cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Kuharski neuspjesi

  
clock-img

03.03.2009, 22:29

clock-img

leli§

pencil-img

1201


IZVORNA PORUKA: Nunichi

IZVORNA PORUKA: leli§

prvo: kod mene nikad nista ne ispadne kao "prosli put"
druo: lista mojih neuspijeha bi bila malo preduga da razglabam na dugo i na sirko... to se uglavnom vrti oko slatkoguser posted image user posted image user posted image



Cccc jesi skrta na rijecima,a ja ko ozeblo sunce cekam tvoj post na ovu temu. user posted image user posted image user posted image

Kiss




priomane ne zezajuser posted image user posted image user posted image

_____________________________

jos uvijek sretno samujemo

"...The future''s in the air
I can feel it everywhere
Blowing with the wind of change..."

clock-img

03.03.2009, 22:36

clock-img

mukica

pencil-img

274

Moj najveci i nezaboravni neuspjeh su hurmasice...koje su na kraju velicinom izgledale kao papuce....



E svaka ti cast dobro si me nasmijala,ja sam ih vec zamislilauser posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Mamini djecaci
12.03.2001
25.07.2008

clock-img

03.03.2009, 22:39

clock-img

camm

pencil-img

1266

IZVORNA PORUKA: mukica

Moj najveci i nezaboravni neuspjeh su hurmasice...koje su na kraju velicinom izgledale kao papuce....



E svaka ti cast dobro si me nasmijala,ja sam ih vec zamislilauser posted image user posted image user posted image user posted image



E stvarno meni  suze idu od smijeha user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Ja tek sada kuzim da ne kuzim, sta kuzim, sta ne kuzim, sta mi je tesko skuziti, sta ne mogu prokuziti, ali jedno kuzim...:D

clock-img

03.03.2009, 22:42

clock-img

ziki

pencil-img

1815

Cemm tema ti je super, bas sam se ismijala cak i dijete probudih citajuci, a Bogami i prisjecajuci se.user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

clock-img

04.03.2009, 00:00

clock-img

Ilhana RR

pencil-img

6113

ja sam pravo cudna sto se tice kuhanja... daj mi koji god recept tezi i ispasce mi odlicno... ali makarone jos nikad nisam uspijela da skuham kako treba... uvijek ili prekuhane ili nedovoljno kuhane...

a zagori mi samo ako mi je rr ili fb upaljen hahhaha... zato sada kuham sa laptopom hihihii =)

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

clock-img

04.03.2009, 06:26

clock-img

Lorna

pencil-img

236

Pita mi NIKAD ne uspije! A toliko volim pitu.. ali nece pa nece. Pored toga, ne znam isprziti krompir u tavi. e to mi se nikako ne da, ili se raspadne sav, ili se zalijepi, ma ne ide i tacka. Ostalo se ne mogu pozaliti, mm uvijek zadovoljan. 

_____________________________

Upoznajte Lornu
http://lorna-a-petschelt.blogspot.com/

clock-img

04.03.2009, 09:16

clock-img

tea lana

pencil-img

2255

zaboravila sam napisati da se u mojoj kuci prave samo kolaci koji se ne peku,iz jednostavnog razloga jer mi do sad ni jedan nije uspio.Kako ni sama ne znam sve mjere stavim tacno al nesto faliuser posted image zato ja samo trazim recepte za kolace koji se ne peku.user posted image user posted image dok mi svako slano jelo ispadne dobro.

clock-img

04.03.2009, 16:14

clock-img

stella

pencil-img

1360

user posted image user posted image user posted image
ima ih vise al skoro mi se desilo da sam corbicu stavila i Hanu uspavljivala,kako ona nije htjela zaspati,ja zaboravila na corbicu,sve izgorilo i istopilo se,crno
Serpu sam prala 10 dana.Operem pa pokiselim vrelom vodom pa sve takouser posted image user posted image

_____________________________

HANA 26.09.2007
SARA 10.12.2012

clock-img

04.03.2009, 16:55

clock-img

Nadi

pencil-img

361

Moj peh u kuhanju je vrlo često riža. Nikako da uganjam da mi se zrna razaberu.

