Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
EMICE kad praviš lisnato,kad ga razvaljaš izbockaj ga vilicom da ne promjeni oblik
12.02.2012, 21:30
InLove
538
IZVORNA PORUKA: Selma.A.M
Joj ja ovo moram napisati,nije strašno ali ...... Elem tek se nekako mm i ja uzeli meni 20 godina ma dijete,jela sve na poslu ili mama što skuha,samo sam hljeb domaći znala napravti..... Tako ja jedan dan da obradujem mm i odlučim ni manje ni više da skuham grah,pa da ubacim mesa,pa domaći hljeb i milina...... U šerpu stavim jednu veliku šolju (za nes-kafu) graha ,malo meni,pa još jednu,pa još jednu ajde rekoh za 4-5 tanjira taman 4-5 šolja graha ...... Hahahahahah kada je to stalo nadolaziti a ja presipati ,na kraju kada je mm došao sa posla imao je šta i vidjeti 4 pune šerpe graha su se kuhale na šporetu i još tepsija graha u rerni ( pa kad već pravim da napravim i stari dobri prepečeni grah ) .........Mogu samo reći da je se grah jeo dobri 5 dana dok nije ukisnuo..................
Sjetih se kad sam ja pravila Sogan Dolmu(recept od Handy) ..trebala mi zaova doci a nikad u zivotu je nisam pravila,i aj reko da obradujem ujedno muza, Jos mi Mirkica rece stavi sto vise luka pucat ce ti , mogu samo reci da je muz jeo 4-5 dana i na kraju rekao da ne moze vise a mogu mislit sta je zaova mislila
_____________________________
Zbog pogresnih ljudi, vise ni prave ne prepoznajem!
30.09.2012, 14:29
Hanady RR
18727
ovaj trud naprosto zaslužuje biti ovdje
IZVORNA PORUKA: jasmin
Tuzlanska baklava...sve isto kao kod banjalucke,samo u koru umjesto secera koristite so,a sarmirajte izgled...- umjesto slaga `bacite` tuzlanske soli .
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
30.09.2012, 14:34
jasmin
4600
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
ovaj trud naprosto zaslužuje biti ovdje
IZVORNA PORUKA: jasmin
Tuzlanska baklava...sve isto kao kod banjalucke,samo u koru umjesto secera koristite so,a sarmirajte izgled...- umjesto slaga `bacite` tuzlanske soli .
_____________________________
”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!
Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!
2007, 2008 ( dva puta moje sve )
30.09.2012, 14:35
Visnja RR
15102
hahahah genijalno...
_____________________________
Asja = duša duše moje :) 03.04.`08
30.09.2012, 15:14
malena sharena
1196
Ja ne mogu postaviti slike svojih neuspjeha jer moja jela uvijek izgledaju odlicno, ali je ukus ono sto ih cini neuspjelim. Nije se jednom MM obradovao, kuca mirise, rucak na stolu extra izgleda...i kod prvog zalogaja sok totalni
_____________________________
Ne znas ti majko, kako je dijete roditi
30.09.2012, 15:18
malena sharena
1196
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
ovaj trud naprosto zaslužuje biti ovdje
IZVORNA PORUKA: jasmin
Tuzlanska baklava...sve isto kao kod banjalucke,samo u koru umjesto secera koristite so,a sarmirajte izgled...- umjesto slaga `bacite` tuzlanske soli .
e
A kombinacija soli i baklave...svekrva pravila baklavu, dan pred bajram i to ona jufke pravila, susila, deverala. Zalila agdom, ispekla...i tek kad je probala...baklava slana! Sad to prica ko anegdotu, a tad je oplakala
_____________________________
Ne znas ti majko, kako je dijete roditi
30.09.2012, 15:41
MAMA MA
645
uhhhh..al je toga bilo....
