IZVORNA PORUKA: amrara
Danas sam kod mame bila cijeli dan, odmorila se lijepo. Kupila Taretu jaknicu na snizenju i par stvarcica za curicu. SKroz sam zaboravila sta se ono nosi u bolnicu, ja dosad imam spakovane 2 potkosulje, 5 jednokratnih i 4 pamucne gacice, peskir, pidzama i dvije spavacice, carape, papuce, gumica za kosu ( znam da mi je falila prvi put) i stvari za licnu higijenu i naravno ulosci. Da li sam nesto zaboravila. Prosli put je bilo pretoplo u bolnici pa mi ogrtac nije ni trebao.
Samo da brzinski uletim, jer smo u istim mukama
Ne znam u koju bolnicu ideš na porod, ja idem u Vojnu iliti Opću (tamo sam se porodila i 1. put)...Uglavnom, dodaj spisku i koji
tariguz, vlažne maramice, nemoj zaboraviti sokove na slamku (od jabuke najbolji) i vodu npr. od 0,5l...I one energetske čokoladice (dobro će ti doći nakon poroda)...
Ja sam spakovala 2 paketa od 5 jednokratnih gaćica (one dm), 2 paketa uložaka, 3 spavaćice (tačno mi je toliko trebalo prošli put) i ovo ostalo što si nabrojala...Ja sam spakovala i cuclu (stvar ličnog izbora naravno, ovisno jesi li za cuce ili ne)...
U Vojnu možeš unijeti i mobitel (pa tako ponesi i punjač
![user posted image](https://www.ringeraja.ba/forum/upfiles/smiley/smiley36.gif)
)
Ne zaboravi koji časopis..Meni je dobro došao 1. put dok sam iščekivala "nagon" i dok su mi kontrakcije dozvoljavale da budem sabrana
Sretno :)