Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
ja danas svoju/bebin AS pregledala kad ga drmnem za kajševe ostanel čitav AS je za 10
imam molbu, da neka od vas koja je bila objasni nama koje nismo šta su i kako radili da vide da li je ispravno montirana AS
10.10.2009, 10:45
triplemama
1097
IZVORNA PORUKA: acudesa
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
ja danas svoju/bebin AS pregledala kad ga drmnem za kajševe ostanel čitav AS je za 10
imam molbu, da neka od vas koja je bila objasni nama koje nismo šta su i kako radili da vide da li je ispravno montirana AS
acudesa ja se nadam da ćeš moći doći na neki od slijedećih pregleda. Uglavnom na pregledu se pregleda ispravan put automobilskih pojasa, da li je AS čvrsto montirana (u podnožju se ne smije mrdati više od 2 cm), da li je dijete ispravno vezano, da li AS odgovara uzrastu djeteta, da li AS ima certifikat i da li je u roku trajanja.
Sve što je moguće ispraviti će edukovani savjetnici za AS (edukovani od strane ovlaštenog edukatora Dr. Ane Duff po kanadskin standardima prilagođenim Evropskim standardima)
Bravo leona81 nažalost iz ovog teksta koji si linkala nije jasno dal je sjedalica bila pravilno pričvršćena i da li je dijete bilo dobro vezano. isto tako ne piše o kojoj se autosjedalici radi i da li se uopće radi o autosjedalici a ne o nosiljci (a nažalost znam bar 2 ljudi koju djecu voze u nosiljkama za kolica koja nisu autosjedalice) i da li ta autosjedalica ima atest i tako to...
a u zadnjem dijelu teksta piše o testiranjima as. svakako treba provjeriti je li autosjedalica testirana i je li prošla testove prije nego se odlučimo na kupnju (nije dovoljno samo ime proizvođača, znam da je svojedobno 1 chicco autosjedalica pala na adac-ovom testu ) http://djeca.org/site//index.php?option=com_sobi2&Itemid=56
nemamo dovoljno informacija da bismo znali nešto konkretno reći
jedino znamo da je grozno to što se dogodilo
A šta bi bilo da dijete uopšte nije bilo u AS i da li je AS bila ispravno postavljena.
Zato treba pregledati AS
< Poruku je uredio triplemama -- 11.10.2009 21:48:37 >
Bilo je na vijestima nove TV. Autosjedalica je bila dobro postavljena i beba je bila vezana. Nazalost, kazu da ni tako uradjeno ne moze se garantovati sigurnost Dogodio se bocni udar.,,,, prikazivali su i testnu voznju...
Vec pamet u glavu i voziti oprezno. A ndB uvijek se moze nesto desiti pa makar sjedili samo u kuci....
12.10.2009, 15:45
triplemama
1097
mamina cura a ti misliš da policajci znaju šta je ispravno postavljena AS 80 % njih ne zna ni kako izgleda prava AS (iako je to kod njih u zakonu) Ko je provjerio ispravnost AS.
Nažalost postoje fatalni sudari bez preživjelih, nema veze kako bili vezani ali opet šta bi bilo sa dječakom da nije bio u AS
24.11. na parkingu ispred Interexa od 11:00 do 13:00h u ulici Bišće Polje bb biće održan prvi besplatan pregled dječijih autosjedalica za sve roditelje u Mostaru.
Pregled autosjedalica obuhvata kontrolu ispravnosti sjedalice, kontrolu ispravnosti njenog postavljanja, ukazivanje roditeljima na najčešće pogreške prilikom montiranja i pružanje savjeta u vezi sa ispravnom upotrebom autosjedalica, a provode ga educirani savjetnici udruženja DjeCa.
Pregledi autosjedalica su izuzetno važni jer samo ispravno postavljena autosjedalica koja odgovara vašem djetetu će odigrati pravu ulogu koja joj je dodjeljena. Prema statističkim podacima, u svijetu gdje je ovo uobičajena praksa, i gdje se upotreba autosjedalica kreće između 80 i 90% u razvijenim zemljama, svega dvadeset do trideset posto autosjedalica ispravno je postavljeno. Ne rizikujte sa sigurnošću vaših najmilijih!
