cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: nema ništa goreg

clock-img

11.11.2008, 15:12

clock-img

budućamama

pencil-img

1306

Nemam riječi utjehe da ti ponudim... Mislim da takve i ne postoje...
Želim samo da ti dragi Bog podari puuuuno sabura i snage da prebrodite vaš gubitak...

Una 18.10.2009.
Azra 05.08.2013.

Ako želiš dugu, prvo se moraš pomiriti s kišom....

clock-img

11.11.2008, 15:14

clock-img

Zoe

pencil-img

1553

IZVORNA PORUKA: Zoe

IZVORNA PORUKA: MANI

...ne znam odkud da počnem i  dal da počinjem uopće...
U 7 mj trudnoće, do tada savršeno uredne, odjednom je uočena anomalija na bebici:
bolnice, uzv pregledi, razni doktori, utjehe i mnogo nadanja - da mozda ipak to nije istina,
da nisu dobro vidjeli, da se to uopće ne događe meni...
ja sam svoju bebu izgubila dan po porodu, izgubili smo bitku
nepostoje riječi koje opisuju to stanje uma i bezumlja,nema više ničeg...
  Moj mali dječak je džennetska ptica abd
nema trenutka, dana, noći, da se nesjetim...sad bi imao toliko, ili bilo bi ovako, ili onako...

dok bude mene bit ce i sjećanja, jer to su vam  znate ona sjećanja koja nikad ne zaboravljate
 drage moje budimo jake i izdržimo zajedno

Znam da sta god je od boga dragog nam je,
treba imati mnogo vjere,i molit Allaha dragog za sabur

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

uh sva sam se naježila..

Veliki je gubitak tvoj, odnosno vaš i ne da se opisati riječima.. želim vam da osjetite aBd čari roditeljstva ubrzo..

clock-img

11.11.2008, 15:16

clock-img

Happy

pencil-img

642

Nemam riječi.... Meni se desilo sa  4.5 mjeseca... Nije mu bila određena nafaka... Samo sabura od dragog Boga i vremena....

Gospodaru moj,
kad ja zaboravim Tebe,
nemoj Ti zaboraviti mene.

Naš dječak je došao 04.01.2010.

clock-img

11.11.2008, 15:20

clock-img

emy

pencil-img

288

neznam sta drugo da kazem
osim toga da budete hrabre

zao mi je, niko takvo sto nije zasluzio
ali cudne su sudbine ljudi
samo ne gubite nadu i vjeru u  Boga i sebe

clock-img

11.11.2008, 15:22

clock-img

mamy Sabina

pencil-img

1553

IZVORNA PORUKA: Happy

Nemam riječi.... Meni se desilo sa  4.5 mjeseca... Nije mu bila određena nafaka... Samo sabura od dragog Boga i vremena....

Draga Mani Nejrina i moja priča su iste.
Sabur!
Tako mi je žao!

Boj se ovna, boj se govna, a kad ću živjeti?

clock-img

11.11.2008, 15:27

clock-img

Anoniman

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
tuzno... pretuzno
Mani... uz tebe smo user posted image

clock-img

11.11.2008, 15:28

clock-img

malecka60

pencil-img

329

Moja prva beba je umrla dan pred porod u 9. mjesecu zbog nepaznje ljekara. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Ko nije to dozivio da izgubi dijete, ne moze ni razumjeti kako je to.
Hvala dragom Bogu dobili smo drugu bebu, ali svaki put kad ga uzmem u ruke sjetim se prve. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Jos uvijek ne mogu ucestvovati u dubljim razgovorima o bebama, tesko je.

Ne daj Boze nikom.

Najveca bol je kad roditelj dozivi da izgubi dijete.

D 23.09.2006. :(
A 10.10.2008. :)

clock-img

11.11.2008, 15:43

clock-img

mamyca

pencil-img

1657

Zao mi jeuser posted image user posted image user posted image user posted image ,ne daj Boze nikome.

Hamza 11.3.2008.

clock-img

11.11.2008, 15:44

clock-img

ziki

pencil-img

1815

Nemam riječi kojima bih mogla da iskažem žaljenje. Ne kaže se za džaba Bože po redu jer nema ništa gore od toga. Morate bit hrabre i nastavit dalje sa vjerom u Boga.

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

clock-img

11.11.2008, 16:03

clock-img

nesanica

pencil-img

522

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Pretuzno.....

