cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Stakleni pekač

clock-img

14.02.2009, 00:06

clock-img

camm

pencil-img

1266

user posted image user posted image user posted image user posted image ma ja najbolje je mene u krevet strpati
ali kako zaspati.




_____________________________

Ja tek sada kuzim da ne kuzim, sta kuzim, sta ne kuzim, sta mi je tesko skuziti, sta ne mogu prokuziti, ali jedno kuzim...:D

clock-img

14.02.2009, 00:22

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

IZVORNA PORUKA: camm

user posted image user posted image user posted image user posted image ma ja najbolje je mene u krevet strpati
ali kako zaspati.





ajd malo offujemo...user posted image  ni ja nikad prije 2 ili 3 ne zaspim...

dakle stakleni pekac je odlicna stvarcica i jela su mnogo ukusnija... mene samo malo nervira dok ih operem...(nemam masinu za sudje)

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

14.02.2009, 01:22

clock-img

camm

pencil-img

1266

ma nemam je ni jauser posted image user posted image user posted image  al se bas tesko pereuser posted image


_____________________________

Ja tek sada kuzim da ne kuzim, sta kuzim, sta ne kuzim, sta mi je tesko skuziti, sta ne mogu prokuziti, ali jedno kuzim...:D

clock-img

14.02.2009, 12:11

clock-img

nikita

pencil-img

1945

Hvala Visnja probat cu to definitivno pa javim kako je ispalo !

clock-img

14.02.2009, 16:36

clock-img

Amrino

pencil-img

2613

Evo i od mene jedan:
Krompir i pilece filete isjeckati na kockice srednje velicine. Dodati u to zaledjenog povrca po zelji...malo Carske mjesavine, malo graska i malo kukuruza. Staviti maslinovo ulje, so i biber, dobro imjesati i u dobro zagrijanu 250 rernu. Kada porumeni  i bude gotovo izvaditi i ubaciti unutra jednu pavlaku te izmjesati user posted image .


_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010


clock-img

15.02.2009, 23:47

clock-img

Aquarius

pencil-img

509

Imam i ja nekoliko staklenih vatrostalnih posuda. Koristim ih često, mada ih ne volim prati. Ali šta je tu je.


IZVORNA PORUKA: Visnja RR
...
skuhas napola neku tjesteninu (makarone ili rezance) dobro izgleda ona sarena... zatim na dno posude stavis malo ulja pa pokrijes polovinom tjestenine...pa naribas nekog tvrdog sira... pa opet tjestenina i  opet naribas sir... zatim razmutis dva jajeta sa jednim jogurtom i pola pavlake...dodas vegetu i bosiljak... prelijes preko svega i zapeces u zagrijanoj rerni oko 20 min ... kad sve serviras u tanjur posuti parmezanom...



Ovo i ja pravim i super je. A i brzo se napravi.


IZVORNA PORUKA: nikita

Ako imate neki recept za ove dublje posude zamolila bih vas da napisete!!!



Možeš praviti sve što inače praviš u dubokim tepsijama. Zavisi od vrste jela da li ćeš poklopiti ili ne.
Možeš narezati kompire, začiniti ih vegetom i ubaciti u posudu a na njih poredati pripremljeno meso ( piletinu, teletinu...po želji). Obavezno poklopiti i peći u pećnici dok ne bude gotovo (otprilike oko sat vremena). Krompiri budu za prste polizati, jer upiju sok koji pušta meso, a ostanu meki.
Ja isto često u ovoj posudi pravim Zapečeni karfiol. Obari se karfiol 10 minuta u slanoj vodi. Izvadi se iz vode i složi u posudu. Posebno umutiti 2 jaja, pavlaku, sir, šolju mlijeka, peršuna i kašiku brašna. Posuti preko karfiola, lagano protresti da se masa fino rasporedi i peći otklopljeno u pećnici. Ukusno je a i dekorativno izgleda u staklenoj posudi. Može se jesti samo ili kao prilog.
Onda možeš praviti razne musake, meso, ribu, zapečeni grah ( makedonsi Grahče na tavčeuser posted image ), razno povrće, čak i kolače.
Sve je to stvar tvojih želja i kreativnosti.user posted image

clock-img

16.02.2009, 10:29

clock-img

Leva

pencil-img

4538

Inace koristim samo keramicke i vatrostalne posude i tepsije za pecenje. Meni su super prakticne perem ih u masini i masnoca mi ne prsce puno po rerni user posted image

U onoj dubljoj posudi najcesce pravim lignje. Stavim crveni i bijeli luk, lignje, maslinovo ulje i ubacim u rernu.
Malo prodinstam, dodam krompirice, mrkvu, zacine i soljicu vode. Pecem satak uz povremeno mijesanje i to je to. Meni se pravo svidja i ima ukus kao one lignje ispod peke sto jedemo po restoranima.

