Joj, drage mame, vi ste super! Ja fakat ne znam sta bi da vas nema, ali, fakat, bez zezanja! Umirile ste me i opustile potpuno. Mislim da imate pravo i da sasvim razumno razmisljate, sto je meni, kada me uhvati panika od silnih savjeta, bilo prilicno tesko. Nazovem mamu u Sarajevo - i ona mi slicne savjete daje kao i svekrva, tako da nijedna nije zlonamjerna, ali imaju sasvim drugacije svjetonazore. Svekrva me je sinoc ubjedjivala da dam Emi caja i kada sam odbila, rekla je "a sta mislis, kako ti je muz narastao ovoliki?!". A kao sto Melli rece, mama koja doji ne treba nista osim podrske, a ja je imam samo u MM i u vama.
Ema ima uvijek zlatno zutu ili boje senfa stolicu i ima je u prosjeku jednom dnevno, nekada jednom u dva dana, sto je, kako procitah, normalno za dojene bebe. Flasu nece ni pod razno, cak ni moje, izdojeno mlijeko iz nje - a kada bi bila gladna, vjerovatno bi je prihvatila. Nocu spava i po sedam sati prije nego sto trazi jesti, i ponekad bljuca, sto mi je, kako rece Suzana, znak da se je najela, jer sta bi u suprotnom izbacila?! Ja imam osjecaj da je njoj sika sve na svijetu, da ima emocionalnu potrebu za njom, sto rece Boogy Woogy i ne mogu joj je uskracivati. Neka siki kada i koliko god hoce, to je najnormalnije i najprirodnije na svijetu! Suzana, ja jos nikada nisam cula za mamu koja je uspjela da doji blizance, a imam ih nekoliko u porodici! Svaka cast! Idana, tvoj Rijad je kao i Ema. - rijetke bebe koje su flasicu imale od pocetka, a da ipak vise vole siku. Pametna djeca, znaju sta je za njih najbolje.
Sada sam nekako opustena i umirena, vjerujem da je priroda sposobna odraditi svoj posao i da to sto mi mlijeko ne strca u mlazovima ne znaci da ga nemam.
Hvala vam svima do neba sto ste mi pomogle da prebrodim ovu krizu! Ako me opet "safata" samo cu ovdje doci i ponovo iscitavati postove. Hvala jos jednom i ljubim vas.