Tema
Kod nas je razlika 2 i po godine....
Prvo je "donijela roda"ili svekrvina dova ,znaci totalno neplanski,jer sam ja studirala i situacija "nije bila povoljna za bebu",ali HB svako djete ima svoju nafaku,pa je tako bilo i kod nas...Eh onda kad(kad nas je vec krenulo sa ,ja htjela odmah drugo,ali nije se dalo..Pa sam onda "odmorila"(pauzirala psihu)...i onda je usljedila opet "borba" za drugo...Da je bilo po nasem bila bi razlika manja od 2godine,ali nije bilo sudjeno,..pa smo jos malo pricekali na drugu prinovu...
Rekla sam sebi,da kad zavrsim ABD fakultet,sebe castim sa jos jednom ,a muz ce da mi uplati vozacki ....
Razlika nije toliko bitna,jer svaka ima svoje prednosti i "mane",vazna je volja i zelja za djecom,pa kad god bude-bice,samo nek su nam zivi i zdravi....
Da je "tesko"(nekad)jeste,da je lahko-nije,ali insan se na to "spremi" i na kraju,kad ih rodis i drzis u narucju,kad se osmjehnu prvi put,kad izgovaraju svoje prve rijeci,naprave prve korake....Pocnes da zivis za njih,postanu najvazniji dio tebe,i jednostavno ne mozes da zamislis zivot bez njih,ne mozes da se sjetis ni kako si zivio dok ih nisi rodio...Tako da sva ta "slatka muka" oko njih ti ustvari predstavlja najvecu radost na svijetu....