Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Cure ima li jaja,sledeca kafica pa makar po jedno nam ponesite
04.04.2010, 23:25
Nejrica
351
Pridruzujemo se svim cestitkama i zeljama!Sretan Uskrs i Vaskrs forumasicama koje ih slave!
05.04.2010, 02:40
milenium
6133
Sretan Uskrs i od mene
05.04.2010, 23:41
iv@ncica
2115
Sretan Uskrs i Vaskrs svima koji slave....te svima hvala na cestitkama...evo vam mojih jaja
05.04.2010, 23:47
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: iv@ncica
Sretan Uskrs i Vaskrs svima koji slave....te svima hvala na cestitkama...evo vam mojih jaja
prelijepa su ivancice...ovo sve lukovina, travke i vosak jel da? meni je to najljepše uvijek bilo...toliko prirodno a lijepo i unikatno nikada nemožeš dva ista jajeta dobit.
06.04.2010, 01:35
milenium
6133
uh jesu dobri,pogotovo ovi sa glagoljicom
mi svoje pojeli.evo uslikat ću ostatke ostataka
06.04.2010, 23:46
iv@ncica
2115
ahhaha..jasta prirodni u lucini..the best..evo moj andrej polupao i ovo sto je ostalo na partyu..i meni je ovaj s glagoljicom favorit ..jos je ziv hehhehe..i tu je pasus iz evanđelja preveden na glagoljicu..zanimljivo ha;)
06.04.2010, 23:52
milenium
6133
evo mojih što je ostalo a i ovi su napola slupani
< Poruku je uredio milenium -- 6.4.2010 23:53:39 >
07.04.2010, 00:58
iv@ncica
2115
aaa pa bas su ti dobri ispali...
14.04.2011, 22:07
mala86
2755
evo da probudim temu
Uskrs i Vaskrs ove godine opet zajedno
sta vi mislite pravit od kolaca,slanih jela?
ja jos nemam nikakave ideje,za Bozic se slomila praveci 5 vrsta,sad kontam 3 ali koje
14.04.2011, 22:09
ivanasa
253
IZVORNA PORUKA: mala86
evo da probudim temu
ja jos nemam nikakave ideje,za Bozic se slomila praveci 5 vrsta,sad kontam 3 ali koje
ja sam isto u dilemi uzela sam danas boje za jaja,sutra idem da trazim korpice i onu travu a z akolace blage nemam..uzela sam casopis namijenjen bas za uskrsnje kolace pogace i sl al to sve nesto komplikovano i dugo se pravi nemam ja kad..ako iko ima ideju...uhhh
14.04.2011, 22:19
mala86
2755
IZVORNA PORUKA: ivanasa
IZVORNA PORUKA: mala86
evo da probudim temu
ja sam isto u dilemi uzela sam danas boje za jaja,sutra idem da trazim korpice i onu travu a z akolace blage nemam..uzela sam casopis namijenjen bas za uskrsnje kolace pogace i sl al to sve nesto komplikovano i dugo se pravi nemam ja kad..ako iko ima ideju...uhhh
i ja sam uzela neki casopis,lisin sa idejama za kuhanje al meni to nista ne pomaze
ako neko zna recept za pletenicu ili neko fino tijesto (lako cu ja pletenicu napravit)lagano za napravit ko one lejline kiflice nek postavi
14.04.2011, 22:27
sporty mamaa
3211
Ma ja sam kontala jedno 2 kolaca, pogacu, obojit par jaja i to je to...... Sa ovim mojim zvrkom vise i ne stignem. A kolace jos nemam ideju
15.04.2011, 00:52
iv@ncica
2115
joj ni ja jos nista nisma skontala..nesto sma preumorna....na poslu ne stajemo..u kuci prosli rođendani i guzve...trebam sve pocistiti ...a nesto nema snage...lani mi se poklopili rođendani s uskrsom pa mi bilo lakse..a sad sve opet..ma nadoci cu ja... otrrilike neka mesna struca, francuska, kuhana sunka....pletenica..jaja..meza ,,,torta neka ..mozda ona moja fantazija...moze stajati...a mocna je..
