cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Koliku razliku napraviti?

clock-img

17.05.2010, 12:37

clock-img

azraj

pencil-img

85

IZVORNA PORUKA: Breskva

Tek sam počela fino da spavam u komaduuser posted image ...

Ja nisam tri godine i jos jedno dva mjeseca spavala u komadu user posted image user posted image

Hamza,mamin lav,26.10.2006.

clock-img

17.05.2010, 13:07

clock-img

Anoniman

azraj ti si trebala odmah da to sastaviš user posted image ...joj znam koliko to iscrpi i baš mi je žao što je tako, ma doće i tvojih 5 min. jake smo mi žemskeuser posted image  

clock-img

17.05.2010, 13:14

clock-img

mamana

pencil-img

531

Ja nisam tri godine i jos jedno dva mjeseca spavala u komadu

I ja sam ti u istoj situaciji. Kad čujem da ljudi imaju bebice od par mjeseci koje se ne bude po noći da jedu (lago njima), zvuči mi nevjerovatno.

clock-img

21.05.2010, 14:20

clock-img

Lulu_08

pencil-img

350

Moj djevojcici je sada vec pune 2 godine, i mjesec dana. Vec postaje prava mala djevojcica, mada ima par "baby" stvari kojih se ne moze odreci, kao npr. duda. Pelenice ne nosimo vec par mjeseci, s tim da navece oblacimo "tople gacice" kako ih ona zove, odnosno higijenske gacice, ako bi se u toku noci slucajno "omaklo". Imamo priliku da vidimo njeno ponasanje prema drugoj djeci, osobito prema bebama, jer se redovno druzi sa drugom djecom, a favorit joj je bas jedan mali djecak, koji je jos uvjek beba, od 10 mjeseci. Za njim je naprosto luda, ali upravo iz razloga sto je bila ukljucena u njegovo podizanje od pocetka. Od pocetka je "pomagala", donosila mu pelene, drzala flasicu, mazala ga kremom i sl. To mi je definitivno dobra skola za aBd drugo djete, jer koliko ja vidim i cujem iz iskustva drugih ljudi, kako bi se izbjegla ljubomora izmedju djece najvaznije je ukljuciti starije djete.

Mi aBd planiramo drugu bebicu, vjerovatno cemo poceti "raditi" na tome krajem ove godine, sto znaci da bi razlika (ukoliko sve prodje dobro) trebala biti neke 3 - 3,5 godine. Po meni je ta razlika OK, imali smo u medjuvremenu priliku dovoljno se posvetiti prvoj bebici, ona je narasla dovoljno a ne previse kako bi mogla svjesno prihvatiti novu bebu, i "sudjelovati" u bebinom podizanju.

Eto, sada nam preostaje da se nadamo user posted image  sljedece godine.

clock-img

21.06.2010, 00:17

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

prenos postova

IZVORNA PORUKA: melly

zdravo svima,

imam sina 17 mje. je star i opet sam trudna....drago mi je jer sam prvu trudnocu imala vanmatericnu i ostranjen mi je lijevi jajovod pa je mogućnost 50% manja .... godinu dana posle operacije sam ostala trudna i dobila zdravog sina....nisam se cuvala 3 mjeseca i ostala sam ponovo trudna..... sretna sam al me neki strah uhvatio.....

kako sa dvoje tako male djece.....da li je razlika mala i da li ce se mali moci naviknuti....

sta vi mislite...

IZVORNA PORUKA: klemzi

Draga mely,napisah poruku i ne prođe..Ja imam sestru stariju od mene 18 mjeseci i mogu ti reći da nema ništa ljepše na svijetu .Vjerujem da je mami bilo teško u početku, tako kaže,ali kad se navikla bilo je super  Uživaj mila i no sikiriki!

IZVORNA PORUKA: tajra

Prvo, cestitam od srca
Nije ni kod mene velika razlika, jer ja vjerujem da je tako bolje...
Na forumu imas zenica koje imaju i manju razliku, npr. ivanak...

