo
15.02.2011, 20:13
Lulu_08
350
Potpisujem Bananu! Ukoliko izgubis povjerenje u njene postupke i odluke mjenjaj doktoricu, a ja toplo preporucujem dr. Balic! Nadam se da ces uspjeti mala slatka!