Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
isla sam na onaj link za racunanje ovulacije i dosla sam do jednog jedinog zakljucka: ja sam glupa za ovo merenje i brojanje dana. moze li mi neko reci gde ima napisano kako se to radi, ili ako bi neko bio tako drag da mi sve to lepo, kao debilu, objasni, bila bih mu vrlo zahvalna.
24.11.2009, 23:25
milenium
6133
imaš na rr neki kalendar za računanje plodnih dana ti samo ukucaš kad si zadnji put imala i ono ćeti izbacit datime plodnih dana u tom mjesecu!
25.11.2009, 08:15
vila_7
5398
Evo ti ova stranica, ja sam je koristila za računanje plodnih dana www.mef.hr/if/alati/racunala/skripte/k_koncep.html . S tim da znači možeš i svaki dan ujutro prije ustajanja mjeriti temp. (najbolje je ispod jezika), i možeš provjeravati kakva ti je sluz. Mislim ako sve to troje iskombiniraš da ne možeš fuliti ovulaciju!
25.11.2009, 10:06
hodajuci simptom
226
IZVORNA PORUKA: helena_7
Evo ti ova stranica, ja sam je koristila za računanje plodnih dana www.mef.hr/if/alati/racunala/skripte/k_koncep.html . S tim da znači možeš i svaki dan ujutro prije ustajanja mjeriti temp. (najbolje je ispod jezika), i možeš provjeravati kakva ti je sluz. Mislim ako sve to troje iskombiniraš da ne možeš fuliti ovulaciju!
ma ja bih na onom FF, ali nikako da provalim kako, jer je sve na engleskom, a ja sam za taj jezik potpuno glupa i nepismena, čitaj: Rus.
25.11.2009, 11:29
magnolija*
729
Hvala vam na toplim rijecima, divne ste Posto smo tek poceli necu da se opterecujem bas s tim, iako mi razum nalaze da ipak brojim i racunam otprilike kad je O, hebi ga, ne mogu se bas iskljuciti i ne misliti nikako. Al ako bude trebalo malo vise pratit plodne dane (a nadam se da nece aBd) onda cu pocet mjerit BT. Cmoka velika
26.11.2009, 08:09
ninas03
5
Pozdrav! Prvo da kažem da sam ja naručila isto te trakice iz Kanade ali budući da nisam platila karticom jer me je strah naravno da nisam niti dobila jer sam mislila pouzećem platiti.:( Na kraju sam ipak kupila kod nas primatest se zovu i čini se da je to ok. Pokušavam ostati trudna već 11 mjeseci,mjerila sam i bazalnu temp.pa sam na kraju zaključila da sam sve radila u pogrešno vrijeme.Imala sam odnose kad je temper.najviša što je krivo krivo.. Budući da sam počela izluđivati otišla sam kod stručnjaka i počela sam raditi različite pretrage,spermiogram,folikometriju i progesteron 21dc.Sutra idem na kontrolu pa ću čuti što dalje treba.U međuvremenu koristim gore navedene trakice i potvrdile su mi lh faktor 10dc.Na traka piše da kad se pojavi lh faktor da nakon toga unutar 21 do 36 sati dolazi do ovulacije.E to sad i to radimo pa ćemo vidjeti ne gubim nadu vjerujem da ćemo uspjeti uskoro
ps.mislim da je za progresteron potrebno da je viši jer on potvrđuje da je bila ovulacija
26.11.2009, 08:55
TMand
151
ninas,ako su ti ciklusi malo dulji ja ne bi radila na 21. dc progesteron. ja sam ga tako uradila,a imam dulje cikluse i jako je nizak. 3,1! na 21.dc. mislim da na 21. dan trebaju radit one kojima je uredan ciklus tj. "skolski".
26.11.2009, 10:39
ninas03
5
Ciklusi su mi kratki između 23-25 dana tako da mi je prog.21dc bio oko 50 i folikometrije su mi rađene 3,6,i 10dc to je ok
26.11.2009, 16:58
TMand
151
onda ovo kod mene nesto nije u redu... :( od kud kod mene 3,1nmol/L ?? koja je kod tebe jedinica mjere,jel isto nmol/L?
10.02.2010, 22:58
malena27 RR
15117
prenos postova sa duple teme:
drage moje imam pitanje. m mi je bio 8. i trajao 6 dana. evo danas i jučer me počelo jako boliti kao nikad do sad u jajnicima osobito pri mokrenju i kad kihnem tj naprežem se. čudno mi je to jer inače ovulacije ne osijećam. može li mi netko reći da li je imao ovakve znakove trudnoće i je li to prerano da bi bila trudnoća? ciklusi mi traju po 31 dan.