Starije dijete ce se super snaci, samo tebi ce u pocetku biti frka...
sa dvije bebe razlicitih potreba...
I imat ces manje snage nego u prvoj trudnoci...
Naoruzaj se vitaminima, zdravom hranom i odmaraj svaku sekundu koju uhvatis slobodnu...

IZVORNA PORUKA: aida.

Mila ako je tako sudjeno onda je tako najbolje... Vjerujem da te strah... I ja sad kad pomislim sta da nam se desi, uhvati me takav strahhh...uhhh... ali sigurna sam da ces ti to najbolje izdrzat i trebas bit zahvalna Bogu sto ces imat tu srecu da imas jos jedno dijete jer kao sto kazes 50% manje su mogucnosti... Skupi snage i vidjet ces..brzo ce se odhraniti

hvala vama na savjetima.... sve me nesto strah jer je mali maza i pozeli me jer svaki dan radim pa hoce da ga nosam a strah me jer je tek mlada trudnoca a njemu nemozes dokazati....

IZVORNA PORUKA: enisa_sara

imam sina 17 mje. je star i opet sam trudna....

Ih to nije rano , moja seka je imala 4 mj. kad je mama opet ostala trudna. I rodim se ja  Čitav život smo, pa i danas, kao nokat i prst
To je krasno!!!!
Želim ti ugodnu trudnoću i sretno!!

Ih to nije rano , moja seka je imala 4 mj. kad je mama opet ostala trudna. I rodim se ja  Čitav život smo, pa i danas, kao nokat i prst
To je krasno!!!!

jadna tvoja mama salim se, hehhe... al samo kad pomislim da sad ostanem trudna.... uuuu valja za to imat hrabrosti...

IZVORNA PORUKA: Gracanka

Melly,nemaš zbog čega brinuti,mojoj starijoj je bilo 17 mj kada sam rodila drugu...sve zavisi kakva će beba biti sama od sebe,najbitnije je da je ne učiš na ruke,i radi sebe a i radi sina,imat će dovoljno vremena da se privikne na bebu a neće osjećati ljubomoru,tako je bar bilo kod moje male.
Ma šta da ti kažem,tvoj mali će biti veći,pusti i njega da i on malo učestvuje u oblačenju,kupanju,itd.biće mu zanimljivo,joj,moja Hana je mislila da je to beba za igrati,nikako joj nije jasno što joj je nedam,ne znam kako se zove onaj crtani što maca lovi žutu pticu,ali tako je i ona sjedila ispred krevetića i pokušavala je dohvatiti,na kraju je gađala medama....
Nadam se da ja tebe ne zastraši,nije mi bila namjera,ali kažem tvoj je mali veći,i biće ti sigurno dosta lakše,meni je nekako do 9-10 mj bilo nezgodno,a sad miiiilina,i što mi je najdraže,moja Hana više nije sama,ima se s kim igrati...a prije sam je stalno morala vodati gdje ima djece jer mi je žao bilo.
A normalno je da  te je strah,ali vidjećeš kad ako Bog da beba dođe da to nije tako strašno kako ti se sad možda čini,biće to sve kako treba,nemoj se brinuti!

IZVORNA PORUKA: jasmin

To je krasno!!!!

Potpisujem da nije rano.Ja sam rodila sina kad je curici bilo 1' mjeseci i evo ih sad se zajedno igraju,uzivaju jedno u drugom i presretna sam sto mi je Bog dao nekoga s kim ce moja curica da se druzi,a i jer mali braco ima stariju seku:).
Sretno,draga,uzivaj u svakom trenutku,opusti se i vidjeces kako ce sve biti kako i treba.

To je krasno!!!!

jadna tvoja mama salim se, hehhe... al samo kad pomislim da sad ostanem trudna.... uuuu valja za to imat hrabrosti...

