cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Kuharski neuspjesi

  
clock-img

12.02.2012, 21:05

clock-img

milenium

pencil-img

6133

EMICE kad praviš lisnato,kad ga razvaljaš izbockaj ga vilicom da ne promjeni oblikuser posted image

clock-img

12.02.2012, 21:30

clock-img

InLove

pencil-img

538


IZVORNA PORUKA: Selma.A.M

Joj ja ovo moram napisati,nije strašno ali ......
Elem tek se nekako mm i ja uzeli meni 20 godina ma dijete,jela sve na poslu ili mama što skuha,samo sam hljeb domaći znala napravti.....
Tako ja jedan dan da obradujem mm i odlučim ni manje ni više da skuham grah,pa da ubacim mesa,pa domaći hljeb i milina......
U šerpu stavim jednu veliku šolju (za nes-kafu)  graha ,malo meni,pa još jednu,pa još jednu ajde rekoh za 4-5 tanjira taman 4-5 šolja graha ...... Hahahahahah kada je to stalo nadolaziti a ja presipati ,na kraju kada je mm došao sa posla imao je šta i vidjeti 4 pune šerpe graha su se kuhale na šporetu i još tepsija graha u rerni ( pa kad već pravim da napravim i stari dobri prepečeni grah ) user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .........Mogu samo reći da je se grah jeo dobri 5 dana dok nije ukisnuo..................



user posted image user posted image

Sjetih se kad sam ja pravila Sogan Dolmu(recept od Handy) ..trebala mi zaova doci a nikad u zivotu je nisam pravila,i aj reko da obradujem ujedno muza, Jos mi Mirkica rece stavi sto vise luka pucat ce ti , mogu samo reci da je muz jeo 4-5 dana i na kraju rekao da ne moze vise user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image a mogu mislit sta je zaova mislila user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Zbog pogresnih ljudi, vise ni prave ne prepoznajem!

clock-img

30.09.2012, 14:29

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

ovaj trud naprosto zaslužuje biti ovdje

IZVORNA PORUKA: jasmin

Tuzlanska baklava...sve isto kao kod banjalucke,samo u koru umjesto secera koristite so,a sarmirajte izgled...- umjesto slaga `bacite` tuzlanske soli user posted image user posted image .
user posted image


user posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

30.09.2012, 14:34

clock-img

jasmin

pencil-img

4600


IZVORNA PORUKA: Hanady RR

ovaj trud naprosto zaslužuje biti ovdje

IZVORNA PORUKA: jasmin

Tuzlanska baklava...sve isto kao kod banjalucke,samo u koru umjesto secera koristite so,a sarmirajte izgled...- umjesto slaga `bacite` tuzlanske soli user posted image user posted image .
user posted image


user posted image



user posted image user posted image user posted image

_____________________________

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

clock-img

30.09.2012, 14:35

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

hahahah genijalno...user posted image user posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

30.09.2012, 15:14

clock-img

malena sharena

pencil-img

1196

Ja ne mogu postaviti slike svojih neuspjeha jer moja jela uvijek izgledaju odlicno, ali je ukus ono sto ih cini neuspjelim. Nije se
jednom MM obradovao, kuca mirise, rucak na stolu extra izgleda...i kod prvog zalogaja sok totalni user posted image

_____________________________

Ne znas ti majko, kako je dijete roditi

clock-img

30.09.2012, 15:18

clock-img

malena sharena

pencil-img

1196


IZVORNA PORUKA: Hanady RR

ovaj trud naprosto zaslužuje biti ovdje

IZVORNA PORUKA: jasmin

Tuzlanska baklava...sve isto kao kod banjalucke,samo u koru umjesto secera koristite so,a sarmirajte izgled...- umjesto slaga `bacite` tuzlanske soli user posted image user posted image .
user posted image


user posted image e



A kombinacija soli i baklave...svekrva pravila baklavu, dan pred bajram i to ona jufke pravila, susila, deverala. Zalila agdom, ispekla...i tek kad je probala...baklava slana! Sad to prica ko anegdotu, a tad je oplakala

_____________________________

Ne znas ti majko, kako je dijete roditi

clock-img

30.09.2012, 15:41

clock-img

MAMA MA

pencil-img

645

uhhhh..al je toga bilo....

