Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
prvo: kod mene nikad nista ne ispadne kao "prosli put" druo: lista mojih neuspijeha bi bila malo preduga da razglabam na dugo i na sirko... to se uglavnom vrti oko slatkog
Cccc jesi skrta na rijecima,a ja ko ozeblo sunce cekam tvoj post na ovu temu.
Kiss
priomane ne zezaj
_____________________________
jos uvijek sretno samujemo
"...The future''s in the air I can feel it everywhere Blowing with the wind of change..."
03.03.2009, 22:36
mukica
274
Moj najveci i nezaboravni neuspjeh su hurmasice...koje su na kraju velicinom izgledale kao papuce....
E svaka ti cast dobro si me nasmijala,ja sam ih vec zamislila
_____________________________
Mamini djecaci 12.03.2001 25.07.2008
03.03.2009, 22:39
camm
1266
IZVORNA PORUKA: mukica
Moj najveci i nezaboravni neuspjeh su hurmasice...koje su na kraju velicinom izgledale kao papuce....
E svaka ti cast dobro si me nasmijala,ja sam ih vec zamislila
E stvarno meni suze idu od smijeha
_____________________________
Ja tek sada kuzim da ne kuzim, sta kuzim, sta ne kuzim, sta mi je tesko skuziti, sta ne mogu prokuziti, ali jedno kuzim...:D
03.03.2009, 22:42
ziki
1815
Cemm tema ti je super, bas sam se ismijala cak i dijete probudih citajuci, a Bogami i prisjecajuci se.
_____________________________
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
04.03.2009, 00:00
Ilhana RR
6113
ja sam pravo cudna sto se tice kuhanja... daj mi koji god recept tezi i ispasce mi odlicno... ali makarone jos nikad nisam uspijela da skuham kako treba... uvijek ili prekuhane ili nedovoljno kuhane...
a zagori mi samo ako mi je rr ili fb upaljen hahhaha... zato sada kuham sa laptopom hihihii =)
_____________________________
~~~ Living the dream ~~~
* Lamija 6 maj 2008 * Vedad 20 decembar 2014
04.03.2009, 06:26
Lorna
236
Pita mi NIKAD ne uspije! A toliko volim pitu.. ali nece pa nece. Pored toga, ne znam isprziti krompir u tavi. e to mi se nikako ne da, ili se raspadne sav, ili se zalijepi, ma ne ide i tacka. Ostalo se ne mogu pozaliti, mm uvijek zadovoljan.
zaboravila sam napisati da se u mojoj kuci prave samo kolaci koji se ne peku,iz jednostavnog razloga jer mi do sad ni jedan nije uspio.Kako ni sama ne znam sve mjere stavim tacno al nesto fali zato ja samo trazim recepte za kolace koji se ne peku. dok mi svako slano jelo ispadne dobro.
04.03.2009, 16:14
stella
1360
ima ih vise al skoro mi se desilo da sam corbicu stavila i Hanu uspavljivala,kako ona nije htjela zaspati,ja zaboravila na corbicu,sve izgorilo i istopilo se,crno Serpu sam prala 10 dana.Operem pa pokiselim vrelom vodom pa sve tako
_____________________________
HANA 26.09.2007 SARA 10.12.2012
04.03.2009, 16:55
Nadi
361
Moj peh u kuhanju je vrlo često riža. Nikako da uganjam da mi se zrna razaberu.
04.03.2009, 17:06
hanabanana
4435
Kupi basmati rižu i nema šanse da fulaš.
04.03.2009, 17:07
siky
3
Meni nikako da pita ispadne kako treba, a bilo je tu svega i svačega
_____________________________
SILVIJA
04.03.2009, 17:11
camm
1266
ja kupujem onu rizu crvena daska i dobra je
< Poruku je uredio camm -- 4.3.2009 17:15:52 >
_____________________________
Ja tek sada kuzim da ne kuzim, sta kuzim, sta ne kuzim, sta mi je tesko skuziti, sta ne mogu prokuziti, ali jedno kuzim...:D
04.03.2009, 17:17
žana o8
707
Ja sam jednom mljela na mlin sirovu kafu. Da vam ne objašnjavam šta je bilo sa mlinom.