Ali joj je, zato, dragi Bog dao mirnu bebu - mene  Kaže, nahrani me, presvuče i ja se "sama" igram, dok je sestra bila...... užas beba   Uglavnom, sve brzo prođe a nas dvije imamo jedna drugu, sve smo zajedno prošle , ne mogu zamisliti život bez nje!! Nema dana da se makar po 2x ne čujemo  Puno volim svoju sis. Izvinjavam se na OT

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

22.06.2010, 09:51

clock-img

Tidzi

pencil-img

894

Kao prvo draga, cestitam na trudnoci i zelim ti sto ugodnu i lijepu trudnocu, a porod sto brzi, laksi i bezbolniji!

Ja sam ostala trudna 11 mjeseci nakon prvog poroda. Razlika izmedju dvoje dijece je 20 mjeseci. Oni funkcionisu dobro. Ja ih ni na tren ne mogu razdvojiti, jer oni jednostavno ne mogu jedno bez drugogo. Na podne kada spavaju, ako mala prije ustane, ona ide i kuca na vrata od brata, trazi ga. Evo sada sam trudna i trebam se za mjesec poroditi, a razlika izmedju drugog i treceg djeteta bice 22 mjeseca. Tako da dodje da ce moje najstarije dijete biti starije od ovog treceg samo 3,5 godine.
Bitno je draga moja da se od pocetka dobro postavis. Nemoj starije otudjivati da postaje ljubomorno ili zabranjivati nesto u vezi drugog. Nama je pedica dala neke savjete i zbilja su bili uspjesni. Nikada nismo rekli da je njegova seka kaka, da je on najbolji, dopustala sam mu da milki sestru, da joj stavlja dudu. Ukljucila sam ga u sve od donosenja pelena i krema da presvucemo bebu, do flasica i tako redom. Ukljuci prvo dijete u sve sto radis sa drugim tako da se on ne osjeca zapostavljenim i da postaje ljubomoran i agresivan. A dok bi npr. sin spavao, mi bi se mazili sa bebom. Kada je mala malo odrasla, onda je bilo dosta lakse. Sad prosto ne mogu jedno bez drugog!

Adin 12.01.2007
Elma 22.09.2008
Erna 02.08.2010

"Zivot je procitan roman, samo sto se u romanu mozes vratiti na predhodne stranice, a u zivotu nikad na prosle dane!"

clock-img

24.06.2010, 10:02

clock-img

ivanak

pencil-img

1767

A šta ako dijete prvo ima maksimalno godinu i mjesec dana, a druga beba tek rođena.
Ne mogu ni uključiti, ne može je ni pomilkiti....

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

clock-img

24.06.2010, 10:05

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: ivanak

A šta ako dijete prvo ima maksimalno godinu i mjesec dana, a druga beba tek rođena.

ma sve se moze...samo polako...
praksa je pokazala da mlađa djeca manje ljubomore iskzuju...lkašse prihavte bebu u kući...

mlađu bebu naučis da sjedi kod tebe dok bebu hranis...ta beba starija sad će početi da prča pa polako dok se bavite malom bebom učite riječi...tipa ovo je pelena...pa onda za mjesec dana donesi mami pelenu a stavis ih na dostupno mjesto.
Sve se moze samo polako...user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

24.06.2010, 11:11

clock-img

Tidzi

pencil-img

894

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: ivanak

ma sve se moze...samo polako...
praksa je pokazala da mlađa djeca manje ljubomore iskzuju...lkašse prihavte bebu u kući...

mlađu bebu naučis da sjedi kod tebe dok bebu hranis...ta beba starija sad će početi da prča pa polako dok se bavite malom bebom učite riječi...tipa ovo je pelena...pa onda za mjesec dana donesi mami pelenu a stavis ih na dostupno mjesto.
Sve se moze samo polako...user posted image

Sa jos manjom razlikom nemam iskustva, ali mislim da je Hanady u pravu. Samo treba malo vise strpljenja na pocetku dok sve ne dodje na svoje. Bitno se dobro organizovati, kao i poslove po kuci, tako da imas dostva vremena za njih dvoje, a i kada spavaju malo i za sebe. Tesko na pocetku i izgleda ne moguca misija, ali je moguce.

