Meni je drago vidjeti da ima mladih mama koje uspijevaju sve dobro organizovati pa sve stignu i jos imaju svaki dan neku novu aktivnost. Galicia podijeli koji savjet s nama. Kolika su tvoja djeca? Ako su manji bas me zanima kako uspijevas.
Nemam djece jos. MM je cesto na putu po par sedmica ga nema, tako da meni ostaje dosta slobodnog vremena.
Znam nije isto, kad imas djecu i kad ih nemas, ali recimo meni milion stvari pada na pamet kako bi se dan mogao provesti a da ne bude dosadno. Sa djecom, je vjerujem jos ljepse nego kad si sam.
Napisah gore vec, da se ne mora svaki dan kuca glancati, ni sredjivati, prati. Ne mora se ni kuhati svaki dan. Ali eto recimo ako vec jedete kuhano svaki dan, tj ako ste navikli da imate skuhano svaki dan, onda sebi rasporedi par dana sedmicno za kuhanje, i nakuhaj za par dana unaprijed tako da sljedeci dan imas samo za sebe.
Djecu pod ruku i u setnju.
Imas te djecije radionice, pa i tamo se sa djecom moze.
Klizanje, kino, lopta u parku. Play date sa nekom drugaricom koja isto ima djecu. Djecu u igraonu a vi na kafu. Proljece kad dodje, duge setnje po planinama, piknik neki nesto uz rijeku/jezero. Stari hljeb u kesu stavi i idite hraniti ribe i patke.
Ma ima ideja milion, samo sto se covjek ne moze svega ni sjetiti.
Kuca nece nigdje pobjeci vjeruj, ni ciscenje, ni peglanje, ni kuhanje. A zivot je kratak, i samo ga jednog imamo.