IZVORNA PORUKA: Breskva
Upravo su me zvali sutra na razgovor za posao, ali iz nekih izvora saznajem da ne plaćaju radnike, po 2-3 mjeseca i na kraju sami radnici daju otkaz (tako nešto mi ne treba)...
Ja ne bi da budem pokusni kunić, i mislim razgovarati otvoreno-al ko meni garantuje da me neće izraditi kroz mjesec dana tog "probnog rada"...Dajte mi savjete gdje da obratim pozornost u ugovoru i sl., kako da postupim...nemam baš nikakvog iskustva stim
Ako ti ponudi Ugovor o porbnom rdau...
ni slučajno da se u njemu navodi više od 3 mjeseca...
dalje ugovor kao forma neka sadrži sljedeće obavezno:
1. dan počinjanja rada....
2. mjesto rada ( nemoj da nema mjesta pa te počne šetati od nemila do nedraga po toj firmi tipa ako je neka trgovina ti odeš u adminitraciju a on ti kaže idi malo u magacin broji sokove)
3. sistematizacija poslova...tamo gdje piše i ostalo po nalogu direktora neka stoji nakon toga u okviru radnoga mjesta na koje je zaposlenik primljen.
4. visina plaće obavezno da stoji u ugovoru...nemoj slučajno d apristaneš ja u ugovoru pišem minimalac a tebi ću pored dati...jer ti onda neće ništa dati
5. obavezno ali obavezno da ti piše do kada u mjesecu se isplaćuje plaća za prethodni mjesec...ako je to 15 najdalje taj je...
ja znam d anije lako s aprivatnicima...
ali isto tako znam ...ako imaš dobar ugovor sa ovakvim elemntima i kada napustiš nakon tri mjeseca jjer ti ne plaća kao drugima imaš osnovu da putem porezne uprave i inspekcije rada dođeš do svoga zarađenog novca navdenog u ugovoru. to može biti tegobno, može trajati ali ako ne pokušaš nikada nećeš znati jesi li možda porpustila neku dobru priliku za posao jer ruku na srce nisu ni svi privatnici isti i ima onih koji kod privatnika rade godinama i lijepo i zadovoljni su,
eto sretno :)