htjela zenska nakav kolac iz glave sa parfe kremom(kupljenom)..pa kao dole cu keks pa parfe...keks nisam namocila u mlijeko nego nako tvrd poredala pa preko ta krema i opet keks(beli htjela da mi lici na krempitu)user posted image user posted image ..naravno keks bio uzas tvrd jer je krema suhkasta nekakva bila...uglavnom "okolo kalajli unutra belajli"user posted image

pa onda cufte i htjela da prelijem onom smesom od malo brasna i vode da mi poveze sos(al ja sam stavila masala brasna sigurno i 100 grama i vode i odma sve salila)ma to su bile nake grudve tijesta...neznas ni sta je....user posted image

pa onda rolana baklava-alahselamet-sve fil iscurio...a agda bila rijetka pa je to doslo nesto ko poparauser posted image

pa onda zeljanica od zare (more joj nije bilo ravno)neznam kako sam uspjela tako presolit

ma ima toga da cijeli dan pisem...

ipak se moram pohvalit da unazad jedno godinu dana nisam imala ovakvih blamova..

< Poruku je uredio MAMA MA -- 30.9.2012 15:42:55 >


_____________________________

"Why fool around with hamburger,when you have steak at home."-reče moj dragi i osvoji me...

clock-img

30.09.2012, 15:44

clock-img

madam x

pencil-img

839

Jasmin user posted image user posted image user posted image user posted image

Ja sam pravila čupavce od čajnih kolutića,davno...kad gosti nisu zube polomili..ali prvi zalogaj, pa nevjerica, pa pogled ispod oka ...pa kad smo se onda svi odvalili smijati.user posted image user posted image

clock-img

30.09.2012, 15:46

clock-img

MAMA MA

pencil-img

645


IZVORNA PORUKA: zinanina

Jasmin user posted image user posted image user posted image user posted image

Ja sam pravila čupavce od čajnih kolutića,davno...kad gosti nisu zube polomili..ali prvi zalogaj, pa nevjerica,pa pogled ispod oka ...pa kad smo se onda svi odvalili smijati.user posted image user posted image



e ovako se obicno zavrsi svaki moj kuharski neuspjeh...
a muz onda narednih 20 dana govori "ma kad bi nam samo opet napravila ........"user posted image user posted image

_____________________________

"Why fool around with hamburger,when you have steak at home."-reče moj dragi i osvoji me...

clock-img

30.09.2012, 15:59

clock-img

Galicia

pencil-img

2433

Doce meni gosti. I sad napravicu ja nesto kao gusti grah, ne onako corbast nego na gusto. Elem, zagorilo to meni, smrdi citava kuca na grah, a ja sta cu kako cu, dolijem malo vode, napravim umak od zgnjecenog graha, i serviram to i znojim se.
Kad se raja stala daviti mojim specijalitetom, traze repete. user posted image
Reko ljudi nek ste mi zivi i zdravi, ovo je meni izgorilo i nije trebalo na ovo da izadje. Ma kakvi, i sad traze mog graha, kazu da nikad bolji nisu jeli. user posted image

_____________________________

“It takes a long time to make it simple.”

clock-img

30.09.2012, 16:01

clock-img

muaaa

pencil-img

2911

Ma ja mislim da nema zene koja nema ovih neuspjeha tako da se neobazirem na touser posted image user posted image

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”


clock-img

30.09.2012, 16:03

clock-img

muaaa

pencil-img

2911


IZVORNA PORUKA: Galicia

Doce meni gosti. I sad napravicu ja nesto kao gusti grah, ne onako corbast nego na gusto. Elem, zagorilo to meni, smrdi citava kuca na grah, a ja sta cu kako cu, dolijem malo vode, napravim umak od zgnjecenog graha, i serviram to i znojim se.
Kad se raja stala daviti mojim specijalitetom, traze repete. user posted image
Reko ljudi nek ste mi zivi i zdravi, ovo je meni izgorilo i nije trebalo na ovo da izadje. Ma kakvi, i sad traze mog graha, kazu da nikad bolji nisu jeli. user posted image


nego recept na sunce od sada pravimo "Zagoreni grah na Galiciin nacin"user posted image

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”


clock-img

01.10.2012, 01:28

clock-img

Galicia

pencil-img

2433

Joj, neki dan sam pokusala napraviti, al nema sanse.

