IZVORNA PORUKA: bebana27
Od drave nikad nisam ni marke dobila
A on je znao da cu ja djecu uzeti jos prije mog dolaska nisam na silu uzela djecu
A imali smo osiguranje preko njega jer je on radio pa kad je ptestao prebacio se na biro
A ja cu se razvesti od njega
Ne znam kako ne shvata te ovo je grad gdje nema pomoci kao u sarajevu
Znači vi u Vakufu niste bili socijalno ugrožena porodica.
Djecu nsii na silu uzela sasvim logično mirnos i ih odvela i odlučila da se više ne vratiš.
Znači djeca su bila prijavljena i ti preko njega ste imali osgiranje...
Ti valjda znaš da sada treba da se desi dojava sa osiguranja u tom tamo kantonu ????
To smao može tvoj muž il ti...
i to smao na sonovu validnoga paprira...u ovoms losučaju taj papir bi bio tvoja nova prijavnica CIPs u aličnoj karti sa novom adresom ili njemu rkješenje o razvodu braka ....i o starateljstvu djece da ga ima majka da može da odjavi tu djecu sa osiguranja tamo...
Da bi se ti prijavila na biro...moraš da budeš ndgeje prijavljena da radiš pa kada te dojave da odeš na biro u roku do 30 dana od dana dojave...
Ti kada te odjavi on u Vakufu nećeš ostaviri pravo na biro u Bihaću...
Da bi soatvrila pravo u Bihaću ti trebaš da odeš u Oćčinsku službu socijalne pomoći, kažeš da si anpustial muža koji je nasilnik, da on ne brine za tebe i djecu do tog i tog dana, da se enećeš njemu vraćati i da te moraju razvesti da bi ti ostavrila prava na području općine Bihać...
onda će ti oni pomoći, reći šta dalje i pored toga će ti dati rješenje socijalne službe da si njihov korisnik...pa sa tim rješenjem ideš prema kantolanom misnistartvu za sovijalnu pomoć i za zadravtveno osiguranje da ostavrite pravo na socijalnus krb zdravstva jer istu u Federaciji BiH možeš ostaviriti u ovoj istuaciaji ala na ovaj način...nezna svak da ti postojiš...
i ta djeca...
Tako da draga moja...to što si se ti prijavila i što imaš rodne listove je totalno niđe veze ako neradiš kako treba i prekačeš zakonsku hijerarhiju ove zemlje...
nije savršena al ja bi svaki dna visila sa tom djecom u opštini dok me ne rpime i ne rješe mi rpoebleme silne...jer ne da ih imaš malo nego ohojhohohozhzoho
Dalje ni u sarajevu nema pomoći na lijepe oči i rekla kazala...
na papir stavi, podnesi zahtjev zakosnki sve se dobije...
Općina Bihać nije baš siromapšna općina kao recimo vakuf...
a nije ni kanton USK siromašni...
vi ako niste sipred sarajeva niste iza nas budi sigurna...
samo treba znat kome ić i šta se traži...
ne traži pare i sobicu...kako ćeš to da dobiješ tek tako...
idi kako sam ti napisala...