IZVORNA PORUKA: Amrino RR
I ja se uveliko "pripremam" za ovo...E sad to za poklon sam cula mnoge varijante i mnogi kazu da je to samo kontraproduktivno jer time djetetu saljes poruku da treba voliti brata/ sestru jer joj je nesto kupila...tj. ispada da kao podmicujes dijete.
Nemojte pitati starije dijete šta želi!
Osluškujte želje. Ja sam tako radila sa Hanom. ONda sam ranije kupila ono što je ona priželjkivala ( to je bila sitnica: boje iz OBI-ja ) i rekla mužu da mi ih donese u rodilište kada krenu po mene. Stavila sam ih u nosiljku, i kada smo trebali staviti malenu u nosiljku, ja sam iznenadjeno rekla: Šta je ovo????
Na kesi je pisalo HANA. Ja sam Hani rekla: ovdje piše da je za tebe, i to joj odmah dala u bolnici.
Ona se oduševila time - sestra joj donjela boje koje ona jako voli!
Pitala se kako je znala šta da ona voli bojiti, ali to se pitala jednu minutu i onda otrčala da boji zidove i vrata.
Ali ja imam jednu veliku napomenu. Ispravljajte druge! Uvijek!
LJudi imaju grozne običaje, od onog da tepaju samo bebi, do onog da govore da beba nevalja ili da će oni ukrasti bebu.
I najbitnije...kad je malena slavila prvi rodjendan ja sam primjetila na Hani da stalno nešto zaviruje i gleda. ( mada su njoj svi donjeli poklon kao i maloj ).
Sjetim da se da sam u ormar sklonila jendu novu lutku koju nije vidjela i kazem muzu idi stavi onu lutku u kesu i daj mi je. Da ste vidjeli te sreće kada je ona tu lutku vidjela.
Sve govorila: i ja dobila poklon, a Sajri rodjendan.