htjela zenska nakav kolac iz glave sa parfe kremom(kupljenom)..pa kao dole cu keks pa parfe...keks nisam namocila u mlijeko nego nako tvrd poredala pa preko ta krema i opet keks(beli htjela da mi lici na krempitu) ..naravno keks bio uzas tvrd jer je krema suhkasta nekakva bila...uglavnom "okolo kalajli unutra belajli"
pa onda cufte i htjela da prelijem onom smesom od malo brasna i vode da mi poveze sos(al ja sam stavila masala brasna sigurno i 100 grama i vode i odma sve salila)ma to su bile nake grudve tijesta...neznas ni sta je....
pa onda rolana baklava-alahselamet-sve fil iscurio...a agda bila rijetka pa je to doslo nesto ko popara
pa onda zeljanica od zare (more joj nije bilo ravno)neznam kako sam uspjela tako presolit
ma ima toga da cijeli dan pisem...
ipak se moram pohvalit da unazad jedno godinu dana nisam imala ovakvih blamova..
< Poruku je uredio MAMA MA -- 30.9.2012 15:42:55 >
_____________________________
"Why fool around with hamburger,when you have steak at home."-reče moj dragi i osvoji me...
30.09.2012, 15:44
madam x
839
Jasmin
Ja sam pravila čupavce od čajnih kolutića,davno...kad gosti nisu zube polomili..ali prvi zalogaj, pa nevjerica, pa pogled ispod oka ...pa kad smo se onda svi odvalili smijati.
30.09.2012, 15:46
MAMA MA
645
IZVORNA PORUKA: zinanina
Jasmin
Ja sam pravila čupavce od čajnih kolutića,davno...kad gosti nisu zube polomili..ali prvi zalogaj, pa nevjerica,pa pogled ispod oka ...pa kad smo se onda svi odvalili smijati.
e ovako se obicno zavrsi svaki moj kuharski neuspjeh... a muz onda narednih 20 dana govori "ma kad bi nam samo opet napravila ........"
_____________________________
"Why fool around with hamburger,when you have steak at home."-reče moj dragi i osvoji me...
30.09.2012, 15:59
Galicia
2433
Doce meni gosti. I sad napravicu ja nesto kao gusti grah, ne onako corbast nego na gusto. Elem, zagorilo to meni, smrdi citava kuca na grah, a ja sta cu kako cu, dolijem malo vode, napravim umak od zgnjecenog graha, i serviram to i znojim se. Kad se raja stala daviti mojim specijalitetom, traze repete. Reko ljudi nek ste mi zivi i zdravi, ovo je meni izgorilo i nije trebalo na ovo da izadje. Ma kakvi, i sad traze mog graha, kazu da nikad bolji nisu jeli.
_____________________________
“It takes a long time to make it simple.”
30.09.2012, 16:01
muaaa
2911
Ma ja mislim da nema zene koja nema ovih neuspjeha tako da se neobazirem na to
_____________________________
“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”
30.09.2012, 16:03
muaaa
2911
IZVORNA PORUKA: Galicia
Doce meni gosti. I sad napravicu ja nesto kao gusti grah, ne onako corbast nego na gusto. Elem, zagorilo to meni, smrdi citava kuca na grah, a ja sta cu kako cu, dolijem malo vode, napravim umak od zgnjecenog graha, i serviram to i znojim se. Kad se raja stala daviti mojim specijalitetom, traze repete. Reko ljudi nek ste mi zivi i zdravi, ovo je meni izgorilo i nije trebalo na ovo da izadje. Ma kakvi, i sad traze mog graha, kazu da nikad bolji nisu jeli.
nego recept na sunce od sada pravimo "Zagoreni grah na Galiciin nacin"
_____________________________
“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”
01.10.2012, 01:28
Galicia
2433
Joj, neki dan sam pokusala napraviti, al nema sanse.
_____________________________
“It takes a long time to make it simple.”
20.10.2012, 10:16
Daliyah92
644
Ja imam jako puno kuharskih neuspjeha jer sam jos uvijek nova u kuhinji (2 godine pokusavam ) Sad imam jedan problem sa pravljenjem pizze. Zapravo nije problem u tijestu i sl.,ali jednostavno sir za pizzu se nece da istopi. Sta bi mogao biti razlog? Pravila sam je hiljadu puta na isti nacin i ne znam sta joj je u zadnje vrijeme . Sir je isti kao i prije, nije mu istekao rok trajanja, pecnica je dobro zagrijana (ukljucim je pola sata ranije)...
