Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
cao svima htjela bih da vas pitam,imala sam 22.05.i kako sam izracunala plodni dani su mi od 1.06 do 7.06,i nekad me zazigaju malo jajnici,evo od juce!!! iscjedak mi nije bas ni gust ni zidak pa me interesuje da li su to plodni dani ili dok je iscjedak takav da nisu!!!!!! da li mogu biti plodni dani ako iscjedak nije dovoljno zidak??? hvala!!!
02.06.2010, 18:28
ivana st
1361
Koliko ti traju ciklusi? Ovulacija ti je obično 14 dana prije , dakle ako ti je ciklus primjerice dug 34 dana onda ti je O 20-og dana ciklusa. Sluz bi u danima trebala biti popout bjelanjca (prozirna i rastezljiva) ali može O biti i bez te sluzi.
02.06.2010, 18:35
naidica
321
ciklus mi traje 27 dana!!!! ja kako sam po svim kalendarima ovulacije racunala plodni dani u mi od 1.06 do 7. 06.samo me brine ta sluz,jer mi trenutno nije prozirna ni rastezljiva, malo je gusca!!!!
02.06.2010, 18:40
ivana st
1361
Nemoj se previše opterećivati sa sluzi,ne primjećujem je ni ja uvijek a ciklusi su mi ovulatorni. Tebi je onda ovulacija ova dva,tri dana, sad je vrijeme za akciju.
10.06.2010, 14:08
Banana
1825
Jučer mi je trakica bila pozitivna u 17h, testna je čak bila malčice tamnija od kontrolne. Danas ponovo uradim test i još jednom pozitivna, rekla bih da nema razlike od juče. Prema ovoj slici vidim da je moguće imati par dana pozitivne testove. Međutim, ne znam šta sada da radim. Jučer smo dva puta "ispraznili municiju" a pošto je problem u spermićima mm, da li da sačekam do sutra (da se malko obnove) ili da se danas damo u akciju?
i drugo došlo samo
10.06.2010, 14:12
medi87
1006
Ja mislim da je bolje da sacekate do sztra jer je potrebno 24 sata da se spermatoziodi obnove, sretno
10.06.2010, 17:30
ivana st
1361
I ja mislim da je dobro pričekati do sutra i navijam da bude uspješno !
15.06.2010, 22:10
te.amo
40
Ja sam si narucila mikroskopcic za testiranje pljuvacke, i pocet cu mjerit bazalnu. Mada, ako nesto nije u redu (sa mnom ili sa muzem) djaba mi sve to. Mislim, ako smo imali sexy time :D svaki drugi dan tokom ciklusa (izuzev u dane menstruacije) onda bismo valjda do sad potrefili. Pokusavamo zatrudnit zadnjih 8 mjeseci, od kojih par i nije bilo bas tako aktivno zbog razlicitih razloga, ali mislim da ni tada nismo fulali (moguce) plodne dane.
12.07.2010, 16:55
anii
39
ja sam danas kupila dva testa za ovulaciju, pa vidjecemo koliko su oni ucinkoviti, mada mislim da cu morati kupiti jos, a jedan kosta 6 km.a i ja isto mislim da smo moj muz i ja do sada morali potrefiti plodne dane, trudimo se zadnjih 9 mjeseci...nadam se da ce se javiti neko ko ima iskustva sa ovim ovulacijskim testovima
12.07.2010, 17:00
Banana
1825
Koji ti je danas dan ciklusa i koliko dana ti inače traje ciklus?
i drugo došlo samo
12.07.2010, 18:42
anii
39
ako si mene pitala, danas mi je drugi dan ciklusa tj imam menstruaciju, a ciklus mi traje u posljednje vrijeme 25 ili 26 dana, češće 25
12.07.2010, 19:14
Banana
1825
Onda bi po pravilu trebala početi sa testiranjem 8. dc pa da upratiš kad će ti linija biti najdeblja. S obzirom da imaš dvije trakice, onda od 8. dc obrati pažnju na žiganja i reagovanja jajnika pa kad budeš sigurna da se zaista nešto počelo dešavati, testiraj se, najbolje je oko 17 sati. Sretno!
i drugo došlo samo
12.07.2010, 19:35
anii
39
hvala puno
12.07.2010, 19:47
Banana
1825
nego, i ti si trudilica pa hajde u čekaonicu
i drugo došlo samo
13.07.2010, 13:41
Maleno85
50
Cao cure, evo mene malo i ovdje :-)
Ja nova na rr, pa svugdje čačkam i sve me interesuje
Ne znam da li mi neka od vas možda zna da li u svakom cilusu ima ovulacija ako su ciklusi redovni. Ja sam u braku 2 mjeseca i mi se trudimo i svasta nas interesuje, a ovdje se moze puno toga saznati iz ličnih iskustava.
Prave ste! Hvala vam unaprijed!
Pusica
13.07.2010, 14:43
Banana
1825
Zna se desit da zdrava žena ima jednom u godini ciklus bez ovulacije ali i ne mora da bude. Ne znam koliko imaš godina, ali kako žena stari sve je više ciklusa bez ovulacije. Mnoge žene osjećaju lagano probadanje za vrijeme O, ja sam upočetku mislila da imam neku upalu a ono se zapravo O počela da javlja. Vi ste tek počeli, polahko , uživajte, ne znam koliko ti traje ciklus ali pokušaj uštimat da imate odnose svaki drugi dan pa ćete tako pokriti plodne dane, sretno
i drugo došlo samo
13.07.2010, 15:01
Maleno85
50
Hvala ti Banana na odgovoru. U septembru punim 25 godina a mm ima 26. Obzirom da smo se skoro uzeli i da smo u vječitoj frci ili smo u gostima ili su gosti kod nas, ali polako, kako kažeš tek smo počeli.
