18.05.2012, 16:04
754
Ja ću sad uvezati ove dvije teme da ne bih bila OT
Slažem se 100 % sa Pocy i zaključujem da roditeljima kojima je njihove dijete teret i koji osjećaju potrebu za odmorom od vlastitog djeteta i "utrpaju" ga bez prijeke potrebe drugome da devera oko njega/nje nikad nije vrijeme za drugo dijete - sad me virtuelno vješajte. Imajte na umu da ja još nemam drugo dijete jer sam i ja budala (po hanabananinoj definiciji) i jednostavnom osjećam da ne bih mogla fizički ispoštovati njih kao djecu niti sebe kao roditelja. Hoću, nadam se vrlo brzo i znam da ni tad moja djeca neće spavati nigdje drugdje sem u svojoj kući. Kad nema mene muž je tu i obrnuto. I da, imam da biram kod koga ću je ostaviti, ali jača je od mene činjenica da niko od njih nije zaslužio u 60-tim godinama života da bdije po cijelu noć nad mojim djetetom jel pokriveno, ima li temperaturu, jel gladno, žedno, mokro....... oni su zaslužili bezbrižne sate u parku, pozorištu, kinu sa svojom unukom i baš onoliko vremena koliko im ne prelazi u obavezu.
< Poruku je uredio snijeg -- 18.5.2012 16:05:23 >