IZVORNA PORUKA: poetesa
u 12 nedjelji sam, na pregledu ultrazvukom beba je dobro i zdravo, marker je uredan... doktorica mi je dala da za 2 nedjelje uradim gore napisane nalaze. Šta to znači i da li se to inače radi ili je nešto posumnjala?
Ja sam radila Triple test, to je kao jos bolji pokazatelj anomalija, ukoliko postoje. U prvoj trudnoci nisam radila takvu vrstu pretraga, ali u ovoj drugoj je bilo potrebno jer su gemini :)
Taj test sam radila u privatnoj ginekoloskoj bolnici EuroClinika na Cengic Vili u Sarajevu i nije potrebno nista spektakularno, obicno vadjenje krvi i rezultati se dobiju nakon 48h.
Kada sam uradila taj test, nisam mogla da spavam od razmisljanja "sta ako". Ja bih svakoj trudnici preporucila da uradi ovaj test, kosta 160KM.
Meni je najgora pomisao bila da rodim dijete sa Downovim sidromom. Ja sam kao volonter radila sa njima i zaista su to extra ljudi, ali samo da znate koliko pate zbog svoje bolesti. Nikad svom djetetu takvo nesto ne bih pozeljela. Ja bih lako izasla na kraj sa tim, znam kako i sta im je potrebno, ali njihov cijeli zivot je opecacen da su bolesni i abnormalni, a uopste nije tako. Bolji su ljudi od nas normalnih...