IZVORNA PORUKA: hanabanana
Ovo su preduskršnja jaja....
Dajte mi savjet kako da dobijem te lijepe boje?
MOje su cure oduševljenje jajima, ali meni rekli da ne koristim one boje što se mogu kupiti, kao - štetne.
vec su ti rekle u luku...meni su daleko najljepsa...a to ces 'vako
potrebno:
-carape..mogu dokoljenice
-2 kg crvenog luka ...gledaj da ima sto vise kore
-razne travkice sto nadjes po LJivadi ili ti po zelenim povrsinama...mada bih ja otisla sad preko vikenda negdje gdje je malo cisce, pa toga nabrala...recimo djetelina, mali list hrasta, list jagode, maslacka...
-posudica s vodom
u jednu carapu stavi jaja koja ces obmotati korom od luka..slobodno manje komadice...pa malo vece...negdje nek ostane bez kore...ne moras citavo jaje prekriti korom...pa onda to jaje stavis u carapu...zavezes cvor tik do jajeta...pa onda sljedece...i tako sve da dobijes "kobasicu"
u drugu carapu ces stavljati ove s listkama...malo skvasi listku ili jaje na mjesto gdje ces "zaljepiti" list...pa onda to u carapu (bez luka)..i tako opet cvor...kobasica...
a onda sve to dzuture stavis u veliku serpu s vodom i ostatak kore od luka...i sve to kuhas jedno 20 min.
ili probaj ove druge prirodne boje...ja sam lani probala s cveklom...i nista mi se nije primilo...mislim da za ove prirodne trebaju bijela jaja