IZVORNA PORUKA: Amrino RR
Najgori dio boravka u bolnici mi je bio noc poslije poroda...Dosta se zena poradjalo a sa svakim njihovim krikom- ja sam svoj porod ponovo prozivljavala...jedva sam cekala da pobjegnem kuci!
I menije ovo pevi put bilo najgore!
Tad se renovirao jedan dio bolnice gdje su sale za porođaj i sve je bilo improvizovano pa sam svaki porođaj ispartila sa jezom...
Drugi i treći put nije više bilo šanse da se čuje bilo šta iz porođajnih sala jer su u sasvim drugom hodniku(mislim 4-5 vrata izmeđ).
Kad sam otišla prvi put da se porodim moja dr. me poslala glavnoj sestri na ginekološko-akušerskom odjeljenju i ona je cijelo vrijeme bila samnom, umivala me, masirala itd. tad mi je rekla: nemoj vrištati nema koristi samo me pažljivo slušaj. Slijepo sam vjerovala i njoj i mojoj dr. i zaista sam bila tiha.
I drugi i treći put Ramiza mi je bila babica i tad sam je samo pažljivo slušala i šutila da bi dr. koja me porađala rekla sestri kako sam tiha i poslušna i kako odavno nije porodila ženu s kojom je bilo lahko sarađivati.
Sesta je samo onako uz osmijeh dodala kako sam takva bile sve tri puta a ja bila sva sretna zbog "komplimenata"
.
Iskreno sad kontam da sam vrištala imam osjećaj da bih nešto propustila jer sam se ionako bila sva u uho pretvorila slušajući šta govore dr. i sestre, čekajući da beba zaplače...Ma čini mi se da sam više bila koncentrisana na to da SVE čujem nego na bol!
Ženska posla...