Pojma nemam sta bi moglo biti, zbog cega je tako? Sta vi mislite?
p.s. Pitam vas ovdje da ne otvaram novu temu za ovu sitnicu
_____________________________
"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."
A 16.6.2012. :) D 14.5.2016. :)
20.10.2012, 10:20
Medi_87
1472
kao što sam i obećala moj nindža, tacnije mutant
20.10.2012, 10:22
Medić*
29
IZVORNA PORUKA: Medi_87
kao što sam i obećala moj nindža, tacnije mutant
Medi Bit ce bolje naredni put. Ja ni ovako ne bih
_____________________________
Nema vece institucije od roditelja!
20.10.2012, 10:33
Medi_87
1472
Medic odustajem od figurica
20.10.2012, 13:37
D_K
2669
IZVORNA PORUKA: Medi_87
kao što sam i obećala moj nindža, tacnije mutant
ma daj brisi sa ove teme.. samo ga stavi na tortu i uzivaj..
_____________________________
Onaj pogled :))))
21.10.2012, 10:13
Daliyah92
644
IZVORNA PORUKA: Dalia92
Ja imam jako puno kuharskih neuspjeha jer sam jos uvijek nova u kuhinji (2 godine pokusavam ) Sad imam jedan problem sa pravljenjem pizze. Zapravo nije problem u tijestu i sl.,ali jednostavno sir za pizzu se nece da istopi. Sta bi mogao biti razlog? Pravila sam je hiljadu puta na isti nacin i ne znam sta joj je u zadnje vrijeme . Sir je isti kao i prije, nije mu istekao rok trajanja, pecnica je dobro zagrijana (ukljucim je pola sata ranije)...
Pojma nemam sta bi moglo biti, zbog cega je tako? Sta vi mislite?
Nije mi niko odgovorio pa evo ponovo pitam
_____________________________
"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."
A 16.6.2012. :) D 14.5.2016. :)
21.10.2012, 10:21
madam x
839
Dalia, možda je to onaj " biljni" sir?
21.10.2012, 11:02
Daliyah92
644
IZVORNA PORUKA: zinanina
Dalia, možda je to onaj " biljni" sir?
Pa ne znam ja koji je , ali je za pizzu pravo , koristim uvijek isti samo sad zadnja 2 puta se nije nikako istopio.
_____________________________
"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."
A 16.6.2012. :) D 14.5.2016. :)
21.10.2012, 11:38
malena sharena
1196
Ja za picu koristim samo edamer. Jednom sam stavila onaj u listicima i nije mi se istopio. A biljni ne bih ni u ludilu stavila, grozan mi je ukus. Promijeni vrstu sira, uzmi neki drugi. Je li izrendan, ako jeste, ne znam kako ti se ne istopi.
< Poruku je uredio malena sharena -- 21.10.2012 11:41:07 >
_____________________________
Ne znas ti majko, kako je dijete roditi
21.10.2012, 12:07
Daliyah92
644
Mozzarella pizza cheese izrendani. Ne znam ni ja zasto se ne istopi. Sve isto radim kao i uvijek. Ne znam.... Pokusacu vise ugrijati pekaru, nek se grije duze od pola sata. Jedino mi to pada na pamet da jos pokusam.
_____________________________
"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."
A 16.6.2012. :) D 14.5.2016. :)
21.10.2012, 12:19
malena sharena
1196
Pa probaj i to. Ja ukljucim rernu na maksimum i kad se lampcica ugasi onda stavim. I slobodno probaj s nekim drugim sirom, meni je sa edamerom preukusna, a ponekad uzmem gaudu. One vec izrendane u kesicama, sto pise na njima da su za pizzu nikad nisam uzimala. Hajd, pa javi kakva je