Nisam pila tablete za smirenje
ni ja nisam ništa pila
predlagali su mi da posjetim psihijatra no odbila sam, razumna sam osoba
teško jeste al se držim, ne padam u agoniju.....
čak šta više samu sam sebe iznenadila kako sam bila prisebna kad si mi saopštili da je dijete umrlo....
zakovala sam se za krevet.... par minuta sam bila šokirana, a onda sam pomislila da moram biti jaka, da ne trebam uznemiriti tek porodjene žene u sobi..... ni sama ne znam kako sam tako bila prisebna, okrenula sam se na bok i počela da plačem, tiho.... odjednom mi se učinilo da propadam kroz spratove, kao da gubim svijest.... udahnula sam duboko i kao da mi je neko lupio šamar došla sam sebi....
medicinska sestra se tresla i nešto je govorila, kao da njoj nije dobro, da mi ne može izvaditi krv i da zovnu drugu sestru i još nešto što nisam čula
poslije sam bila ljuta jer mi moji nisu javila da je beba umrla, no niko nije imao petlju da to uradi, oprostila sam im
Zatim je došao pedijatar, onaj koji je preuzeo bebu odmah nakon poroda, plakao je, zatim je došao Rovčanin i Nikolin, pričala sam s njima sasvim razumno...
helem došlo je vrijeme za doručak i ja sam ustala i jela???? zamislite to??? mislila sam da mi treba snaga za susret sa mužem, mamom, bratom, Ajšom......
mislim da su one žene iz sobe mislile da sam pukla....
poslije toga sam ustala, umila se i gledala se na ogledalu par minuta, stavila sam kremu, rumenilo i sjaj na usne...... od kud mi snaga da se bavim tim ne znam... znam samo da nisam htjela da me moji vide blijedu i iscrpljenu.....