Samo sabur Mani!!!!

clock-img

11.11.2008, 16:16

clock-img

Happy

pencil-img

642

IZVORNA PORUKA: ziki

Nemam riječi kojima bih mogla da iskažem žaljenje. Ne kaže se za džaba Bože po redu jer nema ništa gore od toga. Morate bit hrabre i nastavit dalje sa vjerom u Boga.

Svi mi kažemo po redu... ALi to je "naš" red, a Božiji je nešto drugo... Ipak On zna najbolje i zašto što je nešto loše ipak je dobro po nas...

Čuvaj se i drži se...

Ipak je puno lakše ovdje na forumu,pogotovo kada ti osobu koju i ne znaš (mamy2) kaže da imamo iste priče... Hvala vam na svemu....

Gospodaru moj,
kad ja zaboravim Tebe,
nemoj Ti zaboraviti mene.

Naš dječak je došao 04.01.2010.

clock-img

11.11.2008, 16:24

clock-img

beni29

pencil-img

219

Zao mi je u potpunosti suosjecam sa svim zenama koje su prosle kroz taj pakao i naravno mi nikda ncemo moci osjetit taj bol koji vi osjecate. Samo hrabro mora se nastaviti dalje.

Benjamin 18/12/2001
Eliott 28/04/2007
Mon bebe d amour

clock-img

25.11.2008, 00:09

clock-img

adannn

pencil-img

946

Suosjećam sa svim ženama koje su to doživjele i zaista sada dok ovo čitam šaljem vam svima zagrljaje podrške jer to ne znam kako je ali mogu zamisliti kada je moja djevojčica bolesna ili samo kada se zakašlje ja se brinem a kamoli da joj nešto bude...Zaista samo beton od čovjeka sve ovo preživi ali koliko psiha ostaje čitava to je pod upitnikom.ŽAO MI JE user posted image user posted image

clock-img

09.01.2009, 09:41

clock-img

dana3

pencil-img

2128

prije mog rodjenja moja mama je izgubila trogodisnjeg sina koji se ugusio u obliznjem jezercetu.Amir se zvao.danas poslije 35 godina od tog dogadjaja,ne prica o tome i nikad nije.sve sto znam o tome cula sam od tate rahmetli.svaki momak,covjek koji je izgubio zivot u ratu oplakan je od moje mame,svako stradalo dijete isto i samo onda tiho kaze da bog bude u pomoci majkama da prezive bol jer prezaliti nikad nece....ona nije

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

clock-img

23.01.2009, 14:16

clock-img

ellla

pencil-img

4

Mislila sam da se ne može desiti meni, ali desilo se... prije osam dana sam  rodila svoju malu djevojčicu i bila presretna, poslije devet mjeseci čekanja i osluškivanja svakog bebinog pokreta, devet mjeseci radovanja, dočekala sam da vidim moju bebicu... Spustili su mi je na stomak, bila je sićušna, sa crnom kosicom... Odnijeli su je, a da je nisam stigla ni zagrliti, govoreći da će sve biti u redu, da postoje neki problemi sa adaptacijom na vanjske uslove, ali da će biti u redu. I ni jednog trenutka nisam pomislila da se može nešto loše desiti, mislila sam: "Pa dobro, beba je tek rođena, teška je svega 2,300..." i bila sigurna da će mi ubrzo donijeti moju bebu, moju malu Unu (tako se trebala zvati). Osam sati nakon poroda proglašena je smrt... Uzrok smrti je nerazvijena trbušna dijafragma, usljed čega je prilikom bebinog razvoja došlo do miješanja trbušnih i plućnih organa, pluća se nisu razvila, pa beba nije mogla samostalno disati... Već osam dana slušam priče kako je sve to sudbina, kako će biti djece, važno je da sam ja dobro, a pri svakom spominjanju sudbine kao da mi sipaju sol na ranu... Znam, ne misle ljudi ništa loše, ali svaki put kad spomenu sudbinu, mene nešto presječe... I najteže mi je pitanje "kako si", kažem dobro sam, jer ne znam šta bih drugo rekla, a ja znam kako mi je. Ne postoje riječi koje mogu opisati kako mi je, da opišu ovu prazninu i tugu... Nedostaje mi, jako jako mi nedostaje, a nisam je stigla ni upoznati, ni zagrliti. Jedina utjeha mi je moj muž koji je bio uz mene sve ove dane i dijelio sa mnom moju bol, našu bol. Sad još samo mogu čekati da vrijeme uradi svoje i nadati se da ću jednog dana dočekati da zagrlim svoje dijete.

