Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
da svakako...ipak je nasa forumasica a ima puno slatkih školaraca
27.08.2014, 16:30
EEDITH
1217
IZVORNA PORUKA: R&T@
Hvala...
Mislim da samo u Sarajevu za svaki predmet postoje tri razlicita udzbenika...
Nego, da ja ponudim citanke za srednju skolu... One su iste... A ne bi trebale biti...
kod nas na opštini ni jedna škola nema iste udžbenike
27.08.2014, 16:50
Hanady RR
18727
svježa informacija Informacija S ciljem ispravnog informiranja javnosti, odnosno prvenstveno zainteresiranih učenika i roditelja, dostavljamo sljedeću informaciju: U Budžetu Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade su odobrena sredstva predviđena za nabavku udžbenika za učenike osnovnih škola. Isto tako, Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke je takođe obezbijedilo dio sredstava za nabavku udžbenika za učenike u stanju socijalne potrebe, u školskoj 2014/2015. godini. Naša namjera je obezbijediti besplatne radne udžbenike za sve učenike prvog razreda osnovne škole, te udžbenike za učenike šestog i sedmog razreda osnovne škole iz sljedećih kategorija: • učenici iz porodica u stanju socijalne potrebe; • učenici romske nacionalnosti; • učenici iz porodica u kojima se troje i više djece školuju (bez obzira o kojem nivou obrazovanja se radi). Shodno navedenom, besplatne udžbenike će dobiti svi učenici prvog razreda osnovne škole, dok će, s obzirom na veliki broj zahtjeva škola za dodjelu besplatnih udžbenika za 6. i 7. razred osnovne škole, Ministarstvo izvršiti djelimičnu raspodjelu ovih udžbenika, na način da će svaki učenik dobiti dio udžbenika predviđenih za 6. ili 7. razred osnovne škole. Ističemo, da se u školskim bibliotekama takođe nalazi značajan broj udžbenika, koje je ovo ministarstvo u prethodnim godinama podijelilo školama za učenike iz navedenih kategorija, te će škole izvršiti i podjelu već postojećih udžbenika.
28.08.2014, 12:08
mama75
2257
Da, ovo i ja znam, da u skolskim bibliotekama imaju udzbenike. JA sam prosle god ponudila uciteljici da dam udzbenike i ona mi je rekla da imaju i previse. Udzbenik Matematike koju cu dati nasoj forumasici je koristen i ispisan, tako da bih predlozila da joj kupimo novi ( ili u sklpou ove akcije da se i to izabere) jer ipak je to matematika Nista nisam sinoc stigla provjeriti za tebe R&T, nisam bila kuci, ali 90% da imam pa eto, racunaj.
29.08.2014, 14:17
Dunje i Kolaci
24
Mi smo svoje knjige za drugi razred vec dali,ostao je jos ruksak,pa ako neko zeli,moze se javiti
11.08.2015, 13:18
mikyca1
71
Vidim niko odavno ništa nije pisao na ovoj temi,e pa mislim da je pravo vrijeme za to Sezona je počela Mi smo u potrazi za slijedećim udžbenicima VI razred
1. ČITANKA - UDŽBENIK AZRA VERLAŠEVIĆ I VESNA ALIĆ „NAM“ TUZLA 2. NAŠ JEZIK – UDŽBENIK AMIRA DŽIBRIĆ I ISMETA DŽIBRIĆ „BOSANSKA RIJEČ“ TUZLA 3. MATEMATIKA – UDŽBENIK - ŠEFKET ARSLANAGIĆ, DRAGOLJUB MILOŠEVIĆ-„BOSANSKA RIJEČ“ “DJEČIJA KNJIGA” SARAJEVO ZBIRKA ZADATAKA - ATIJA FAKO „NAM" TUZLA 4. BIOLOGIJA- UDŽBENIK MEHMED BAŠIĆ „NAM“ TUZLA 5. GEOGRAFIJA- UDŽBENIK ENISA KULAŠIN "BOSANSKA KNJIGA " SARAJEVO 6. HISTORIJA- UDŽBENIK MELISA FORIĆ „BOSANSKA RIJEČ“ SARAJEVO, DJEČIJA KNJIGA SARAJEVO 7. TEHNIČKA KULTURA- UDŽBENIK I DNEVNIK RADA MILAN CVIJETINOVIĆ,SULEJMAN LJUBOVIĆ "BOSANSKA RIJEČ" SARAJEVO 8. INFORMATIKA- UDŽBENIK DALIBORKA VILIĆ I SUADA NUMIĆ "VRIJEME" ZENICA, "NAM" TUZLA 9. LIKOVNA KULTURA - UDŽBENIK BRKIĆ MIRALEM „NAM“ TUZLA 10. MUZIČKA KULTURA - UDŽBENIK SENAD KAZIĆ "BOSANSKA KNJIGA" SARAJEVO 11. ENGLESKI JEZIK CHALLENGES 1 I WORKBOOK 1 MICHAEL HARRIS, DAVID MOWER I ASMIR MEŠIĆ AUTOR RADNE SVESKE-AMANDA MARIS " BUYBOOK”SARAJEVO 12. NJEMAČKI JEZIK (DRUGI STRANI JEZIK)- UDŽBENIK ZLATA MAGLAJLIJA „BOSANSKA RIJEČ“ SARAJEVO, „DJEČIJA KNJIGA“ SARAJEVO 13. VJERONAUKA EMINA GRABUS,MUAMER TINJAK EL-KALEM