Ubrzo će i kod nas . Jedva čekamo
Pusica
13.07.2010, 15:20
anii
39
da li korištenje vaginaleta može da spriječi začeće, prošli mjesec sam koristila neke vaginalete jer sam imala manju upalu
13.07.2010, 16:03
ena0002
8723
Ne znam anii ja sam uvijek praktikovala da vaginalete koristim prije O, a ne poslije. Maleno uh sto ste vi mladi ....ne sekiraj se naucices ti svasta na ovom forumu ...samo se malo zacitaj....tek ste krenuli pa polahko, ako ti je ciklus 28 dana onda bi O trebala biti oko 13 dc, a kao sto Banana rece osjetices tad blago zigucanje pa onda navalite
13.07.2010, 17:02
anii
39
kako god zavrsila sam sa vaginaletama pa vidjecemo ovaj ciklus uz koristenje testova za ovulaciju
14.07.2010, 07:51
Maleno85
50
Mladi, mladi, nego šta
Ma ja svaki mjesec osjetim to neko boluckanje u jajnicima, mada to i nisu neki bolovi. To se desava taman na sredini ciklusa, kad bi trebala biti ovulacija. Uvijek sam redovno išla ginekologu, više preventivno, nemam nekih posebnih problema. Jedan jajnik mi je policistican, ali ja nemam ni jedan simptom koji takvi jajnici prouzrokuju. Imam redovne menstruacije koje nisu bolne, traju 4-5 dana, tada mi samo malo trne stomak i to je to. Nemam problem sa kilazom, sa maljavošcu i svim onim sto navode kod policisticnih jajnika. Prije godinu dana htjela sam da uradim sve moguce briseve i u tim pretragama našli su mi Ureaplasmu, i sa prvom turom antibiotika je otisla. Ponovila sam nalaz nakon 6 mjeseci i nije se vratila. U maju, zbog stresa oko svadbe i silnih promjena u zivotu, ciklus mi se bio malo pomjerio, ali doktorica kaze da je sve ok. Prosli mjesec sam za vrijeme ovulacije imala smeđi iscjedak pa sam vas htjela pitati, ako neka zna, za slučaj da to nije bio ovulacijsko krvarenje (impantacijsko nije sigurno) šta bi to moglo biti? Neću da idem kod doktorice za svaku sitnicu jer će me objesiti. Rekla mi je da joj se javim ako izostane i da mogu reci da imam problem ako svaku noć skačem po čovjeku (ili obrnuto ) u narednih godinu dana i ako tad baš ništa ne bude, onda ćemo gledati šta je :-) Ja se nadam da mi nećemo čekati čitavu godinu. Problem su samo ove vrućine, ma neće ni noću da zahladi. Znojimo se, a ništa ne radimo Već znate sad se trudimo da u što skorije vrijeme budemo , i nadamo se da nećemo imati prepreka na tom putu.
Želim vam svima ugodan dan!
Pozdrav iz,već nemoguće vruće, Banja Luke!
14.07.2010, 08:22
ena0002
8723
Maleno to ti je vjerovatno bilo ovulacijsko krvarenje i mislim da zbog toga nema potrebe da ides gin . Jedino sto bih ti jos preporucila da odnose imate svako drugi dan jer se i spermici trebaju obnoviti .......sretno
14.07.2010, 08:33
kupina
2947
pa i ja sam nesto slicno imala kao i maleno85,i to juce..inace mi se znalo i prije javljati al manje..i juce isto bilo i ja se prepala mislila ..pitala forumasice na dr temi sta one misle o tome..al kao i uvijek slabo ko odgovori i ja se nadala da mi je ovulacija i htjela se sinoc baciti u akciju al nesto nisam smjela..i stomak me bolio
14.07.2010, 11:03
Maleno85
50
Kupina, meni se nikada ranije nije desavao taj smeđkasti iscjedak, dok se nismo prestali čuvati. Svi kažu da je to ok, pa se i ja nadam da jeste. Evo i ena0002 kaže da je to ovulacijsko, pa umjesto da se pitamo šta je, sledeći put kad se pojavi u akciju Ti navodis da te i stomak boluckao (a i mene je) tako da je to sigurno ovulacija. Mene je samo zanimalo da li moze da bude nesto drugo mimo toga, nešto što bi me trebalo zabrinuti. Meni su ciklusi tačni kao švicarski sat, nikad nisam imala krvarenja ni iscjedke između menstruacija, mada mi se sve nešto ispomjeralo kako smo se prestali čuvati. Valjda velika promjena u organizmu. Ali biće to sve kako treba, ubrzo će i naše Srećno cure!!!
14.07.2010, 16:17
kupina
2947
maleno meni i danas ima po malo..nije pa ne znam sta da radim da li da se veceras bacim u akciju ili ne...ja sam imala nekoliko puta krvarenje i tokom odnosa..mopj gin kaze ma to je hormonski poremecaj..i ja sam izgubljena kao i ti