Kako se rjesavate onog uzasnog mirisa kokosijeg mesa koje je bilo zamrznuto? Nemam prilike cesto kupovati frisko meso pa moram zamrzavati. Prvo sam kupovala gotovo zamrznuto koje je uvijek bilo uzasno, ni limun nikako nije pomagao. Sad sam pocela kupovati frisko pa ga operem i onda zamrznem, i prvi put kad sam ga pravila u saftu bilo je ok jer sam prvo proprzila pa onda kuhala. Al kad sam drugi put kuhala kasnije je bilo bezveze, culo se na taj miris. Slicno je i sa ribom, nju kupujem zamrznutu, filete ociscene. Kad sam jednom stavila je sa krompirima i vrhnjem i pokrila folijom, kad se ispekla nije bila fina.
Niko ne zna? Ima li neka tema gdje ste pisali o ovom?
_____________________________
"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."
A 16.6.2012. :) D 14.5.2016. :)
25.12.2012, 09:00
niki83
2113
Ja sam stvarno osjetljiva na taj miris zamrznutog..npr. ne mogu da jedem ni voce koje je bilo zamrznuto.. Ali s piletinom nemam taj problem, niti sa ribom..nisam ti mnogo pomogla Ja piletinu iz zamrzivaca uglavnom przim ili pecem, i nikad se ne osjeti taj miris, a kuham i supicu od nje, koju ja licno i ne volim A ribu (filete) odledim, posolim i popaprim, poskropim maslinovim uljem, limunom, i pospem majcinom dusicom. Tako filete na papir za pecenje, okolo krompirice i stavim da se pece, bez folije. Bude
_____________________________
N&N
25.12.2012, 09:03
mamabb
1235
Kad ga otkraviš stavi ga u marinadu, ja ovako radim bilo smrznuto ili ne: malo ulja, začina stavim so, biber, curry i alevu papriku i u to stavim češanj bijelog luka, dobro utrljam u meso i ostavim sat -dva i svaki put ima fini miris, finu koricu.
_____________________________
04.12.2008.
25.12.2012, 09:12
niki83
2113
Evo super savjet od mamabb
_____________________________
N&N
25.12.2012, 09:50
Daliyah92
644
IZVORNA PORUKA: mamabb
Kad ga otkraviš stavi ga u marinadu, ja ovako radim bilo smrznuto ili ne: malo ulja, začina stavim so, biber, curry i alevu papriku i u to stavim češanj bijelog luka, dobro utrljam u meso i ostavim sat -dva i svaki put ima fini miris, finu koricu.
Je li ovo moze i za piletinu i za ribu?
_____________________________
"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."
A 16.6.2012. :) D 14.5.2016. :)
25.12.2012, 10:02
mamabb
1235
za ribu marinadu pravim : ulje so, biber, ruzmarin, peršin, bijeli luk i limun ako je u foliji ond malo i vegete a ako ne onda ne stavljam vegetu jer ona kd se stavi u prženje recimo gori i bude onda gorkasto, stavim je tik pred smicanje tave s ringle.
_____________________________
04.12.2008.
25.12.2012, 10:06
Daliyah92
644
IZVORNA PORUKA: mamabb
za ribu marinadu pravim : ulje so, biber, ruzmarin, peršin, bijeli luk i limun ako je u foliji ond malo i vegete a ako ne onda ne stavljam vegetu jer ona kd se stavi u prženje recimo gori i bude onda gorkasto, stavim je tik pred smicanje tave s ringle.
Aham, hvala na odgovorima
_____________________________
"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."
A 16.6.2012. :) D 14.5.2016. :)
25.12.2012, 10:10
mamabb
1235
Nema na čemu i još jedna caka kod piletine,ono salo, ja sve ono prije zamrzavanja očistim i odvojim, jer mislim da baš ono da onaj ružni šmek.