Adin 12.01.2007
Elma 22.09.2008
Erna 02.08.2010

"Zivot je procitan roman, samo sto se u romanu mozes vratiti na predhodne stranice, a u zivotu nikad na prosle dane!"

clock-img

24.06.2010, 13:27

clock-img

mamaajna

pencil-img

812

ma evo ja muntam muza za jos jedno,reko dok sam jos u snaziuser posted image bebaca nam ima9mjeseci

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

nedim-drugi put u pubertetu uhhh ovaj je tezi
iman-poceli smo da pricamo uhhh puno da pricamo
trudimo se za trece

clock-img

24.06.2010, 13:31

clock-img

koka i po

pencil-img

7309

Bogme si hrabra ženouser posted image

clock-img

05.09.2010, 00:03

clock-img

dajanag

pencil-img

4

Evo konačno da vam se i ja pridružim,nemoguće je pročitati ovako veliki broj komentara ali većinu sam pročitala tako da se i ja mogu uključiti. Imam sina od 4god i htjela sam drugu bebu ali nisam imala sreće imala sam spontaniuser posted image u 6.nedelji trudnoće,sada me je strah iako je već od tada prošlo evo punih 6mj. Inače muž mi radi u sloveniji i sa prvim djetetom sam bila uglavnom sama al on sad ide u vrtić ja radim i neznam kako bi uopšte izgledao naš život sa još jednom bebom.Radujem se vašim komentarima,pozdrav....DajanaG

clock-img

05.09.2010, 00:11

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

vas zivot bi garant izgledao super, ti bi na porodljiski a kad bebac navrsi godinu dana s bratom bi u obdaniste user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image uhvati se posla draga, čemu vrijeme tome i vakat a vakat je da tvoj sin dobije brata ili seku
Ako dr kaze da mozes raditi na bebici zasto ne? sretnoooo

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

05.09.2010, 00:14

clock-img

sporty mamaa

pencil-img

3211

dajanag zao mi je zbog spontanog zaistauser posted image user posted image user posted image Ali mnoge ovdje su to nazalost dozivjele i nakon toga rodile zivu i zdravu bebicu. Malo ti je nezgodno, jer ti muz nije tu, ne znam imas li nekoga tko bi ti mogao dovoditi malog iz vrtica i pomoci oko bebe... I ja imam curicu od dvije god. i rado bi drugo dijete jer se moja curica uziva igrati s djecom, i zeljela bih da ima brata/sestru, ali nazalost financijska situacija je takva da nismo u mogucnosti trenutno imati jos jednu bebu. Jedno su zelje, a drugo mogucnosti... Ja bi se mozda i usudila al mm neceuser posted image user posted image user posted image Tebi zelim srecu sta god da odlucisuser posted image user posted image

clock-img

11.09.2010, 19:18

clock-img

dajanag

pencil-img

4

user posted image Hvala vam na porukama podrške,mislim da treba da pustim da vrijeme uradi svoje,mada neke stvari se nikad ne mogu zaboravit a pogotovo taj nesretni spontani.

clock-img

11.09.2010, 19:21

clock-img

dajanag

pencil-img

4

user posted image Jesil zeznula muža za još jedno?

clock-img

12.09.2010, 11:46

clock-img

anidla

pencil-img

3683

ja bi razliku bar 4 godine...

