IZVORNA PORUKA: bambi7
E dok ste tu da i ja priupitam ako neko zna....
Koja je procedura oko upisa u predskolsko, imaju li testiranje, sistematski, ljekarsko, koliko ranije treba predati zahtjev?
do sad nije isla u vrtic( nana je cuva) u pitanju je opstina NG
Oni objave jasvni poziv za upis u predškolsko...
ovogodišnji je bio objavljen do 1. septembra..mada su dozvoli i 15 dana nakon isteka ovoga roka da se vrši upis.
Sva djeca koja. 1 . septembra imaju punih 5.godina obavezna su biti upisna u preškolsko.
Predškolsko se može obavljati ili u vrtići ili školi čak u naselju ako je na spisku ministartsva kantona...
Izvadiš ljekarsko kao za vrtić...u domu zdravlja
stolica, brisevi, opšti pregled kod pedijatra....
Odeš u vrtić ili školu za koju misliš da tu treba obavljati predškolsko...
ako ćeš u vrtić onda ideš u direkciju vrtića (mislim NG da obrađuju na č.vili u Kekecu) kod njih imaš pismeni zahtjev, popuniš, dodaš rodni list djeteta , kopirane lične karte i cips prijavnice roditelja i ljekarsko za dijete...
Moja cura nije išla u vrtić...
imala sma namjeru upisati je bar ovu posljednju godinu prije škole...al nana je pala u depresiju pa smo izabrali varijantu da ide jednom sedmično po 2 sata...ovo je organizirano u popodnevnim satima, doveseš dijete-dođeš po dijete i to je to.