Ja sam mislila da će biti ovako s obzirom na temperament moje curice...ili bar da ću non stop morati viriti u bebu kada spava da joj ne učini kakvu zafrkanciju...no iznenadila sam se koliko je pažljiva za svoje godine...a inače je po kući
Razlika između moja dva djeteta je 4 god. i 7 mjeseci...
Mislila sam dovoljno da sve zna i shvata svoje mjesto u porodici tako da problema neće biti no kada je braco došao dobila sam temperaturu, odustala od vrtića, smršala tri kg....bukvalno otpatila...
Maksimalno smo joj se posvetili...tako da, i velika i mala razlika nema nikakve opravdanosti pro/contra...svejedno se morate specijalno posvetiti prvom djetetu..i malo i veliko to proživljava na svoj način...Ja ovu temu promatram iz ugla dječijeg prihvatanja mlađeg člana obitelji ili uopće, odnosa prema djetetu a ne koliko je nama, roditeljima lakše ili teže podizati djecu...
Nekome lako pada imati 6 djece ...ja uistinu nisam sigurna kako bih s toliko djece kada na ovo dvoje utrošim toliko vremena i pažnje...
ili kada bih imala ženu za pranje, za kuhanje, za čuvanje...onda bih razmislila o osmočlanoj porodici.