Moja Melina je imala 15 mjeseci kad sam rodila Elmu. Dok sam bila trudna s Elmom, i dok je stomacic polako bio veci i veci, sa Melinom sam listala Beby casopise(koje sam kupovala dok sam bila trudna s Melinom) i govorila joj: U maminom stomacicu ima jedna beba, i mama ce da ti rodi malu bebicu, kao na ovoj slici.. A njoj drago, ona je jedva cekala da se Elma rodi..
Ali nazalost zli jezici su naravno bili prisutni, pa su govorili da ce je ona vuci za noge, udarati, da ce je mrziti, ma da ne pisem kakve sve gluposti..
Bila sam svjesna da je najvaznije da Melina shvati da je beba dobra, i da ce im biti lijepo zajedno.
A tek ako dijete ima vise od 15 mjeseci, to dijete bolje razumije sta govorimo..smatram da je razgovor vrlo vazan u svakoj situaciji.
Sve u svemu, kad se Elma rodila, Melina je bila odusevljena, i pazila je svoju sestru..Jest da Elma Melinu nekad gnjavi, ali nema veze, njima je ipak lijepo, i kad se svadjaju i kad se igraju..sve je to djecije, i treba razumjeti..pa nece uvijek imati 1, 2, 3, 4, 5... godina, vrijeme prebrzo prolazi.. sve dodje i prodje, a vjerujte da cesto gledam njihove slike kad su bile manje, i trudim se da uzivam u svakoj minuti s njima..