Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."
11.09.2009, 22:46
Lulu_
1444
zene moje daj prosvjetlite me muz i ja imamo dva kafica on vodi jedan(veliki) a ja drugi (mali) u ovom malom uvijek imamo problema sa radnicima ja sam sad prije ramazana dala platu od 560 km radi se svaki dan od 8 ujutro do 7 navecer i nedeljom od 9 do 16 ima 5 stolova koji nikad nisu zauzeti i prijavljne je taj neko djevojka koja treutno radi i kojoj sam smanjila platu za vrijeme ramazana me starava maltertira(dodje mi da je od pod razbijem) posao je strasno pao za vrijeme ramazana i ja ne znam kako ce biti poslje(nisam vidovita) ona hoce prvi dan poslje ramazana da opet ima platu od 560 i slobodan dan i da bude prijavljena...ja sad mislim da je ta plata zaista previse raspitivala sam se i konobari u kaficima koji rade zaista punom parom dobiju 400 km(kod nas u ze) ja vise ne znam sta cu.ne znam ko je lud ...ona ili ja
I''''m Starting With The Man In,The Mirror,I''''m Asking Him To Change His Ways,And No Message Could Have Been Any Clearer,If You Wanna Make The World,A Better Place,Take A Look At Yourself, And,Then Make A Change
11.09.2009, 22:49
Amelaa RR
3309
Lulu,....ama nije doktor il profesor da tako zahtijeva..Ruku na srce..al ne mozes ti svjesno ici u hendek samo eto da bi njoj dala platu od 560....licno ja jos ne znam konobara koji ima toliku platu i plus da je osiguran. Nego ti njoj lijepo objasni sta i kako a ako Bog da poslje Ramazana ako posao krene puno parom (a hoce ako Bog da) ako bude vise posla...bit ce i njoj veca plata.
moja amela da je ona ok pa hajd...neki dan dosla moja mama,kafic prazan a ona stavila noge na stol i zjaka okolo meni su svi govorili da ta plata nije nikako realna,ali eto...ja najpametnija od tog kafica meni ne ostane nista...samo radi za njenu platu.da ima osla ja bih joj rado dala.ne mogu nikoga naci.ne znam vise sta cu
I''''m Starting With The Man In,The Mirror,I''''m Asking Him To Change His Ways,And No Message Could Have Been Any Clearer,If You Wanna Make The World,A Better Place,Take A Look At Yourself, And,Then Make A Change
11.09.2009, 22:55
cokolino_79
42
Ja sam počela gledati poslove zadnjih dana jer se Lejli bliži prva godina(nisam htjela ranije).Predala sam papire samo za jedan državni posao.Moš mislit što će me zvati na razgovor a kamo li zaposliti Dragi mi je rekao da ću se valjda zaposliti do sedamdesetog rođendana jer gledam samo državne poslove a nemam nikakvu štelu
11.09.2009, 22:57
Amelaa RR
3309
IZVORNA PORUKA: Lulu_
.da ima posla ja bih joj rado dala.ne mogu nikoga naci.ne znam vise sta cu
Logicno je da sad za Ramazan ima manje posla pa joj lijepo objasni, valjda ce shvatiti.
ma jok...valjda misli da je doktor necega...da mi se nje rjesit da skinem 1000kg sa ramena,toliko mi je teska
11.09.2009, 23:04
juni
1102
Cokolino, pusti ti svog muza, nije sve bas tako a evo ti mog primjera da sam dobila drzavni posao, jedan od dva na koji sam konkurisala, bez stele naravno. Zato, nikad ne odustaj i vjeruj da je sve moguce. Sretno!
11.09.2009, 23:06
cokolino_79
42
Hvala mila,nadam se da ne letim previsoko i da neću pasti slomljenih krila.Pusa.