_____________________________
nestašni smo strašno, uh, uh, bilo je po guzi
04.03.2009, 17:19
Emina*
1639
IZVORNA PORUKA: Nadi
Moj peh u kuhanju je vrlo često riža. Nikako da uganjam da mi se zrna razaberu.
Ima i od Uncle Ben's-a, ona u vrecicama.. Savrsenstvo je kada bude gotova.. Ja ju koristim kad mi neko treba doci
_____________________________
Bakir 20.04.2008.
04.03.2009, 22:32
anitaMO
1384
ma šta ću vam govoriti meni ručak za božić izgorio. sreća bilo je još sarme i tepsija ,pa onda to nisam ni nudila nikome.
_____________________________
LAURA 5.1.2008.
04.03.2009, 22:43
Ummuisa
201
eh kako ja znam da zabrljam.... nekad tako nešto skarabudžim ali sam naučila od svekrve kako da se nosim s tim.... kad njoj šta ne ispadne kako treba, ona ti sva važna kaže : " pa šta, bitno je da je kvalitetno " Ona zna da rokne masla toliko da se teško može jesti, al šta nju briga, bitno je da je to sve kvalitet
04.03.2009, 23:18
orhideja
58
Meni se dogodilo da sam u kremu od kolaca stavila sol umjesto secera.A sta cete mlado ludo i zaljubljeno bilo.
_____________________________
sad je sve u bozijim rukama
04.03.2009, 23:26
Nadi
361
Draga Hanabanana, probala sam i nju ali jednostavno nekad uspije nekad ne (mislim da uvijek stavim nekako previše vode). Emina imam i tu rižu što ti preporučuješ (nju kuha MM kad ja radim sebi kao prilog uz sitni ćevap ili bamiju ili što već ja napravim) Da mi je otkriti tu tajnu razabrane riže
04.03.2009, 23:36
Anoniman
Mjera za rizu!!! Jedna solja rize-dvije solje vode!!!! Nekad je u robotu bila serpa za kuhanje rize, ja je imam extra sprava. Saspes sve unutra i kad bude gotovo samo se iskljuci. Moze se kuhat riza i piletina zajedno.
Ovo je totalno off, sorry
04.03.2009, 23:49
Nadi
361
E hvala ti Maida, meni uvijek govorili 1 šolja riže, 3 šolje vode. Eto rješenja:
05.03.2009, 10:37
bezelye
301
Ja zivim u Tuskoj i ovdje je riza neizbjezna. Ne moram pitati MM sta zeli kao prilog, odgovor se zna Ama i ja sam luda za rizom. Mogu je jesti dok mi ne pocne izlaziti na usi Imam osjecaj da je to kao simbol nacije Mozes skuhati najukusnije jelo na svijetu ali ako ti se riza ne uredi ihhh..... ja kuharice, ne zna ono osnovno
Ja kada nemam vremena pravim kao sto je navela Maida, 1:2. Evo i recept za razabranu rizu kad imam malo vise vremena:
1 solju rize staviti u zdjelu i preliti vrelom vodom. Sacekati da se voda ohladi. Na ovaj nacin iz rize izlazi visak skroba koji inace napravi nered i slijepi rizu. Izliti vodu, rizu jos dobro isprati i ocijediti.
U serpu staviti ulje (ili puter), dodati rizu. Rizu malo proprziti i zaliti sa 1,5 soljom vrele vode. Dodati sol. Promijesati, poklopiti i pustiti da kuha. Ne otklapati bez potrebe, gubi se vlaga. Kada voda uvri na pola promijesati i ponovo poklopiti i pustiti da kuha. Prije nego riza upije svu vodu jos jednom promijesati, skloniti sa vatre, ispod poklopca staviti cistu pamucnu kuhinjsku krpu (da upije visak vlage) i ostaviti poklopljeno da odstoji jos 15-20 minuta. Kazu riza se "odmara" Ustvari tada se riza razabire. Prije serviranja jos jednom promijesati.
Na ovaj nacin nema greske!
