writing-img

RE: Kuharski neuspjesi

clock-img

25.12.2012, 08:53

clock-img

Daliyah92

pencil-img

644


IZVORNA PORUKA: Dalia92

Kako se rjesavate onog uzasnog mirisa kokosijeg mesa koje je bilo zamrznuto? Nemam prilike cesto kupovati frisko meso pa moram zamrzavati. Prvo sam kupovala gotovo zamrznuto koje je uvijek bilo uzasno, ni limun nikako nije pomagao. Sad sam pocela kupovati frisko pa ga operem i onda zamrznem, i prvi put kad sam ga pravila u saftu bilo je ok jer sam prvo proprzila pa onda kuhala. Al kad sam drugi put kuhala kasnije je bilo bezveze, culo se na taj miris. Slicno je i sa ribom, nju kupujem zamrznutu, filete ociscene. Kad sam jednom stavila je sa krompirima i vrhnjem i pokrila folijom, kad se ispekla nije bila fina.



Niko ne zna? user posted image Ima li neka tema gdje ste pisali o ovom?

_____________________________

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

clock-img

25.12.2012, 09:00

clock-img

niki83

pencil-img

2113

Ja sam stvarno osjetljiva na taj miris zamrznutog..npr. ne mogu da jedem ni voce koje je bilo zamrznuto..
Ali s piletinom nemam taj problem, niti sa ribom..nisam ti mnogo pomogla user posted image user posted image
Ja piletinu iz zamrzivaca uglavnom przim ili pecem, i nikad se ne osjeti taj miris, a kuham i supicu od nje, koju ja licno i ne volim user posted image
A ribu (filete) odledim, posolim i popaprim, poskropim maslinovim uljem, limunom, i pospem majcinom dusicom. Tako filete na papir za pecenje, okolo krompirice i stavim da se pece, bez folije. Bude user posted image

_____________________________

N&N

clock-img

25.12.2012, 09:03

clock-img

mamabb

pencil-img

1235

Kad ga otkraviš stavi ga u marinadu, ja ovako radim bilo smrznuto ili ne: malo ulja, začina stavim so, biber, curry i alevu papriku i u to stavim češanj bijelog luka, dobro utrljam u meso i ostavim sat -dva i svaki put ima fini miris, finu koricu.

_____________________________

04.12.2008.

clock-img

25.12.2012, 09:12

clock-img

niki83

pencil-img

2113

Evo super savjet od mamabb user posted image

_____________________________

N&N

clock-img

25.12.2012, 09:50

clock-img

Daliyah92

pencil-img

644


IZVORNA PORUKA: mamabb

Kad ga otkraviš stavi ga u marinadu, ja ovako radim bilo smrznuto ili ne: malo ulja, začina stavim so, biber, curry i alevu papriku i u to stavim češanj bijelog luka, dobro utrljam u meso i ostavim sat -dva i svaki put ima fini miris, finu koricu.



Je li ovo moze i za piletinu i za ribu?

_____________________________

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

clock-img

25.12.2012, 10:02

clock-img

mamabb

pencil-img

1235

za ribu marinadu pravim : ulje so, biber, ruzmarin, peršin, bijeli luk i limun ako je u foliji ond malo i vegete a ako ne onda ne stavljam vegetu jer ona kd se stavi u prženje recimo gori i bude onda gorkasto, stavim je tik pred smicanje tave s ringle.

_____________________________

04.12.2008.

clock-img

25.12.2012, 10:06

clock-img

Daliyah92

pencil-img

644


IZVORNA PORUKA: mamabb

za ribu marinadu pravim : ulje so, biber, ruzmarin, peršin, bijeli luk i limun ako je u foliji ond malo i vegete a ako ne onda ne stavljam vegetu jer ona kd se stavi u prženje recimo gori i bude onda gorkasto, stavim je tik pred smicanje tave s ringle.



Aham, hvala na odgovorima user posted image

_____________________________

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

clock-img

25.12.2012, 10:10

clock-img

mamabb

pencil-img

1235

Nema na čemu user posted image i još jedna caka kod piletine,ono salo, ja sve ono prije zamrzavanja očistim i odvojim, jer mislim da baš ono da onaj ružni šmek.

_____________________________

04.12.2008.

Zadnji članci

article-img