< Poruku je uredio iv@ncica -- 15.4.2011 1:00:05 >
15.04.2011, 09:56
ivanak
1767
ja bi najrađe volila raditi jaja sa voskom... iskreno ali nemam vremena ni strpljenja za to... a vjerujem da bi mi išlo. ja svaki put kad je neki blagdan pravim francusku salatu, neki kolač, a sad za jelo zavisi od želja. nekad je doručak samo sa pletenicom jajima, šunke, kobasice, pršut... baš raznolik i bogat doručak pa tad idemo kod svekrve pa ne pravim ništa... ali obavezno napravim nešto svečano. mislim se ove godine napraviit gulaš od veprovine sa kroketima i neki drugim prilogom
15.04.2011, 10:23
ivanasa
253
joj ni ja jos nista nisma skontala..nesto sma preumorna....na poslu ne stajemo..u kuci prosli rođendani i guzve...trebam sve pocistiti ...a nesto nema snage...lani mi se poklopili rođendani s uskrsom pa mi bilo lakse..a sad sve opet..ma nadoci cu ja... otrrilike neka mesna struca, francuska, kuhana sunka....pletenica..jaja..meza ,,,torta neka ..mozda ona moja fantazija...moze stajati...a mocna je..
joj ivancice ova pogaca fenomenalna al mislim da meni nece uspjeti smotana sam ja ko sajla...morat cu probati prije uskrsa pa da vidim kako ce ici a ja sam isto planirala neku tortu,pletenicu ono uz dorucak,rusku salatu,jaja naravno a u toku dana svakako idemo i kod moje mame a i kod sveki tako da necu rucak praviti..
15.04.2011, 10:31
mala86
2755
joj morat cu i ja probu napraviti sa ovom pletenicom bas za dorucka da imamo na Uskrs,mada cemo ici kod mame ujutro,pa kod mm tetke al opet nek je ima
15.04.2011, 14:45
iv@ncica
2115
joj ivancice ova pogaca fenomenalna al mislim da meni nece uspjeti smotana sam ja ko sajla...morat cu probati prije uskrsa pa da vidim kako ce ici a ja sam isto planirala neku tortu,pletenicu ono uz dorucak,rusku salatu,jaja naravno a u toku dana svakako idemo i kod moje mame a i kod sveki tako da necu rucak praviti..
hajde b ona sta ti je..kad je meni uspjela..i ova torta umal neki dan, s ad znam gdje sma fulala u cokoladi......ja ti inace nisam na ti sa serpama i kuhinjom..pa zato s am i stavila ove linkove onog sto cak i ja mogu ..onda ,mozes i ti 100% ..a mocno sve drama...uz ppgacu francuske, uzmes onu sunku u mrezi..narezaka svakavih...tortaca desert i svega ce biti...svejedno cu kod sveki na rucak..ali u mene bude na vecer druzenje..pa volem da imam s vega ;)))
15.04.2011, 14:52
hanabanana
4435
Ovo su preduskršnja jaja....
Dajte mi savjet kako da dobijem te lijepe boje? MOje su cure oduševljenje jajima, ali meni rekli da ne koristim one boje što se mogu kupiti, kao - štetne.