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

clock-img

12.09.2010, 11:58

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

i ja bih 4-5

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

clock-img

12.09.2010, 13:23

clock-img

anidla

pencil-img

3683

IZVORNA PORUKA: škorpija

i ja bih 4-5

hajmo u isto vrijeme hahahahha

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

clock-img

12.09.2010, 13:37

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

ja bih 2,5- 3 godine, to mi je nekako idealna razlika, da i zena dodje sebi a da se djeca mogu druzitiuser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

clock-img

12.09.2010, 13:50

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: anidla

IZVORNA PORUKA: škorpija

i ja bih 4-5

hajmo u isto vrijeme hahahahha

i ja bi s vamauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image vas dvije po curicu a ja cu djecakauser posted image user posted image user posted image user posted image i taman

clock-img

12.09.2010, 14:29

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

ja nemam ovih problemauser posted image user posted image user posted image

dajanag
dobro nam došlauser posted image
spontani koji si imala stvara strah u tebi i to je normalno....ali ako doktor kaže da ideš dalje zašto da ne....
rad supruga u sloveniji nije puno različit od muža koji radi dva posla u istom mjestu gdje si ti...kao što je kod mene slučaj. A evo imam dvije djevojčice jednoj je 4 godine a drugoj godina i pol....
Počatak je težak, manje-više stresan...ali sada ja sam mama koja je ponosna na sebe i njih....
Njih dvije upravo se igraju sa lutkama i čak razgovaraju dok ja tipkam tebi....
Nemoj da gasiš želju da jedno dijete ima brata ili sestru jer od toga nema većega bogastav...
ja svoju sestru nebig dala ni za šta na svijetu....
a između nas dvije razlika je 3 godine i 3 mjesaca...
između mojih beba 2 godine i 8 mjeseci....
lijepa razlika koja ti omogućava da njih dvije ili njih dvoje imaju jedno drugo uvijek keraj sebe i budu najbolji prijtelji sa zajedničkom rajom, druženjima itd.....

samo hrabro...a mi ćemo biti tu da te podražavamo i bordimo...u trenutcima tješimo a nemalo puta ootjeramo i strah...
ali kada pomisliš kako je lijepo njima zajedno sev samo odlazi od tebeuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

12.09.2010, 14:31

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544

Poslušajte šta će vam jedna starija, iskusna žena reći user posted image
Svaka razlika između djece koju roditelji naprave je IDEALNA! Ne postoji razlika koja ne valja.
Ovo iz prostog razloga što svaka razlika ima svoje prednosti i mane, a roditelji se nauče nositi i sa jednim i sa drugim.
I još jedna stvar, svi oni roditelji koji su se na žalost susreli sa bilo kojim, pa i najmanjim problemom sa začećem ili iznošenjem trudnoće znat će da mi samo prividno planiramo kad ćemo dobiti dijete i koliku ćemo razliku napraviti. Zato se nemojte opterećivati sa tim. Dočekajte svako svoje dijete sa svom svojom ljubavlju i u najnježniji zagrljaj.
(Ouuu, puknula me neka romantika user posted image )

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

clock-img

12.09.2010, 14:33

clock-img

koka i po

pencil-img

7309

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Svaka razlika između djece koju roditelji naprave je IDEALNA! Ne postoji razlika koja ne valja.
Ovo iz prostog razloga što svaka razlika ima svoje prednosti i mane, a roditelji se nauče nositi i sa jednim i sa drugim.
I još jedna stvar, svi oni roditelji koji su se na žalost susreli sa bilo kojim, pa i najmanjim problemom sa začećem ili iznošenjem trudnoće znat će da mi samo prividno planiramo kad ćemo dobiti dijete i koliku ćemo razliku napraviti. Zato se nemojte opterećivati sa tim. Dočekajte svako svoje dijete sa svom svojom ljubavlju i u najnježniji zagrljaj.

necu nista da pisem,preduhitrila si me user posted image ...ovaj post smatrajte ko Lejlin i moj user posted image

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

clock-img

12.09.2010, 14:48

clock-img

mama_debeljuca

pencil-img

908

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

user posted image user posted image user posted image Pogodi me u srž user posted image

:-)

Zadnji članci

article-img