clock-img

23.01.2009, 14:20

clock-img

andji

pencil-img

1215

naravno da ćeš dočekati draga moja,ja ne znam šta bih ti rekla...'žao mi je' zvuči samo kao fraza,ali ne daj se imaj vjere,i doživjećeš svoje dijete kad tad,doživjećeš da ga zagrliš,mada rane i praznina uvijek ostajuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

E ne trebate više glasati ni na jednom takmičenju,konačno,zar ne???!

clock-img

23.01.2009, 14:22

clock-img

M kao Mama

pencil-img

5536

Draga moja Ella, na žalost pa si morala da se baš uključiš na ovoj temi, vidim da si nova. Draga moja tebi i tvom mužu, želim puno snage da nekako preživite to sto vam se desilo. Roditelj sam i znam da nema veće tuge, neko kad majka izgubi svoje čedo.

clock-img

23.01.2009, 14:25

clock-img

tea lana

pencil-img

2255

tuzno,pretuzno citam i placem.ABD slijedeca trudnoca prodje lijepo i ti ces sa svojim dijetetom koracati kroz zivot.Od srca ti zelim.
Sad vjerovatno ne postoje rijeci utjehe ali trebas odbolovati uzeti vremena koliko ti treba i onda se sabrati i nastaviti zivjeti ako nista onda radi te druge bebe koja tek ceka da bude donesena na ovaj svijet. i uljepsa zivot tm i tebe.

clock-img

23.01.2009, 14:32

clock-img

HanaBana

pencil-img

1182

Jednostavno na ovakva zivotna desavanja uvjek ostanem bez rijeci.
Sva rijec je suvisnauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Hana 26/06/07- mamina najbolja prijateljica

clock-img

23.01.2009, 14:37

clock-img

Zoe

pencil-img

1553

IZVORNA PORUKA: tea lana

tuzno,pretuzno citam i placem.ABD slijedeca trudnoca prodje lijepo i ti ces sa svojim dijetetom koracati kroz zivot.Od srca ti zelim.
Sad vjerovatno ne postoje rijeci utjehe ali trebas odbolovati uzeti vremena koliko ti treba i onda se sabrati i nastaviti zivjeti ako nista onda radi te druge bebe koja tek ceka da bude donesena na ovaj svijet. i uljepsa zivot tm i tebe.

potpisujem sve što je rekla tea lana, rane su presvježe, a tebi i  tm želim sve najbolje.. 

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede.
Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.

clock-img

23.01.2009, 14:44

clock-img

anitaMO

pencil-img

1384

draga ella ne postoje riječi utjehe ,mogu ti reći samo da budeš hrabra i jaka.žao mi je što ti se to dogodilo.ne mogu ni zamisliti kako boli.user posted image user posted image user posted image user posted image

LAURA 5.1.2008.

clock-img

23.01.2009, 15:06

clock-img

Blue rose RR

pencil-img

4361

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Neka Vam dragi Bog podari saburauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

clock-img

23.01.2009, 15:24

clock-img

mamy Sabina

pencil-img

1553

draga ella ne postoje riječi utjehe ,mogu ti reći samo da budeš hrabra,jaka i da vam dragi Bog podari sabura
Ovakve stvari me tako pogode,user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Boj se ovna, boj se govna, a kad ću živjeti?

clock-img

23.01.2009, 17:40

clock-img

Nanni

pencil-img

2

svaka riječ je suvišna..user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

23.01.2009, 17:54

clock-img

beni29

pencil-img

219

Draga moja Ella

Mislim da je svaka rijec suvisna i da samo ti znas kako ti je ami ipak mi mozemo suosjecati sa tobom.

Mozda nije bas prigodan trenutak da te pital ali tvoj ginekolog kako nije vidio na ultrazvuku da nesto nije u redu sa bebom. Izvni ako sam te povrijedila nije mi bila namjera ali mozda te je mogao postedjeti ove patnje i zalosti kroz koju sada prolazis.

Velika pusa i samo hrabro

Benjamin 18/12/2001
Eliott 28/04/2007
Mon bebe d amour

Zadnji članci

article-img