clock-img

04.03.2009, 17:06

clock-img

hanabanana

pencil-img

4435

Kupi basmati rižu i nema šanse da fulaš. user posted image

clock-img

04.03.2009, 17:07

clock-img

siky

pencil-img

3

Meni nikako da pita ispadne kako treba, a bilo je tu svega i svačega

_____________________________

SILVIJA

clock-img

04.03.2009, 17:11

clock-img

camm

pencil-img

1266

ja kupujem onu rizu crvena daska i dobra jeuser posted image

< Poruku je uredio camm -- 4.3.2009 17:15:52 >


_____________________________

Ja tek sada kuzim da ne kuzim, sta kuzim, sta ne kuzim, sta mi je tesko skuziti, sta ne mogu prokuziti, ali jedno kuzim...:D

clock-img

04.03.2009, 17:17

clock-img

žana o8

pencil-img

707

Ja sam jednom mljela na mlin sirovu kafu. Da vam ne objašnjavam šta je bilo sa mlinom.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

nestašni smo strašno, uh, uh, bilo je po guzi

clock-img

04.03.2009, 17:19

clock-img

Emina*

pencil-img

1639

IZVORNA PORUKA: Nadi

Moj peh u kuhanju je vrlo često riža. Nikako da uganjam da mi se zrna razaberu.



Ima i od Uncle Ben's-a, ona u vrecicama.. Savrsenstvo je kada bude gotova..
Ja ju koristim kad mi neko treba doci user posted image   user posted image


_____________________________

Bakir
20.04.2008.

clock-img

04.03.2009, 22:32

clock-img

anitaMO

pencil-img

1384

ma šta ću vam govoriti meni ručak za božić izgorio.user posted image user posted image user posted image
sreća bilo je još sarme i tepsija ,pa onda to nisam ni nudila nikome.


_____________________________

LAURA 5.1.2008.

clock-img

04.03.2009, 22:43

clock-img

Ummuisa

pencil-img

201

eh kako ja znam da zabrljam.... nekad tako nešto skarabudžim ali sam naučila od svekrve kako da se nosim s tim....  kad njoj šta ne ispadne kako treba, ona ti sva važna kaže : " pa šta, bitno je da je kvalitetno user posted image " Ona zna da rokne masla toliko da se teško može jesti, al šta nju briga, bitno je da je to sve kvalitet

clock-img

04.03.2009, 23:18

clock-img

orhideja

pencil-img

58

Meni se dogodilo da sam u kremu od kolaca stavila sol umjesto secera.A sta cete mlado ludo i zaljubljeno bilo.user posted image

_____________________________

sad je sve u bozijim rukama

clock-img

04.03.2009, 23:26

clock-img

Nadi

pencil-img

361

Draga Hanabanana, probala sam i nju ali jednostavno nekad uspije nekad ne (mislim da uvijek stavim nekako previše vode). user posted image
Emina imam i tu rižu što ti preporučuješ (nju kuha MM kad ja radim sebi kao prilog uz sitni ćevap ili bamiju ili što već ja napravim)
Da mi je otkriti tu tajnu razabrane riže user posted image

clock-img

04.03.2009, 23:36

clock-img

Anoniman

Mjera za rizu!!!
Jedna solja rize-dvije solje vode!!!!
Nekad je u robotu bila serpa za kuhanje rize, ja je imam extra sprava. Saspes sve unutra i kad bude gotovo samo se iskljuci. Moze se kuhat riza i piletina zajedno.

Ovo je totalno off, sorry

clock-img

04.03.2009, 23:49

clock-img

Nadi

pencil-img

361

E hvala ti Maida, meni uvijek govorili 1 šolja riže, 3 šolje vode. Eto rješenja: user posted image

clock-img

05.03.2009, 10:37

clock-img

bezelye

pencil-img

301

Ja zivim u Tuskoj i ovdje je riza neizbjezna. Ne moram pitati MM sta zeli kao prilog, odgovor se zna  Ama i ja sam luda za rizom. Mogu je jesti dok mi ne pocne izlaziti na usi
Imam osjecaj da je to kao simbol nacije Mozes skuhati najukusnije jelo na svijetu ali ako ti se riza ne uredi ihhh..... ja kuharice, ne zna ono osnovno

Ja kada nemam vremena pravim kao sto je navela Maida, 1:2. Evo i recept za razabranu rizu kad imam malo vise vremena:



1 solju rize staviti u zdjelu i preliti vrelom vodom. Sacekati da se voda ohladi. Na ovaj nacin iz rize izlazi visak skroba koji inace napravi nered i slijepi rizu. Izliti vodu, rizu jos dobro isprati i ocijediti.

U serpu staviti ulje (ili puter), dodati rizu. Rizu malo proprziti i zaliti sa 1,5 soljom vrele vode. Dodati sol. Promijesati, poklopiti i pustiti da kuha. Ne otklapati bez potrebe, gubi se vlaga. Kada voda uvri na pola promijesati i ponovo poklopiti i pustiti da kuha. Prije nego riza upije svu vodu jos jednom promijesati, skloniti sa vatre, ispod poklopca staviti cistu pamucnu kuhinjsku krpu (da upije visak vlage) i ostaviti poklopljeno da odstoji jos 15-20 minuta. Kazu riza se "odmara" Ustvari tada se riza razabire. Prije serviranja jos jednom promijesati.