Kada nemam vremena za natapanje rize u vreloj vodi onda rizu dobro operem i odmah u serpu. Postupak kuhanja je isti samo treba vise vode (1:2).
Zaista se isplati ovaj malo duzi proces (mozda pola sata duze). Ja obavezno potopim rizu u vrelu vodu. Jedino kad je spremam neplanski onda idemo 1:2
05.03.2009, 11:08
bezelye
301
A sto se tice neuspjeha, uz RR mi je 2 puta nesto izgorilo i zavrsilo u kanti. Nakon toga sam pravo pazljiva, nema sansi da pridjem racunaru dok nesto kuham Jednostavno. Inace se dobro snalazim u kuhinji i zaista volim kuhati. Jedino sto mi se zna desiti je da presolim. A volim i dobro peceno i hrskavo, pa nekad pretjeram pa ne bude dovoljno socno. Ali eto sad i to pokusavam kontrolisati jer MM moze jesti skoro neslanu hranu, a i zbog bebe cemo sve uskoro morati smanjiti na minimum.
Da bi izbjegao moje experimente sa turskom kuhinjom MM mi je poklonio knjigu sa turskim receptima. Pametan. Tako ako zelim da ga obradujem sa necim "domacim" ja zavirim u tu knjigu. Tu sam i pronasla ovaj fazon za razabranu rizu. Vrlo cesto uporedjujem recepte na internetu. Citam sve do cega dodjem, samo da sto manje grijesim. Najdraze mi je kad mi neko otkrije neku tajnu, fazon
< Poruku je uredio bezelye -- 5.3.2009 11:12:17 >
05.03.2009, 11:22
Anoniman
kdo mene je bilo neuspjeha, al vrlo malo vec sljedeci put ispadne bas onako kako sam zeljela... evo primjer mi je sa Cheesecake... prva je propala a drugi put je ispalo odlicno, shvatila sam gdje sam pogrijjesila sto se tice presoljavanja i sl... nemam problema s tim, vodim se pravilom: lakse je hranu uvijek dosoliti, stoga koristim vrlo malo soli... e jedino sto ne mogu da predvidim unaprijed da mi svaku put bude isto su jufke za pitu, nekad je i od mene, i do brasna, i do vremena stajanja, ma ima raznih faktora... nekad se jufka razvuce fenomenalno,a nekad popuca poprilicno... al uspije pita svaki put
09.03.2009, 14:15
makana
772
eeeeeee žene drage, camm tema je za deset, i za nasmijati se i za naučiti, a meni malo i za utjehe elem sve ću reći ako kažem da moj muž moje kuhanje zove - loto kaže nikad ne zna kad će nešto biti jestivo a kad ne ne volim bacati hranu, uvijek pomislim kako je neko upravo tog trena na svijetu gladan i željan kore hljeba i bude mi uvijek krivo kad mi nešto ne uspije, a neuspjehe bih mogla da nižem i nižem jer mi se i dan danas dešavaju evo upravo od prekjučer sama jedem (s mlijekom) svoj neuspjeh gurabija, koji sam naravski sakrila i nisam uopšte rekla čojku da sam ih pokušala po prvi put da napravim, ispalo je nešto kao pretvrd, veći okrugli keks dvije šerpe u tri godine braka su bačene jer su izgorjele zajedno sa hranom u njima, a nedavno i omiljena džezva koju sam zaboravila pa je voda uvrela a ona jadna sva se spekla nisam ponosna niti mi je smiješan ijedan od mojih kuharskih ispada, čak ni kada sam janjetinu posula cimetom, ali sam shvatila da jednostavno kad uživam da kuham ili žurim pa ne mislim - to što radim ispadne dobro, kada se "opteretim" kako i šta radim, te zamišljenim izgledom toga nečega - katastrofa ipak, nadam se da ću jednog dana moći da kažem da sve što skuham bude ok
_____________________________
strpljen - spasen
09.03.2009, 14:18
D_K
2669
e Alma, Alma.. tesko mi je bilo ovo citati ali nije bilo teze nego tvom coeku jesti.. zato maksuz selam za jednog zlatnog ljiljana i njegovu kuharicu..