Prije ce biti da je ovulacija, jer koliko sam shvatila danas ti je 13 dc.
12-tog dana ciklusa mislim da je prerano za trudnocu ali za O nije
znači li to da sam ovulirala i da sam plodna još anrednih 24 sata ?? ili me boli kad počnu plodni dani?? to mi nije jasno. mislim da je ovo pozitivan znak jer me do sada još nikad ništa nije bolilo a sad smo išli bioenergičaru da zanesem i evo i ja i on stalno neke simptome osjećamo.
anastasija, ocito je bioenergicar odradio svoje, pa sada osjecas ovulaciju... mislim da je to (po onome sto si napisala). ne razmisljaj puno jesu li plodni jos 24 sata, nego "u akciju" , sto rece kona prije mene...
bog cure danas mi je 15 dan ciklusa a i dalje me ponekad boli u jajnicima i pika u maternici. mislite li i dalje da je to ovulacija?? muž mi je rekao da misli da smo uspjeli, zašto nezna. imam još simptoma. uhvatila me je neka kao gripa a nije gripa. kišem povremeno i curi mi nos. i ne znam kako ali ne seksa mi se. imam osijećaj da sam puna u jajniku lijevom i da ne mogu se seksati kao ono nakon odnosa samo što se osijećam ko da mi je jajnik lijevi balon u meni. ne znam, možda umišljam. je li tko imao takve simptome u ranoj trudnoći? najčudnije mi je da mi se ne seksa tj ne osijećam se dobro kao pred m ono kad nemaš volje za seks.
prerano ti je za bilo kakve simptome meni su se tek u 6 sedmici trudnoće javili simptomi i ja sam dok sam bila trudilica imala gomilu simptomi, svaki put neki novi a većina njih su umišljeni, od silne želje za trudnoćom
mene svaki put kad imam ovulaciju ziga jedan jajnik, u zavisnosti koji je u akciji taj mjesec.. a cak imam i blage simptome pms-a..budem placljiva i nervozna..plus tu je i iscjedak, tako da po tim znacima znam da je ovulacija..
ja mislim da je ovulacija trebala dosad proći i ne osijećam više želju za seksom. danas mi je 16 dan od 30-31 ciklusa.
ja sam točno znala kad mi je plodni dan i znala sam da smo uspjeli,jer bolilo me sutradan u donjem djelu stomaka pa sam znala da se nešto dešava(oplodnja ),nakon mjesec dana sam saznala da sam trudna
hvala. danas me jje jako bolilo u jajnicima, nisam mogla stajati na nogama ujutro. mislila sam izić van pa odustala. mislim da to ne mogu umisliti i kičma me bolila. neznam, možda je još ovulacija ili što. nikad me nije bolilo ovako ni od ovulacije ni od ničeg a opet možda je to od tog što je taj bioenergičar nam radio pa je zato ovulacija bolna ali zar još traje?
Anastasija, da ti nemaš kakvu upalu, možda mokraćnih kanala? Boli te jajnik toliko da ne možeš stojati na nogama pa onda leđa? Meni je to uvijek bio znak upale mokraćnih kanala ili se jednom čak pokrenuo i pjesak iz lijevog bubrega. A u svakom slučaju, želim ti trudnoću, samo, nemoj se toliko opterećavati: ako si trudna, i sa ili bez svih silnih simptoma- bićeš trudna Sretno!
mislim da nemam. danas me jajnici nisu boleli, samo me glava bolila i kičma sad navečer odjednom i u stomaku neki osjećaj. možda umišljam ali imam jedno pitanje. dali je tko od vsa koje ste bile trudne imao problema sa lupanjem srca kao da mi lupa jače i zapuhana sam sva nekako kao da slabije dolazim do zraka a ništa ne radim teško. d ali to može biti simptom trudnoće? ja pola dana uvjeravam samu sebe da nije ništa i ne osjećam ništa, onda me počne boliti nešto i onda se uvjeravam da je ovulacija ali valjda nije više. mogla bi sad bit beba. toliko sam se puta razočarala da sad i u sebe sumnjam. svaki simptom sto puta preispitam.
