Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Ja napravila vOcni kolac s visnjama za Antoniov imendan,i kad sam ga posluzila visnje s kospama ,neki su ih gutali neki izbacivali iz kolaca a kontam ja bolje i to neg ko u onom nekom vicu s ljesnjacima baki tvrdi bili vadila ih iz cokolade a netko dosao u goste ne znajuci navalio na te ljesnjake
25.06.2011, 08:42
mala86
2755
izgleda da sam ja glavna na ovoj temi
samo da napomenem da se ovo cudo kojem sam se sinoc smijala ko luda pojelo i bilo pravo ukusno,al izgled je
< Poruku je uredio mala86 -- 25.6.2011 8:43:22 >
25.06.2011, 09:13
palachinken
5397
Ili sam ja zagorila ili stvarno sugestivno izgleda. A još od čokolade.
P.S. Znam šta je ovo! I ja ovo pravim i bude prekususno a sad kako izgleda nije bitno
25.06.2011, 09:14
palachinken
5397
prekususno
= preukusno
25.06.2011, 09:34
dush
250
IZVORNA PORUKA: mala86
samo da napomenem da se ovo cudo kojem sam se sinoc smijala ko luda pojelo i bilo pravo ukusno,al izgled je
hahahahahahahahahahahahaha genijalnoooooooooooooo
moj brat najvise voli kada stvari ne uspiju, da moze sve sam kasikom pojesti :D hahahahahahahahahaha
popravila si mi dan, pgotovo jer danas moram da radim
hahahahahahahahahahaha
jao umirem od smijeha
25.06.2011, 09:44
mala86
2755
ovo je po receptu sa minjine kuhinjice,i gledam kod nje samo malo izadje iz soljice,ono fino kulturno,a kod mene
dush-e vala nek sam nekome popravila dan,ovo cudo je meni popravilo vece
25.06.2011, 13:11
niki83
2113
IZVORNA PORUKA: palachinken
Ili sam ja zagorila ili stvarno sugestivno izgleda. A još od čokolade.
P.S. Znam šta je ovo! I ja ovo pravim i bude prekususno a sad kako izgleda nije bitno
ahahahhhhahah sto se ismijahhhhhhh legenda si stvarno..
25.06.2011, 13:14
niki83
2113
hej a evo gledala sam link...odlicno izgleda, i jako je brz, moram probati, a bas me zanima koji oblik cu ja da dobijem, hhahahhahha
25.06.2011, 21:30
leli§
1201
izgledom si definitivno zeznula i Breskvu i mene i nasim strudlom i "uljevakom"
ali vase se ipak moglo pojesti i njena strudla i ovaj tvoj "vulkan"
25.06.2011, 21:59
mala86
2755
IZVORNA PORUKA: leli§
izgledom si definitivno zeznula i Breskvu i mene i nasim strudlom i "uljevakom"
ali vase se ipak moglo pojesti i njena strudla i ovaj tvoj "vulkan"
znaci vodim ajd bar u necemu
25.06.2011, 22:17
Hannica
2920
Kako ja nisam znala za ovu temu. Imala sam se i ja cime pohvaliti.
26.06.2011, 09:32
Anoniman
Erupcija vulkana
11.09.2011, 16:42
leli§
1201
samo da vidim jel' se stagod "kuhalo" ....joj kad ja skinem slike
11.09.2011, 21:19
Anoniman
IZVORNA PORUKA: leli§
samo da vidim jel' se stagod "kuhalo" ....joj kad ja skinem slike
samo da ti kažem da sam se popravila u kuhanju mislim, a i u kilogramima mada zna se desit i havarija ali ne slikam više , to je pametnije
11.09.2011, 21:48
Hannica
2920
Sad sam malo prelistala ovu temu i moram odati priznanje Breskvi i njenoj stdrudli. Da sam prije znala za ovu temu slikala bih svoje prve i posljednje hurmasice.
03.10.2011, 22:21
bebbe RR
2004
Ova tema je divna. Imala bih vam toliko toga pokazati iz svoje domaće radinosti, samo da sam prije znala za nju.
03.10.2011, 22:23
bebbe RR
2004
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
ja sam na početku braka napravila uljevak od zelja a zaboravila zelje stavit...
Super.
03.10.2011, 22:51
Hanady RR
18727
Eee moja bebe...a najača sma bila sa punjenim paprikama
Udala se ja i nije prošao ni mjesec dana čini mi se a u mahali inače nazvanoj po udatom mi prezimenu sprema se tevhid za najstariju ''dajdžinicu'' koje više nema...ono pola godine tvhid pa se kuha ko za vojsku biće naroda i izdaleka Elem idem ja ko mlada da pomognem...i daju oni meni 7 kg sitnih paprika da ja to sve lijepo pripremim i filujem... sve mi žene spremile oko mene i ja sve sastvih i punim ja tako slomih se...valja tolke nafilovat...ma čini mi se ostalo jedno po kile još da završim...kad uđe jedna ''tetka'' i kaže ''ni ti ne stavjaš ouno riše jelde...samo malo da se razabere''...kad ona reče riža meni sinu ja rižu ni stavila isma...ostavih je da s eotkiseli u vodi prije toga je prebrah al sa mesom ne pomješah... majko moja sda zamišljam ono tvrdo kad s eipeče pa da žene na tevhidu ko kamenjem glavu jednu drugoj razbiju...a mlada pravila...
