IZVORNA PORUKA: Pretty mamma
Drage mame,
ja imam suprotan problem od većine, imam previše mlijeka koje mi ostaje u grudima. Curica popije dosta za 5-10 min, i to je to. Doduše, nekad traje puuuno duže, i po sat i pol. Vjerujem da ne radim nešto kako treba. Još se učimo dojenju, njoj je tek 18 dana.
Da li smijem koristiti izdajalicu za preostalo mlijeko ili ću samo pojačati laktaciju? Ne bih da ga je više za sada, kad joj pogledam u usta, malena se sva zakašlje od količine, sve joj curi na sve strane :(
Kupila sam el. izdajalicu, medelinu, super je, brza je i tiha. Jučer sam izdojila 110 bez problema jer su mi grudi prepune.
Samo curi iz mene, ne moram ništa raditi, ne znam koliko je pametno koristiti izajalicu.
Molim vas neko rješenje.
da sam na tvom mjestu izdojila bih preostalo mlijeko i zaledila ga
razlog je sljedeci
sa tri mjeseca bebe imaju jednu fazu gdje rasu strasno brzo a i apetit im raste
najcesce mama tada nestane mljeka jer beba od danas do sutra hoce jos mljeka a tije,o ne stigne da se navikne na tu promjenu.
nastaje plac,frustrirana i nasikirana mama tada najcesce salje mm u apoteku da kupi adaptirano mljeko jer joj je zao bebe.i onda malo pomalo se odvikavaju od sike
ovako ces imati svog mljeka a i imaces uvijek viska u dojkama
tako da proizvodis vise mljeka nego beba moze popiti i to je super i garancija za duze dojenje.
tako sam ja
svako jutro kada naomih zavrsi
ja napumpam 100 ml. mljeka i zaledim
(nakon 4 litre sam prestala zaledjivat pa sam bacala jer nije imalo gdje stati
)
kada je neko cuva ima svoje mljeko,kada joj je malo moga ima svoje...itd.
mljeko moze stajati 6 mjeseci
pazi na to
kada je naomih prestala da doji sa 12 mjeseci
jos smo 20 dana pomalo pili izdojeno mljeko...dok ga nismo potrosili