_____________________________

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

clock-img

16.02.2009, 10:40

clock-img

M kao Mama

pencil-img

5536

Dijana, Dijana što nas zbunjuješ, hahahha, jeste ovu su vatroslatne zdjele i tepsije, a ima i jedan pekač, kojeg u Hrvatskoj zovu peka, a kod nas šač, e što je to ljudi dobro, kanimo se da ga kupimo, to je oko 120 km, ali je vrh, to je kao doboš od lima i imaju vratanca i to predstavlja kao pečnivu, unutra ima ona žica i na nju se stavi tepsija koja dođe u peki, i stavite meso, krompir, pitu, brzo bude gotovo, a ukusno, uh, to radina struju, i to ovdje zovu pekač.

E , onda imaju one varijante kao one "stvarke" za picu, u raznim oblicima također na struju, kažu da je i to dobnra stvar, ali nisam probala,

a ovih vatrostalnih imam cijeli set, svakodnevno ih koristim, što za kuhanje-pečenje, što za podgrijavanje hrane, jer su mi one najbolje za mikrovalnu.

Pravim musaku, pravim krompir, meso, piletinu, lazanje, kolače, stvarno dosta jela. Kako Višnja reće, ako želim da bude hrskavo onda ne zatvaram, a ako hoću da se krćka onda poklopim.

Tačno je da se mali i teže peru, i zna se desiti ako zagori nešto da se mora dobro ribati, u mašini perem samo male posude, tepsije ne stavljam nekako lakše mi kada im ja dušu iscjedim sa arfom i žicom.

clock-img

16.02.2009, 11:07

clock-img

marelica9

pencil-img

119

pozdrav drage moje
i ja imam jednu vatrostalnu tepsiju, ali joj je poklopac od "rosvraja", takodjer mi je dosla i tacna ( za kahu), od istog materijala kao i poklopac...zanima me mogu li peci u rerni sa tim poklopcem....ipak je to rosvraj ( kao dzezva)

clock-img

17.02.2009, 00:12

clock-img

Lorna

pencil-img

236

ja imam set serpi i tavu od vatrostalnog sudja i korisitm ih oko 7 godina - cesto u njima kuham i przim. takodje imam 6 vatrostalnih tepsija, 4 bez i 2 s poklopcem. Cure su ti vec rekle - ne vruce u hladno i obrnuto. Prosle godine smo mama i ja imale incident sa jednom - mama napravila krompirusu i po ko zna koji put jre pekla u toj tepsiji, i zaljevala je vrijucom vodom, tepsija se rasprsla u milion komadica. Morala sam da bacim i stazu iz kuhinje jer se koamdici stakla zalijepili u nju. kad sma kontaktirala fabriku tepsija, rkeli su mi da je do pucanja doslo zato sto sam je pekla na temp. vecoj od 225C, koja je maximum za vatrostalno staklo. A jesmo, mi smo nahajcale temp,. jer smo bile gladne i nismo mogle docekati da se pita ispeceuser posted image
Andji, ne bi bilo lose da procitas na njihovom sajtu ili u prospektu koja je dozvolejna temp.
Inac,e u vatrostalnim tepsijama pecem sve od kora za torte, baklave, muskae, pite, sve, cak i lsuzim u njima, jer su dekorativne.
Odrzavaju se suepr, peru u masini za sudje, uviejk blistave i lijepe

_____________________________

Upoznajte Lornu
http://lorna-a-petschelt.blogspot.com/

clock-img

31.08.2009, 12:06

clock-img

esma*

pencil-img

299

Ja sam evo zadnja dva iftara spremala u vatrostalnoj tepsiji i prezadovoljna sam. Sve je lijepo porumenilo nisam trebala ni otklapati. Prvu vecer punjene paprike,a sinoc krompir+povrce,a na vrhu piletina sve se ispeklo samo takouser posted image

_____________________________

***Gospodaru naš, podari nam hajr...***

Zadnji članci

article-img