15.04.2011, 15:29
ivanasa
253
hajde b ona sta ti je..kad je meni uspjela..i ova torta umal neki dan, s ad znam gdje sma fulala u cokoladi......ja ti inace nisam na ti sa serpama i kuhinjom..pa zato s am i stavila ove linkove onog sto cak i ja mogu ..onda ,mozes i ti 100% ..a mocno sve drama...uz ppgacu francuske, uzmes onu sunku u mrezi..narezaka svakavih...tortaca desert i svega ce biti...svejedno cu kod sveki na rucak..ali u mene bude na vecer druzenje..pa volem da imam s vega ;)))
ma i kod mene ce dolaziti a i mm rodjendan taj dan ajjjjjj sve se sastavi!!!! ima da svisnem od kuhanja!!! ma kolaci meni idu i to mogu napraviti,kruh,kiflice i to je ok al ova pogaca bas tesko izgleda..al probam pa javim.... kontala sam napraviti 3 nama jednu,mami i sveki sa jajima ovako ponijeti ...a mislila uzeti tempere pa sa njima farbati jaja eto nesto drugacije da bude a ne u onoj boji.. hanabanana pokusaj i ti tako ako neces boje..
15.04.2011, 15:48
mala86
2755
IZVORNA PORUKA: hanabanana
Dajte mi savjet kako da dobijem te lijepe boje? MOje su cure oduševljenje jajima, ali meni rekli da ne koristim one boje što se mogu kupiti, kao - štetne.
a ja juce uzela novine kad sinoc pronadje ovo na netu identicno onom iz novina
moja mama i danas dan boji sa lukovinom i lijepa boja bude a prije svega zdrava
15.04.2011, 22:00
iv@ncica
2115
hej stavljala sam ja slike na stranicama prije, u lucini meni the best...samo je poenta u saranju ..i jos su mi dobra, a jednostavna za napraviti jaja salvetnom-decoupage tehnikom....proguglaj ima svasta...uglavnom salvetu papirnu finog uzorka ..lijepis bjelancem na jaje..onaj tanki samo sloj..i osusis..jeftino i brzo.. ;)))tako ja radim
15.04.2011, 22:55
Anoniman
IZVORNA PORUKA: hanabanana
vec su ti rekle u luku...meni su daleko najljepsa...a to ces 'vako potrebno:
-carape..mogu dokoljenice -2 kg crvenog luka ...gledaj da ima sto vise kore -razne travkice sto nadjes po LJivadi ili ti po zelenim povrsinama...mada bih ja otisla sad preko vikenda negdje gdje je malo cisce, pa toga nabrala...recimo djetelina, mali list hrasta, list jagode, maslacka... -posudica s vodom
u jednu carapu stavi jaja koja ces obmotati korom od luka..slobodno manje komadice...pa malo vece...negdje nek ostane bez kore...ne moras citavo jaje prekriti korom...pa onda to jaje stavis u carapu...zavezes cvor tik do jajeta...pa onda sljedece...i tako sve da dobijes "kobasicu"
u drugu carapu ces stavljati ove s listkama...malo skvasi listku ili jaje na mjesto gdje ces "zaljepiti" list...pa onda to u carapu (bez luka)..i tako opet cvor...kobasica... a onda sve to dzuture stavis u veliku serpu s vodom i ostatak kore od luka...i sve to kuhas jedno 20 min.
ili probaj ove druge prirodne boje...ja sam lani probala s cveklom...i nista mi se nije primilo...mislim da za ove prirodne trebaju bijela jaja
15.04.2011, 23:23
iv@ncica
2115
dadaa i ja samo u lucini radim..s biljkama, nekad voskom..carapama..i obavezno probaj u vreci od krompira, onoj mrezastoj cvrsto povezati jaja i kuhati u lucini, budu super sarena ili obicnim selotepom rezati kockice i razne geo.oblike i ljepiti po jajetu, onda u carapu...uglavnom treba dosta lucine, u vodu staviti soli i sirceta , jer tako se jaja lakse gule i boja bolje oistane...ja ih ostavim jos u lucini da se hlade i prime boju i kad ih saperem premazem uljem...svako koje ne bude dobro uradim salvetnom tehnikom i budu super evo ti slike na vrhu ove stranice i na str. br.2
< Poruku je uredio iv@ncica -- 15.4.2011 23:26:57 >
15.04.2011, 23:29
iv@ncica
2115
i ova su mi super..a moze se i bez ovih skupih hobi sredstava uraditi KLIKKKK