IZVORNA PORUKA: marinčii
Ma naravno da ce sve biti ok,mi zene bas nekad panicimo al eto takve smo sta se moze.
MEni moj veli niko ko ti samo uvik strahujes i brigas opusti se ,on uvjeren da su druge zene opustenije reko jesu sipak samo ti nisi u konrltaktu s drugima pa mislis da su opustene a u stvari smo pa gotovo sve iste.
u pravu si i ja sam imala burnu noć.Mislila sam da je počelo.Buni me to što nisam u terminu, onda bi čekala bolove il' pucanje vodenjaka i bolnica.Ovako ne znam šta da radim kad me uhvati.Sutra idem dr. na pregled definitivno.
Jutro i od mene
Juče me cijeli dan bolio stomak...i to dok ležim.Onda sam sa malim dugo bila napolju i sve prošlo.Pred zoru me probudi menstrualni bol
, prestane pa opet dođe.
Potjera me i u wc, istuširam se , utoplim i onda prestade al' se javi u leđima i ne prestaje.Tek kad legoh na leđa umiri se.Jedva sam zaspala.
Vanchi magnezij opušta mišiće, nekako djeluje pozitivno na maternicu
ovdje ga svi preporučuju(osim moje dr. ona preporučuje buskopan za bolove ali nije joj zamjerit pred penziju je).
Marinči i ja sam isto mislila tražit cr ali opet kontam bolje se stisnut 5 min (tolko je mene stvarno bolilo kod izgona na prirodnom) nego prolazit to sa anestezijom i oporavkom.
Ja posle drugog nisam ni pukla, kad sam došla kući odmah se prihvatila bebe,još imam stepenice u stanu,ležala samo reda radi.
Jel ti imaš osjećaj da ćće ti se rasklopit tijelo na hiljadu komada
mene boli i stidna kost i leđa na istom nivou.
A sve je to normalno...
MZT