anastazija tebi ovsdje niko nemoze reci da si trudna , niti da su ti simptomi od trudnoce ili ovulacije zanci moraces sacekati i vidjeti sta ce biti , stavrnos ta god ti napisala ovdje niko ti nemoze napisati s tacnoscu da si trudna ili da nisi trudna. ja ti zelim pusno srece i nadam se da ces ugledati
da sam trudna... ovaj put sam skoro 90 posto sigurna, u maternici me povremeno nešto štreca kao da lupka ili se migolji. je li to normalno da osijećam na početku trudnoće?? grudi su mi nabrekle a m mi još ne treba doć tek 8.2. brinem se hoće li sve biti u redu s bebom jer mi muž ima astenoteratozoospermiju i bili smo kod bioenerg da nam pokuša pomoći i odma izgleda da smo uspjeli. sad se pitam kako ću znati da je sve u redu i da je normalni spermij oplodio moju jajnu stanicu?? nakon koliko mj je trudnoća sigurna?? pitam, jer nemam namjeru nikom govoriti dok ne budem sigurna da je beba u redu i zdrava i da će se održati. please help, nek se javi tko zna što o ovome..
pa ja mislim da je prerano za trudnoću. Jer da se to dogodi, treba prije toga biti ovulacija. Pa ja vjerujem da je to prije ovulacija.... Da si to nakon ovulacije 4 dana iza osjetila ja bi ti onda iskreno rekla da postoji mogučnost da si trudna, a ovako realno i nema baš mogućnosti
osjetila sam ja ovulaciju prošli tjedan par dana nisam mogla stajati kako su me jajnici bolili. mislite što hoćete ja znam što osijećam a to nije ovulacija. brine me i tsh i kad ću se naručiti dr. tek sam bila i tsh mi je 3. sad ako sam trudna onda bi trebala ić.
Draga Anastasija ti si malo previše euforična...Daj Bože da je trudnoća ali prerano je da bi znakove trudnoće u toj mjeri osjećala... U svakom slučaju divim se tvom optimizmu i želim ti
Draga moja razumijem tvoju euforiju,ali mislim da bi se prvo trebala smiriti. Ako se osjećaš drugačije, možda zisata i jesi trudna, ali test će i onako pokazati kad dođe vrijeme, zašto se već sad opterećivati. Što se sigurnosti trudnoće tiče, najrizičnija su prva tri mjeseca, tako da ne treba žuriti sa objavama,iako ni osobno ne znam kako bi se toga držala. Opusti se i pričekaj izostanak , jer ti prije toga nitko ništa ne može reći, a što se simptoma tiče, ne zamaraj se njima. Ja sam imala sve simptome doka sam ih pratila, a sad nemam nijedan, psiha svašta radi.I navijam da bude !
mislim da je prerano da osječaš bilo kakve simptome a pogotovo neko mrdanje u matrnici. To ti je sugestija a po datumu kad očekuješ sad ti je sredina ciklusa odnosno ovulacija pa navali . Najbolje ti je uzeti clear blue test jer on pokazuje trudnoću čak 4 dana prije očekivane ali i to it je sad prerano. Od srca ti želim
Ako sam te dobro shvatila, danas ti je 21. dan ciklusa. Ništa nije isključeno. Može biti ovulacija, a mogu biti početni simptomi trudnoće jer neke žene ovuliraju ranije od 7. - 10. dana ciklusa. Simptome trudnoće je teško razlikovati od klasičnih simptoma PMS-a. Kod mene je bio slučaj da inače nemam PMS, pa mi je odmah bilo sumnjivo kad su me počele boljeti grudi, i to puno prije očekivane . Sve je to individualno. Neke žene nemaju simptome a kod nekih se jave jako rano. Ali u velikoj želji za bebom neke žene i umisle da su trudne, odnosno umisle sve simptome. Sad nemaš puno izbora nego biti strpljiva i čekati , a ako ne dođe, što ti od srca želim, onda trkom po test.
cao svima, imam 27 godina i decko i ja pokusavamo vec neko vreme...Proslog meseca sam saznala da mi je ovulacija odmah nakon zavrsetka . E sada imam jedno pitanje, predhodna mi je bila 04.12. a ovulacija negde oko 13.12. imala sam sve simptome pms ili trudnoce ali sam dobila 5.1 i trajala je samo jedan dan ??!! , ne razumem sta se desilo...bole me ledja, grudi, sve..ali verovatno umisljam...jel imao neko slicnih problema..sta da radim ?? hvalaaaaa
kažeš jedan dan?možda je to ona lažna mjesečnica.i to se dešava,žena zatrudni al dobije samo 1 dan kao malo neko krvarenje.napravi test!
