IZVORNA PORUKA: Djana
Kažem vam imena koja L. predlaže su kriiiza totalno!
Ali kada joj ja predložim nešto poput.. Nina ili Lena i slično ona se oduševi, tako da ću joj malo "pomoći" u odabiru imena hahaha..
Eh sad sve je to super jer ona "će dobiti seku" odnosno želi seku. A šta ako bude bato?
Da li neko ima iskustva sa "željama" djeteta odnosno šta ako se ta želja ne ispuni? Kako objasniti da mi ne utičemo na to šta će mama roditi?
Kod mene je S želio seku, a dobio
bata!
Od početka trudnoće smo ga pripremali na novog člana, tako da je to prošlo sasvim normalno; ali je uvbijek govorio da želi seku i na moja pitanja -šta ako bude braco-vrtio je prstićem i ghovorio -ne,ne, ja želim seku!
Ali kad je uz nekoliko puta pokazao ću
polako smo ga pripremali na bracu!
Ti znaš svoju curicu i na koji način ćeš joj objasniti da će to biti braco(kad do toga dođe), jer svaki roditelj ima poseban način komunikacije sa svojom djecom te im na taj način i prezentira odgovore na nj pitanja; a dotle je pusti da uživa u svojim željama, nek zamišlja seku-možda jednog dana počne i zamišljati bracu!
P.S. mene je S stalno pitao kuda će izaći beba iz tibe, čak je misčlio da će izaći na pupak, a kako mi je bio mali da mu objasnim kuda će stvarno beba izaći-rekla sam mu da to zna doc i da nj treba pitati, a on se na kontroli postidio i ostalo je da beba pokuca iz tibe kad joj bude vrijeme da se rodi(kad odvoljne naraste) i doc joj otvori posebna vrata da izađe
Tad je bilo dovoljno, a sada ni sam ne znam šta bih mu rekla
P.P.S.Još uvijek želi i seku ili možda još jednog brata!