IZVORNA PORUKA: Galicia
Elma divno je kad su nane i djedovi uz unucad svoju, ja to nigdje nisam ni rekla da ne trebaju biti. Ali brate ne moraju biti zid uz zid.
Naravno.
Cudno mi je sto mi svako druga osoba kaze blago tebi daleko je
Mislim da roditelji prave gresku jer je kod nas standardno da roditelji rade ko konji da priuste djeci sve, dok su mala i potpuno zavisna od roditelja to je normalno. Ali, vremenom kad postaju sposobna za rad i neki vid samostalnosti, vecina roditelja i dalje nastavlja istim tempom, izradi sinu sprat i ovaj se ozeni. Snaha onda hoce svoj mir, a svekrva navikla da je do jucer bukvalno sve radila za sina ds on sam ne moze ni gace oprat i ne moze preko noci shvatiti da mu ne treba.
nije svak ovakav, ali vecinu koje znam jest, majka ne da sinu da ispegla kosulju, a ne daj Boze da sebi napravi nesto da jede.
mm se vratio ovdje sam zivio, poceo raditi zene ga pitale ko ti pere haljine? Zar znas ukljuciti masinu
Kolegica mu na poslu prica kako djeca danas sve vise trose, morala je sinu dati 100KM da izvede curu za Valentinovo i kupi joj poklon