12.09.2009, 00:46
teta berta
1361
zene moje daj prosvjetlite me muz i ja imamo dva kafica on vodi jedan(veliki) a ja drugi (mali) u ovom malom uvijek imamo problema sa radnicima ja sam sad prije ramazana dala platu od 560 km radi se svaki dan od 8 ujutro do 7 navecer i nedeljom od 9 do 16 ima 5 stolova koji nikad nisu zauzeti i prijavljne je taj neko djevojka koja treutno radi i kojoj sam smanjila platu za vrijeme ramazana me starava maltertira(dodje mi da je od pod razbijem) posao je strasno pao za vrijeme ramazana i ja ne znam kako ce biti poslje(nisam vidovita) ona hoce prvi dan poslje ramazana da opet ima platu od 560 i slobodan dan i da bude prijavljena...ja sad mislim da je ta plata zaista previse raspitivala sam se i konobari u kaficima koji rade zaista punom parom dobiju 400 km(kod nas u ze) ja vise ne znam sta cu.ne znam ko je lud ...ona ili ja
Draga Lulu, MM trenutno radi u kaficu, jer ne moze naci posao u struci... Kafic nije tako velik, posla ima onako, mjesecno izade oko 600 km i vjeruj da je to malo s obzirom da nema slobodnog dana!!! Radi non stop i svecima i nedjeljom a svi znamo da covjek nije rob i da mora imati slobodan dan!!!! Ne znam kako je kod vas u Zenici ali u Mostaru je drugacije, ljudi zarade(moja frendoca s faksa) i 800 km mjesecno, a radi druga, prva, slobodna. Ona za mm kaze da nije normalan sto radi za tako malu placu, a nema rashod za jelo i pice... I KO VEC mora RADITI U KAFICU DA I ZARADI... Ali mm nece da radi u drugom kaficu, jer ovdje dolazi njegova raja i uvijek je u opustenoj atmosferi i kaze da nece da prelazi iz kafica u kafic, nego samo na neki bolji posao... A ja dok sam studirala radila sam u fast foodu imala dnevnicu 25 km plus 5 km za sendvic i pice...
12.09.2009, 00:48
teta berta
1361
Usput zvali su me na razgovor za posao, ali ne onaj koji sam aplicirala nego neki drugi. Ali odustala sam, jer je posao u Sirokom Brijegu, a ja nemam auto tako da zasad trazimo nesto u Mostaru...
12.09.2009, 00:53
neki
3476
Bice bolje,bice aBd
12.09.2009, 00:54
milenium
6133
teta berta,naravno da je to malo,kod nas se počinje od 700km pa nadalje a radi se u smjenama.ali kod nas je taki standard da je to malo. možda je kod njih tamo drugačiji život i niži standard tako da je taj novac za njih puno.ne znam..sve ovisi od standarda.u njemačkoj bi i 1000km bilo malo.
12.09.2009, 00:57
acudesa
7725
IZVORNA PORUKA: neki
Bice bolje,bice aBd
samo naprijed, ne može tako lako i ja sam pravooooooo dugo tražila posao, bila sam izgubila svaku nadu u jednom periodu, a tebi želim više sreće nago što je kod mene bilo
12.09.2009, 06:54
maja78 RR
4163
Znam da nije lako naci radnika, ali ni ti ocito nisi nikad radila za privatnika, samo ti sebe zamisli da ti je to sve primanja sto imas.
12.09.2009, 08:17
bebacha
1170
560KM za rad u kaficu je i vise nego dobro.moj mm radi automehanki i ima istu toliku plata.ta dva posla se po tezini nemogu ni poredit.tako da to uopste nije malo.prije svega zato sto nije neki veliki kafic koji puno zaraduje
12.09.2009, 12:39
neki
3476
IZVORNA PORUKA: acudesa
IZVORNA PORUKA: neki
Bice bolje,bice aBd
samo naprijed, ne može tako lako i ja sam pravooooooo dugo tražila posao, bila sam izgubila svaku nadu u jednom periodu, a tebi želim više sreće nago što je kod mene bilo
Hvala ti draga moja puno
15.09.2009, 00:09
neki
3476
Sta je ovo,ovde nikakvih novosti... Ja sutra odoh "ganjati" papire potrebne za novi konkurs,poludicu Ali eto nadam se da ce sta biti od silnih prijava
15.09.2009, 01:18
mila81
819
NEKI draga ima konkurs u Ilidzanskom dijamantu, pa pogledaj, ako ti odgovara, traze poznavanje njemackog, ti si tu vjesta . Vidi na njihovom sajtu, i sretno.
15.09.2009, 02:13
Dalila Sa
236
Evo da se i ja malo uključim na ovu temu :) Ako je neko zainteresovan imam informaciju primaju recepcionerku u Hotelu Heco Delux kod vječne vatre.Porebni uslovi SSS,dobro poznavanje engleskog jezika.Radno vrijeme je od pola sedam do pola tri prva smjena,i od pola tri do pola jedanest druga smjena. A da ono najbitnije da kažem,plata je 500km,eto toliko što ja raspolažem informacijama.
15.09.2009, 10:33
Suzana
1698
IZVORNA PORUKA: cokolino_79
jer gledam samo državne poslove a nemam nikakvu štelu
A zašto gledaš samo poslove u državnim firmama?
15.09.2009, 10:46
neki
3476
IZVORNA PORUKA: mila81
NEKI draga ima konkurs u Ilidzanskom dijamantu, pa pogledaj, ako ti odgovara, traze poznavanje njemackog, ti si tu vjesta . Vidi na njihovom sajtu, i sretno.