ja sam rodila u Splitu!kad sam rodila bio je malo sa mnom,a onda su ga odnjeli i donjeli tek nakon nekih 5-6 sati,i meni i zeni koja je rodila sat i pol nakon mene!dali nam djecu,mi onako zbunjene gledamo,nemas pojma da im trebas dat da doje!nakon nekog vremena dodje sestra,pita jesu djeca sta jela-mi zabezeknute,nismo ni znale da trebamo dat!sutradan moj mali jednostavno nije htio ni povuc,stavim mu dojku u usta,on u plac,izvadim sve ok,ali ni mlijeka nije bilo jos(rodila 12 dana prije)!
dosla neke sestra,pita jel imam mlijeka,ja sva razocarana-reko nemam!ona meni da svom snagom stisnem bradavicu-ono ni kapi,joj ja sva nikakva,imala ogromu zelju za dojenjem!tek popodne poce u jednoj pojavljivat se vodenasto,a meni srce ko kuca!nakon 24 sata od rodjenja-dali mu bocicu!ja ga gledam kroz staklo,on nece ni nju,samo je drzi u ustima!ja vec gotova,kontam Boze nesto nije uredu!
treci dan od poroda kad su ga donjeli ujutro ko da su mi donjeli drugo dijete,vuce Leon ko sretni!poslije dodje savjetnica za dojenje,pokaze mi polozaj najlaksi,mlijeko dolazi ali polako,ma najvaznije je da on vuce,ma hranila bi ga cijeli dan!tek dolazi glavna sestra,hoce ga ici vagat prije i nakon podoja!kad su ga donjeli,frajer zaspo,ja ga budila,nisam uspjela!mozda nekih 5 min prije nego ce ga odnjet on se probudi i poce jesti,a onda dodje i skinu ga s bradavice-ja govorim ma tek je poceo jest,neka ga jos malo !izvagase ga dobio 5g ,pa kako ce i dobit kad je tek poceo jesti,a sestra mi mase glavom,kao nije dobro!joj pa srce mi je htjelo puknut!
i opet dohrana,koju moje sunce nije htjelo,dosla pedijatrica,ja se samo bojala da me bezveze ne ostave duze u bolnici(tamo se redovno ostaje 4 dana),i kazem zeni da je mlijeko tek pocelo dolazit,i da je on tek poceo vuc!kaze zena nema problema,svaki put kad zaplace nek ti ga sestre donesu,jer je gubio na kilazi(rodjen sa 3500,poslije sam saznala mogo je jos 200 gr najmanje izgubit,ne znam zasto tolika panika)!
sutradan nas pustili kuci ali druga pedijatrica mi preporucuje da kad dodjem kuci uzmem nan1 i da mu dajem !sva sreca pa je nisam poslusala i hvala Bogu evo uspjesno dojimo deveti mjesec!oni koji navodno promoviraju dojenje oni nas najvise i poticu da prestanemo!
izvinjavam se na duzini posta-ponjelo me