Da vam se i ovdje pridružim. :)
Imamo i vrt i plastenik, na plasteniku sam pisala na toj temi, ovdje ću o svom vrtu. Nisam ja nikad bila za to, dok sam bila manja moji su sijali na jednoj velikoj njivi van grada, i obično me dopalo da plijevim deset metara duge lijehe luka, pa mi se ogadilo. Ali onda smo kod kuće to preselili, pa uz mamu dosta naučila, sad imam svoj mali vrtić plus plastenik, i ide nam lijepo zasada.
Grašak koji najviše volim su mi jele ptice, dok nisam skužila trik da ga pokrijem granjem dok ne proklija, da ne mogu do njega. :)
Salatu sadim vani, puterica mi je prošle godine odlično uspjela, a kristalka ni naopako, proklijale 2-3 biljčice i osušile se.
Vani bude peršin, špinat ne volim ali sadimo zbog dragog, on voli.
Nešto paprika (onih paradajz paprika) sam posadila vani, jako lijepo mi uspjele. Kupila zabunom, preodlične su kad se pune, nisu gorke kako paprike znaju biti.
Kopar sam davno od djeda uzela, sad mi se raskošio, ima ga posvuda, a volim ga, pa ga ne čupam. Vani ide još i koktel paradajz, njega nekako najviše volim, posebno kad je topal, ali mi on pobolijeva, nisam još sigurna zašto, po njemu budu rane kao od plamenjače, ali nije ona jer bi mi onda stradao i onaj u plasteniku...
Vani imam i mahune, 4-5 redova sa po 4-5 "kuča" bude nam dovoljno. Imam niske i visoke, divota kako je to lijepo.
Mrkva mi je tlaka, nikako da ispadne kako treba, vazda mala i kržljava, morat ću kod bake na preobuku. :D
To je uglavnom to, luk isto sadim, ove godine ću od sveki aBd uzeti i onaj crveni, on mi je baš lijep. :)
I tetka mi je donijela sjeme maćuhica i nekog cvijeća, pa od 3. mjeseca im uglavnom sadnja počinje - jedva čekam.
Ostavila sam sebi i sjemenke stambolke tikve, pa ćemo vidjet hoće li kako ispasti. :)
Nisam ovo postavila na temu o plastenicima, ali ima veze i s ovim... Moj tata kaže da je jedno od boljih đubriva - kokošje. Mi imali koke, pa u kokošinjcu kad se čisti, pokupimo njihov izmet i čuvamo ga. Tata onda to rastopi sa vodom, i zalije cvijeće, nešto povrća, jer ne bude puno, i zaista odlično raste.
Neki ljudi su pravili gnjojivo čini mi se koprivama, potope se u vodu i čuva se, katastrofalno smrdi, jedan susjed je s jednom kantom usmrdio čitavo susjedstvo, ali je odlično za vrt, preodlično.
Ja namjeravam probati sa lišćem, ne mogu se sjetiti svega, čitala sam u knjizi kako se lišće skuplja u sanduk koji se napravi, i godinu dana trune i ispadne odlično gnjojivo. Naći ću knjigu, ima u njoj svega, jako je detaljna i raznovrsna. :)