Na ovaj nacin nema greske!

Kada nemam vremena za natapanje rize u vreloj vodi onda rizu dobro operem i odmah u serpu. Postupak kuhanja je isti samo treba vise vode (1:2).

Zaista se isplati ovaj malo duzi proces (mozda pola sata duze). Ja obavezno potopim rizu u vrelu vodu. Jedino kad je spremam neplanski onda idemo 1:2

clock-img

05.03.2009, 11:08

clock-img

bezelye

pencil-img

301

A sto se tice neuspjeha, uz RR mi je 2 puta nesto izgorilo i zavrsilo u kanti. Nakon toga sam pravo pazljiva, nema sansi da pridjem racunaru dok nesto kuham user posted image Jednostavno.
Inace se dobro snalazim u kuhinji i zaista volim kuhati. Jedino sto mi se zna desiti je da presolim. A volim i dobro peceno i hrskavo, pa nekad pretjeram user posted image pa ne bude dovoljno socno. Ali eto sad i to pokusavam kontrolisati jer MM moze jesti skoro neslanu hranu, a i zbog bebe cemo sve uskoro morati smanjiti na minimum.

Da bi izbjegao moje experimente sa turskom kuhinjom MM mi je poklonio knjigu sa turskim receptima. Pametan. Tako ako zelim da ga obradujem sa necim "domacim" user posted image ja zavirim u tu knjigu. Tu sam i pronasla ovaj fazon za razabranu rizu.
Vrlo cesto uporedjujem recepte na internetu. Citam sve do cega dodjem, samo da sto manje grijesim. Najdraze mi je kad mi neko otkrije neku tajnu, fazon user posted image

< Poruku je uredio bezelye -- 5.3.2009 11:12:17 >

clock-img

05.03.2009, 11:22

clock-img

Anoniman

kdo mene je bilo neuspjeha, al vrlo malo user posted image
vec sljedeci put ispadne bas onako kako sam zeljela... evo primjer mi je sa Cheesecake... prva je propala user posted image a drugi put je ispalo odlicno, shvatila sam gdje sam pogrijjesila
sto se tice presoljavanja i sl... nemam problema s tim, vodim se pravilom: lakse je hranu uvijek dosoliti, stoga koristim vrlo malo soli...
e jedino sto ne mogu da predvidim unaprijed da mi svaku put bude isto su jufke za pitu, nekad je i od mene, i do brasna, i do vremena stajanja, ma ima raznih faktora... nekad se jufka razvuce fenomenalno,a nekad popuca poprilicno... al uspije pita svaki put user posted image

clock-img

09.03.2009, 14:15

clock-img

makana

pencil-img

772

eeeeeee žene drage,
camm tema je za deset, i za nasmijati se i za naučiti, a meni malo i za utjehe user posted image
elem sve ću reći ako kažem da moj muž moje kuhanje zove - loto
kaže nikad ne zna kad će nešto biti jestivo a kad ne
ne volim bacati hranu, uvijek pomislim kako je neko upravo tog trena na svijetu gladan i željan kore hljeba i bude mi uvijek krivo kad mi nešto ne uspije, a neuspjehe bih mogla da nižem i nižem jer mi se i dan danas dešavaju
evo upravo od prekjučer sama jedem (s mlijekom) svoj neuspjeh gurabija, koji sam naravski sakrila i nisam uopšte rekla čojku da sam ih pokušala po prvi put da napravim, ispalo je nešto kao pretvrd, veći okrugli keks user posted image
dvije šerpe u tri godine braka su bačene jer su izgorjele zajedno sa hranom u njima, a nedavno i omiljena džezva koju sam zaboravila pa je voda uvrela a ona jadna sva se spekla
nisam ponosna niti mi je smiješan ijedan od mojih kuharskih ispada, čak ni kada sam janjetinu posula cimetom, ali sam shvatila da jednostavno kad uživam da kuham ili žurim pa ne mislim - to što radim ispadne dobro,
kada se "opteretim" kako i šta radim, te zamišljenim izgledom toga nečega - katastrofa 
ipak, nadam se da ću jednog dana moći da kažem da sve što skuham bude ok user posted image

_____________________________

strpljen - spasen

clock-img

09.03.2009, 14:18

clock-img

D_K

pencil-img

2669

e Alma, Alma..
tesko mi je bilo ovo citati ali nije bilo teze nego tvom coeku jesti.. zato maksuz selam za jednog zlatnog ljiljana i njegovu kuharicu..

Zadnji članci

article-img