Draga ssssss, najbolje mu je tvoje mlijeko.
Nudi što češće da doji, mlijeko se neprekidno proizvodi i ukoliko mu je malo, sisanjem će bebi poslati informaciju tvome mozgu da proizvodi više mlijeka.
Do 6 mjeseca se bebama preporučuje isključivo dojenje, tako da nema potrebe dodavati bilo šta drugo. Evo pročitaj opširnije http://www.roda.hr/tekstovi.php?TekstID=96&Tekst2ID=238&Show=2382
Isto tako koliko je pametno da mu već daješ keks i mlijeko - ne odgovaram te, ali na temi Gluten - koliko opasan? imaš ispovijest forumašice koja je zahvaljujući tome dobila celikaliju. Iščitaj temu Početnica u dohrani da prikupiš bitne informacije, ali ja na tvom mjestu i dalje ne bih žurila u tome.
Ovo je dio moga posta sa druge teme:
Mislim da je tebi sada najbitnije da povećaš produkciju mlijeka, a to možeš (iako nije med. dokazano,ali ovo žene govore iz svoga iskustva) uz grah, grašak, mohune (ako beba nema problema s grčevima), puno vode, supa, tečnosti, sokovi od jabuke; ostaviti supenu kašiku geršla preko noći u čaši vode i ujutro popiti tu vodu i pojesti geršlo, meni je pomagao crveni luk, a i bijeli (mada kažu da bijeli promijeni ukus mlijeku pa beba ponekad odbija, ja sam probala i moja nije odbijala, probaj po malo), HIPP čaj za dojilje, kuhana kafa DIVKA, bezalkoholno pivo(ja lično nisam za ovu opciju, ali žene kažu da je uspiješno zbog faktora opuštanja, a opuštenost djeluje na stvaranje mlijeka, stres djeluje negativno), fenugreek/sjeme piskavica-praviti čaj od toga piti i pojesti sjemenke, a imaš još mnogo savjeta na temi Kako povečati količinu mlijeka.
Pročitaj malo i temu Skokovi u razvoju - tu češ naći mnogo savjeta, koji će ti pomoći das shvatiš taj proces oko "navlačenja" mlijeka.
Pokušaj sebi na www.roda.hr naručiti besplatan primjerak dvd Mliječna staza-Put do uspješnog dojenja, plaća se samo poštarina, dvd je odličan i veoma koristan.
Sretno!!!
< Poruku je uredio scarlett -- 4.3.2010 13:12:22 >