IZVORNA PORUKA: aazra
IZVORNA PORUKA: idana_85
Joj bubamaro, rasplakala si me....stvarno od dojenja ne postoji lijepsi osjecaj. Koliko sam samo muke vidjela da bih ga dojila...ali ne zalim,svaki minut mi je dragocijen. I kad pomislim da cu ga morati prestati dojiti, a to ce vjerovatno biti brzo, iako ne zelim....suze mi krenu na oci....
Aida, sto mislis da ces ubrzo prestati dojiti..? cak i ako si nasla posao, to nije razlog. Da li zbog nadohrane manje doji?
Inace ja sam u trudnoci kupila "avent" izdajalicu i flasicu. Bebi nikad, bas nikad nisam dala nijedno drugo miljeko, sve sto je "potegao" iz te flasice bilo je u par navrata moje mlijeko i caj od komoraca. i to svega dva - tri puta. I nije mi poremetilo dojenje. Mislim da su nocni podoji veoma bitni radi uspostavljanja bolje laktacije
Moj smrdo je slatkohran,stalno bi jeo. Jos uvijek dojimo svako sat, sat i pol...Dojim ga i nocu. Jos ga nikada nisam nicim ni pokusala varati. Nocas sam ga dojila svako pola sata,sat....Jednostavno mu raste apetit,a mlijeka isto. Ono nadodje,curi, pojede iz obje dojke,ali mu malo. Jos se nekako borim, dojim ga cesto, pa eto, jednom dnevno popije hapicu pred spavanje, nekih 90ml max, i ima jedan cvrsti obrok, i to pomalo,da mu oci zamazem dok mlijeko nadodje. Za 25 dana dobio 500gr, tako da nam je i dr uvela dohranu i sokice.Ma od pocetka mucim muku s mlijeko,ali ne odustajem,dok bude bar jedan obrok dnevno dojim.
Veceras mm i ja obisli grad trazeci tefalovu veliku flasicu, nigdje nema ili rasprodato. Rekli su nam u tehnomarketu kod Koreje da ima mozda u onome na skenderiji pa sutra idem da trazim. U merkatoru nestalo.ostale samo drske,a u konzumu samo one gumene pipe...Uh, napatih se veceras pravo
A da, meni nista izdajalica nije pomogla. A kad mi mlijeko dobro nadodje i pocne curiti, par puta sam izdajala i uspijem max izdojiti 60 ml. Hehe, kaze mm male mi grudi, ne moze vise stati mlijeka
< Poruku je uredio idana_85 -- 26.2.2009 22:11:30 >