Sve dodatne informacije možete pronaći na našem web portalu: www.djeca.org ili putem telefona: 061 926 480
Ispravka: pregled je 24.10 oktobra (sorry greška u tipkanju)
triplmama pitanjce jedno- dobili smo chicco univerzal AS od 0 do 18 kg, bebi ima 6 mjeseci i 9 kg, da li je moramo postaviti u smjeru suprotnom od voženje i kad je možemo postaviti u smjeru voženje?
26.10.2009, 11:52
IvanaTz
827
zna li neko kad ce biti pregled u tuzli? javite ako saznate...
26.10.2009, 14:47
triplemama
1097
IZVORNA PORUKA: škorpija
triplmama pitanjce jedno- dobili smo chicco univerzal AS od 0 do 18 kg, bebi ima 6 mjeseci i 9 kg, da li je moramo postaviti u smjeru suprotnom od voženje i kad je možemo postaviti u smjeru voženje?
Kada se počne dizati SAMOSTALNO uz namještaj možete je okrenuti u smijer vožnje a do tada suprotno smijera vožnje. Samo vodite računa da je ispravno i čvrsto montirate. Za montiranje suprotno od smijera vožnje prorezi za pojas bi trebali biti označeni crvenom bojom.
Kada se počne dizati SAMOSTALNO uz namještaj možete je okrenuti u smijer vožnje a do tada suprotno smijera vožnje. Samo vodite računa da je ispravno i čvrsto montirate. Za montiranje suprotno od smijera vožnje prorezi za pojas bi trebali biti označeni PLAVOM bojom (greška nije crvenom bojom).
14.11. na parkingu kod Panonskog jezera (stari Aero klub) od 11:00 do 13:00h biće održan drugi besplatan pregled dječijih autosjedalica za sve roditelje u Tuzli.
Pregled autosjedalica obuhvata kontrolu ispravnosti sjedalice, kontrolu ispravnosti njenog postavljanja, ukazivanje roditeljima na najčešće pogreške prilikom montiranja i pružanje savjeta u vezi sa ispravnom upotrebom autosjedalica, a provode ga educirani savjetnici udruženja DjeCa.
Pregledi autosjedalica su izuzetno važni jer samo ispravno postavljena autosjedalica koja odgovara vašem djetetu će odigrati pravu ulogu koja joj je dodjeljena. Prema statističkim podacima, u svijetu gdje je ovo uobičajena praksa, i gdje se upotreba autosjedalica kreće između 80 i 90% u razvijenim zemljama, svega dvadeset do trideset posto autosjedalica ispravno je postavljeno. Ne rizikujte sa sigurnošću vaših najmilijih!
Sve dodatne informacije možete pronaći na našem web portalu: www.djeca.org ili putem telefona: 061 926 480
triplemama, hvala puno na informacijama, mi definitivno dolazimo!
05.11.2009, 01:15
Hannan
135
Hvala ti puno na ovoj informaciji, ja odavno sumnjam da nasa sjedalica nije dobro postavljena ili ne pase u nase auto, jer seta cini m ise vise od 2cm, dok u svekrvom autu ne seta, a isto je postavim.Taman da to neko strucan pogleda:).
05.11.2009, 04:03
triplemama
1097
Zamolila bih tuzlanke da pozovu i ostale roditelje kojima bi pregled mogao koristiti
Pregled u Tuzli će se održati dana 14.11.2009. godine (subota) u periodu od 11:00h do 13:00h na parkingu kod Panonskog jezera (stari Aero klub) uz podršku FMUP-a i MUP-a TK,
a u Banja Luci također 14.11.2009. godine (subota) u periodu od 11:00h do 13.00h na raskrsnici ulica Srpskih branilaca i Olimpijskih pobjednika (u blizini nove zgrade vlade) uz podršku MUP-a RS u organizaciji Udruzenja DjeCa.