_____________________________

“It takes a long time to make it simple.”

clock-img

20.10.2012, 10:16

clock-img

Daliyah92

pencil-img

644

Ja imam jako puno kuharskih neuspjeha jer sam jos uvijek nova u kuhinji (2 godine pokusavam user posted image ) Sad imam jedan problem sa pravljenjem pizze. Zapravo nije problem u tijestu i sl.,ali jednostavno sir za pizzu se nece da istopi. Sta bi mogao biti razlog? Pravila sam je hiljadu puta na isti nacin i ne znam sta joj je u zadnje vrijeme user posted image . Sir je isti kao i prije, nije mu istekao rok trajanja, pecnica je dobro zagrijana (ukljucim je pola sata ranije)...

Pojma nemam sta bi moglo biti, zbog cega je tako? Sta vi mislite?

p.s. Pitam vas ovdje da ne otvaram novu temu za ovu sitnicu user posted image user posted image

_____________________________

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

clock-img

20.10.2012, 10:20

clock-img

Medi_87

pencil-img

1472

user posted image kao što sam i obećala moj nindža, tacnije mutantuser posted image

clock-img

20.10.2012, 10:22

clock-img

Medić*

pencil-img

29


IZVORNA PORUKA: Medi_87

user posted image kao što sam i obećala moj nindža, tacnije mutantuser posted image



Medi user posted image user posted image Bit ce bolje naredni put. Ja ni ovako ne bih user posted image

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

clock-img

20.10.2012, 10:33

clock-img

Medi_87

pencil-img

1472

Medic odustajem od figuricauser posted image

clock-img

20.10.2012, 13:37

clock-img

D_K

pencil-img

2669


IZVORNA PORUKA: Medi_87

user posted image kao što sam i obećala moj nindža, tacnije mutantuser posted image



ma daj brisi sa ove teme.. samo ga stavi na tortu i uzivaj..

_____________________________

Onaj pogled :))))

clock-img

21.10.2012, 10:13

clock-img

Daliyah92

pencil-img

644


IZVORNA PORUKA: Dalia92

Ja imam jako puno kuharskih neuspjeha jer sam jos uvijek nova u kuhinji (2 godine pokusavam user posted image ) Sad imam jedan problem sa pravljenjem pizze. Zapravo nije problem u tijestu i sl.,ali jednostavno sir za pizzu se nece da istopi. Sta bi mogao biti razlog? Pravila sam je hiljadu puta na isti nacin i ne znam sta joj je u zadnje vrijeme user posted image . Sir je isti kao i prije, nije mu istekao rok trajanja, pecnica je dobro zagrijana (ukljucim je pola sata ranije)...

Pojma nemam sta bi moglo biti, zbog cega je tako? Sta vi mislite?



Nije mi niko odgovorio pa evo ponovo pitam user posted image

_____________________________

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

clock-img

21.10.2012, 10:21

clock-img

madam x

pencil-img

839

Dalia, možda je to onaj " biljni" sir?

clock-img

21.10.2012, 11:02

clock-img

Daliyah92

pencil-img

644


IZVORNA PORUKA: zinanina

Dalia, možda je to onaj " biljni" sir?



Pa ne znam ja koji je user posted image , ali je za pizzu pravo , koristim uvijek isti samo sad zadnja 2 puta se nije nikako istopio.

_____________________________

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

clock-img

21.10.2012, 11:38

clock-img

malena sharena

pencil-img

1196

Ja za picu koristim samo edamer. Jednom sam stavila onaj u listicima i nije mi se istopio. A biljni ne bih ni u ludilu stavila, grozan mi je ukus. Promijeni vrstu sira, uzmi neki drugi. Je li izrendan, ako jeste, ne znam kako ti se ne istopi.

< Poruku je uredio malena sharena -- 21.10.2012 11:41:07 >


_____________________________

Ne znas ti majko, kako je dijete roditi

clock-img

21.10.2012, 12:07

clock-img

Daliyah92

pencil-img

644

Mozzarella pizza cheese izrendani. Ne znam ni ja zasto se ne istopi. Sve isto radim kao i uvijek. Ne znam.... Pokusacu vise ugrijati pekaru, nek se grije duze od pola sata. Jedino mi to pada na pamet da jos pokusam.

_____________________________

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

clock-img

21.10.2012, 12:19

clock-img

malena sharena

pencil-img

1196

Pa probaj i to. Ja ukljucim rernu na maksimum i kad se lampcica ugasi onda stavim. I slobodno probaj s nekim drugim sirom, meni je sa edamerom preukusna, a ponekad uzmem gaudu. One vec izrendane u kesicama, sto pise na njima da su za pizzu nikad nisam uzimala. Hajd, pa javi kakva je user posted image

_____________________________

Ne znas ti majko, kako je dijete roditi

Zadnji članci

article-img