IZVORNA PORUKA: scarlett
Ja sam u prvoj trudnoći od 4 pa sve do kraja 8 mjeseca čini mi se koristila gynipral. Nadam se da saada neće biti potrebe za tim, jer mi je dr. u međuvremenu i dabroston ukinula, ali me zanima šta je sada sa tim gynipralom, znam da je prošle godine bila neka frka oko ukidanja prodaje tog lijeka. Da li postoji neka alternativa? Pitam čisto iz radoznalosti.
Jutro zenice, kako ste :) prvo da ti kazem za gynipral, meni je moja dr objasnila da su ih ukinuli jer su lose uticale na majke zbog brzog rada stca. Valjda ubrza srce, lupa sta li. I onda se zene jos bise nasekiraju. Znog toga sada pripisuju dabroston.
Vidim spominjete spavanje, i ja prvih mjeseci samo spavala. A i sad nije nista bolje hehe, znaju bit roletne spustene i do 12 il citav dan. Haj sta vas briga, uzivajte ;)
VANCHI da to je suho voce. Mislim tako ovdje unose. Imaju ovdje dvije vrste : jhedne tanke male bez mesa nista. Ne valjaju te. I one iranske debele mesnate hahah predobree . Socne, mekane, mesnate i slatke ko med jamiii. A vjerujem da ima i tamo. Pogledaj po turskim, arapskim radnja ako imaju takve radnje. Ne znam na eng fakat. I ima mjesta gdje mozes i na kile. Al ovdje po marketima su vec zapakovane
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
Neki autor...