cure moje ja sam vam se isplakala ko niko je sam dobila dan prije nego li sam trebala a sad se pitam da li sam trrebala plakati. bioenerggičar kaže da sam možda isto trudna. traje mi već 3 dana i dosta ide ali imam temperaturu. ja sam vam bila sto posto sigurna u bebu. cice su mi bile teške jako usred ciklusa i mislila sam da je to prirodno čišćenje a sad više ne znam sam. cice mi nisu teške ali mi hrana stoji u grlu, jučer mis se digla kao rigotina u grlo i glava me bolila. sad sam danas vidila da imam temp a m me ne boli i mislim da staje ili da će trajato kraće. može li se po temp poznati kad je lažna menstruacija??? kakva je temp u m???
anastasija.. ja ti nebih znala pomoci ali sam negdje citala da ako si trudna, temp. tijela skoci za jedno pola-jedan stupanj nego sto ti je bila prije ovuacije.. procitaj si pod temom bazalna temperatura.. a to sto si dobila m, nije mjerilo nicega.. neke imaju mengu a trudne su.. ako misliš da jesi, napravi test kad stane da budeš sigurna.. sretno i javi ishod..
Primjetila sam da poslije poroda imam bolove u vremenu očekivane ovulacije...jajnici me bole kao pred , ma sve je kao pred , uz ostale znake poput pojacane sluz itd..Da li je moguce da se to tako osjeti i zasto mislite da prije to nisam osjetila vec poslije poroda?? još neko osjeca slicne simptome??
04.03.2010, 20:09
ivana st
1361
To ti je najnormalnija stvar, ja sam prvi put u životu počela osjećat ovulaciji nakon kiretaže.Takav sam pritisak osjećala nisko u stomaku da se ne bih se mogla pomaknut sa mjesta po 2,3 minute, rasturali bi me i jajnici. Sva zabrinuta otišla kod ginekologa a on mi rekao da je to bila ovulacija i da obično puno žena je počme osjećat upravo popslje poroda. Kod mene je to trajalo neki 7, 8 mjeseci pa se polako iz ciklusa u ciklus počelo smirivat. sad nekad osjetim O nekad ne, a vjeruj mi da bi voljela da osjećam jer bih znala kad su mi plodni dani sa sigurnošću.
< Poruku je uredio malena27 RR -- 4.3.2010 23:11:37 >
04.03.2010, 21:33
vjestica
4335
ja sam uvijek tako osjećala ovulaciju, i to je sasvim normalno (nisam se dosad porađala i tek sam prvi put trudna) samo je razlika što prije nisma obraćala pažnju na te simptome (osim što sam se znala nekad zabrinuti zbog boli i sluzi) a kad sam postala trudilica itekako sam obraćala pažnju i prema tome sam i znala kad mi je ovulacija i lh trakice su mi potvrdile da je tada ovulacija
02.04.2010, 20:56
ella_ina
53
e ovako... nova jesam po postovima ali odavno čitam ovaj forum... imam jedno pitanje...mislim da sam na pravoj temi :) u braku sam godinu dana...mm i ja smo tek počeli "raditi na bebi" :D ono što mene zanima jeste upravo ovulacija...ciklusi su mi 28-30 dana...kako kad...ali ja 7 dana prije nego dobijem imam simptome poput uvecanih grudi..bolova u donjem stomaku...3 dana prije nego dobijem sam uzaaasno nervozna...a dva dana prije nego dobijem ide mi smedji iscjedak....(izvinite sto bas ovako slikovito pisem al sta cu :) ) elem od kojeg dana da racunam plodne dana...od prvog dana iscjetka ili menstruacije...koje su bdw prva dva dana jaako obilne...eto...hvala vam na odgovoru P.S. nalazi du mi svi okk...valjda ako se nije sta promjenilo od zadnjeg PAPA testa :)
02.04.2010, 23:25
vjestica
4335
računaš od prvog dan krvarenja, to je menstruacija, a taj smeđi iscjedak je spoting jesi li radila hormonalni status? jer spoting može biti uzrokovan smanjenim progesteronom
02.04.2010, 23:46
ella_ina
53
nisam radila..jer nekako nisam imala ni potrebe...i hvalla na odgovoru :)
07.04.2010, 15:41
Banana
1825
Znam da se nekima desi ovulacija a da ni ne primjete da ima sluzi, zanima me da li je moguće obratno tj. da ima normalna količina sluzi a da nema ovulacije? Svaki mjesec imam dosta sluzi i ovulacijsku bol, a i LH trakice su sve to fine potrvdile. Međutim, ovaj mjesec mi nema naročite boli a nisam stigla svaki dan koristiti trakice.