I tako ti ja ''isfilujem'' komeplet urađeno pa pomješam riži i završim posao.
Kad se jelo na tevhidu...sve žene govore mašalllah mlada ja finih paprika ko to zabremedet...a ja tugo moja mislim ja kako sma vam zube mogla polupat Kad će ti ''tetka'' '' a gdje neće biti fine...juče ih mlada filovala haman 5 sati, ona to po istilahu pedantno''
03.10.2011, 23:00
pipi_duga_capara
388
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
Eee moja bebe...a najača sma bila sa punjenim paprikama
Udala se ja i nije prošao ni mjesec dana čini mi se a u mahali inače nazvanoj po udatom mi prezimenu sprema se tevhid za najstariju ''dajdžinicu'' koje više nema...ono pola godine tvhid pa se kuha ko za vojsku biće naroda i izdaleka Elem idem ja ko mlada da pomognem...i daju oni meni 7 kg sitnih paprika da ja to sve lijepo pripremim i filujem... sve mi žene spremile oko mene i ja sve sastvih i punim ja tako slomih se...valja tolke nafilovat...ma čini mi se ostalo jedno po kile još da završim...kad uđe jedna ''tetka'' i kaže ''ni ti ne stavjaš ouno riše jelde...samo malo da se razabere''...kad ona reče riža meni sinu ja rižu ni stavila isma...ostavih je da s eotkiseli u vodi prije toga je prebrah al sa mesom ne pomješah... majko moja sda zamišljam ono tvrdo kad s eipeče pa da žene na tevhidu ko kamenjem glavu jednu drugoj razbiju...a mlada pravila...
I tako ti ja ''isfilujem'' komeplet urađeno pa pomješam riži i završim posao.
Kad se jelo na tevhidu...sve žene govore mašalllah mlada ja finih paprika ko to zabremedet...a ja tugo moja mislim ja kako sma vam zube mogla polupat Kad će ti ''tetka'' '' a gdje neće biti fine...juče ih mlada filovala haman 5 sati, ona to po istilahu pedantno''
03.10.2011, 23:07
bebbe RR
2004
Hihihihiiiiiii.... Ja sam nedavno u umak od krastavaca zaboravila staviti pripremljene - naribane, nasoljene, ocijeđene - krastavce. A stajala mi je posuda pored šporeta, ono, baš pred očima.
03.10.2011, 23:11
ena23
2131
kazu: ko puno radi puno grjesi. ko malo radi malo grjesi. ko nikad ne grjesi je lijeni k. sin
03.10.2011, 23:16
Hanady RR
18727
ma ja utješi ti mene ena23 a što sma s emogla provalit ko mlada to ništa...hajd ti tetkama obajsni
nego... jednom sma prilikom pravila pitu tikvenicu kod mame... i u nekoj žurbi bome i jufka podebela a i fila natrpam onako momački i sve to bukvalno zguram u tepisju okruglu... izašla pita iz pećnice i ja na stol stavila...a moja mama zabrinuto pita mene..''dijete moje jel tebi vako vazda pita ko šlauf za spašavanje''
03.10.2011, 23:22
muaaa
2911
¸I meni se desilo sa punjenim paprikama samo sto ja nisam nista skontala dok se nisu skuhale i pocele jesti,a sveki i svekar dolazili na rucak I naravno sveki prva skontala
04.10.2011, 01:14
Lejla Ka
5544
Dobila ja (čitaj naručila) za rođendan pekač za hljeb. I pomamila se za raznim brašnima i hljebovima. Najčešće sve ubacim, navijem tajmer i ujutro sva kuća miriše. Jedno jutro miriše ražev hljeb, ja otvorim kora solidna, jedino vrh malo udubljen. Zarežem, a unutra kugla živog tijesta, samo kora okolo pečena Slijedeći fol sa pekačem je bio kad sam ubacila sve sastojke i otišla spavati, ustanem u jutro ništa ne miriše. A ja zaboravila u posudu ubaciti lopatice za mješanje, i pekač odvrtio program, "izmješao" i ispekao, a ništa mrdnulo nije, hrpa brašna stoji kako stoji.
04.10.2011, 01:16
Lejla Ka
5544
Moram ti Hanady reči da sam ja jednom pravila filovane paprike, meso sama izabrala, rekla da mi ga dva puta samelju, sve po propisu stavila (i rižu ) i kad su bile gotove meso je bilo konzistencije salame . Treba li reči da sam ih spremala za goste na iftaru?