IZVORNA PORUKA: renya
imala sam ugovor na 6 mj. sada se on produžuje na 3 mj.
nije na neodređeno
a doktor bi mi otvorio bolovanje, ali ne znam kako će se to odviti na daljnji ugovor???
eh ovako sačekaj porduženje ugovora o radu na tri mjeseca...zatim otvori bolovanje...dok si na bolovanju trudničkom niko ti ne može dati otkaz...
a porduženje ugovora o radu niko ti ne može garantirati...
tako da najbolje je rješenje da se najrpije obratiš poslodvcu za promjenu radnoga mjesta na farmi gdje će rizik biti manji, sigurno ga ima...zatim otvori bolovanje...
nemoj rizikovati bez potrebe...ako ti ne porduže uvor nakon tri mjeseca obarti s enadležnim organima...naime kako je uopšte došlo do toga da po ugovoru od 6 mjeseci ponude onaj u trajanju dotri...no zakon kao zakon svašta pruža...
niko ti ne može garantirati da ti neće dati otkaz po isteku tj ne orkaz nego neće ga produžiti...
eh sad dali ćeš kansije imati mehanizme da se vartiš na posao pitanje je institucija inspekcija arda...
ja ne bih rizikovala na tvome mjestu ali bih se zaista obratila poslodvcu za promjenu radnoga mjesat i ako je ne dobiješ otišla bih na bolovanje s anadom da će ti po isteku produžiti ugovor
teška situacija...
samo da ti kažem da s eu obraćanju zahtjevu slobodno sa doktorom posavjetuješ i da ti isti da preporuku za promjenu radnoga mjesta radi rizične trudnoće