i drugo došlo samo
07.04.2010, 15:59
malena27 RR
15117
mislim da ovulacija bude obicno popracena plodnom sluzi koja pomaze spermicima da ostvare svoj cilj kod mene konkretno, kad sam imala anovulatorne cikluse, nije nikad bilo sluzi...e sad vjerujem da je individualna kolicina plodne sluzi. mozes je pojacati konzumiranjem C vitamina i pijenjem dosta tecnosti, najbolje obicnom vodom.
jeste, sigurno. Meni se to nekad dogodi. Dogodilo mi se na primjer prosli mjesec. Ja sam imala i ovulacijsku bol i sluz, i LH trakice pozitivne, pa poslije negativne, i mjerila sam temperaturu na Fertility friend. Sve od toga je pokazalo ovulacija na 11ti dan , a ja znam da je nije bilo. Ponekad se to dogodi, a ipak folikul ne pukne, Ja sam to zakljucila na osnovu nekoliko folikulometrija. Meni se dogodi da folikul ne pukne, nastane folikularna cista, koja do kraja ciklusa pukne i dobijem menstruaciju na vrijeme. Ali znaci jednostavno, bez obzira na sve znake, do ovulacije ne dodje. Sad to vec mogu prepoznati, jer kad se to desi , osjetim tupi bol u zdjelici - cista mi povuce jajnik i jajovod u zdjelicu, pa me to kratko zaboli kad sjedam i naredni 9-10 dana, ali je ona ovulacijska bol prosla na dan kad je trebala da bude O.
07.04.2010, 16:08
babygirl
2398
IZVORNA PORUKA: malena27 RR
ja se slazem meni je znaju pojacati i cajevi. ali s cajevima trebabiti oprezan, cesto su mi oni i krivac sto ne dodje do O.
< Poruku je uredio malena27 RR -- 7.4.2010 16:10:10 >
07.04.2010, 18:01
Banana
1825
Hvala vam, sad mi je mnogo jasnije. Ja sam inače zadivljena količinom sluzi otkako sam istrijebila klamidiju, valjda se nije ni vidjela od onog silnog sekreta. Čini mi se da bih mogla reći kada tačno nastupa ovulacija po oštrini boli ali ovaj mjesec mi stomak nako , ušutio se. čitam svugdje da je normalno da žena ima anovulatorni bar jedanput u godini, a meni opet nešto žao, a da ne spominjem da se čuvamo još od decembra pa ionako ništa ne može, postajem prava lujka
i drugo došlo samo
21.04.2010, 12:15
Lilitu
22
Kolko sam razumjela: cervikalna sluz nije siuran znak da dolazi do ovulacije, ili?
16.05.2010, 09:42
fatimica09
1435
Meni su juce nastupili plodni dani.....osjetim jajnik, lijevi doduse...malo napetosti, ali ovaj mjesec mnogo manje sluzi , vec par dana pijem tu macinu travu....valjda je sad vrijeme da prestanem.... Od februara, kad sam imala tu biohemijsku, tacno sam osjetila da je u martu bio anovulatorni ciklus, pa u aprilu sve po ps-u ali nista od , e sad u maju tacno nakon je bilo te plodne sluzi, a evo tek sada to probadanje u jajnicima, juce sam mjerila BT ali znam da to nije relevantno jer nisam redovna.....ma brine me sto ne primjetim tu plodnu sluz kao obicno
nije valjda da toliko starim, pa da je i ovaj anovulatoran ciklus
16.05.2010, 10:00
Rimljankaa
1878
fatimice,ja sma pocela da mjerim BT od pola ciklusa,nisam zapisivala,ali sam pamtila,kontajuci od slijedeceg mjeseca pocecu da mjerim i pisem. I trudna sam. Meni je zaista pokazala. Bilo je prvo 36.7 26.8 i kasnije 37 i sve dok nisam test uradila BT je bila 37. Tako da ti je moja preporuka da mjeris,nista ne mozes izgubiti. Ja sam mjerila vaginalno.
Od srca ti zelim
16.05.2010, 10:11
fatimica09
1435
vaginalno , ma ja jutros pod jezik ...hajd sutra cu probati.....evo satrah se citajuci o toj plodnoj sluzi, bezbeli sam sad vec zakasnila i da je poboljsam sa c vitaminom, ali mozda to i nije bas znak da nema ovulacije