Pobrisani su postovi sa druge teme ali ipak ne zelim ostati "duzna" zeni koja me proziva da svjesno rizikujem zivot bebe u stomaku.
dakle, kao prvo, ni po cemu, apsolutno ni jedna studija, nije pokazala da tokom normalne trudnoce ugrozavate bebu u stomaku ako beba "vani" doji.
drugo, i svjetska zdravstvena organizacija i vjerske knjige preporucuju dojenje do 2. rodjendana. ako ti mislis da si pametnija od svjetske zdravstvene organizacije a Boga mi i od vjerskih knjiga, to je do tebe, tvoje misljenje, i molim te da nam ga ne podmeces pod pravilno i nazivas nas ostale glupima (jer si to u par navrata uradila)
trece, dojenje u trudnoci je nesto najljepse sto sam ja dozivjela u zivotu. emir je cesto znao prestati dojiti pa poljubiti stomak jer osjeca kako ga brato udara nogicama iz stomaka, pa opet nastavi dojiti. to iskustvo ne zelim ni pod koju cjenu okarakterisati kao ugrozavanje zivota drugog djeteta.
cetvrto, drugo djete je ostalo zivo hB, rodila sam bez po muke i bez po muke i ono doji evo vec 11 mjeseci. sve troje smo, hB, zdravi ko drjen, njih dvojica jos nikada nisu bili ozbiljnije bolesni, ja sam odlezala gripu prosle zime. tako da meni i ne trebaju neki cvrsti znanstveni dokazi da povezem da ako nisam pomogla njihovom zdravlju, nisam sigurno ni odmogla.
peto, animagical je dala isti primjer, mm nana, 80 i kusur godina, zdrava, prava, i dan danas kopa u vrtlu, je dojila, cesto i tokom trudnoce, cesto i tandemski, svo sestero svoje djece. i takvih zena ima koliko hoces u bosni. treba ih povjesati jer su ugrozavale zivote svoje djece u pupama? ma daaajjjj.
i konacno, sesto, molim te, prije nego sto kliknes na "posalji" de malo razmisli o osobi koja sjedi s druge strane monitora. mozda se posvadjala s muzem, mozda joj djeca skacu po glavi, mozda je imala pobacaj, mozda joj je neko bliznji umro skoro, mozda joj je neko u bolnici, mozda, mozda... hiljadu mozda od kojih nijedno ne zasluzuje da joj kazes (a uz svo postovanje nemas pojma o cemu pricas) da je ugrozila zivot svoje bebe. ima li ista gore sto mozes reci jednoj majci? ozbiljno te pitam, de razmisli, ima li?