IZVORNA PORUKA: dadada
IZVORNA PORUKA: ziki
Ja sam mislim već pisala al opet ću, i stan i kuća imaju svoje rpednosti al kad dođu djeca sve prednosti stana padaju u vodu. Iskreno u velikom gradu ima svega al ja bih uvijek blizinu gradu mijenjala za mirnu lokaciju za finu kuću sa dvorištem.
Djana moje lčno mišljenje(kad zanemarim struku koja se po ovom pitanju i ne izjašnjava)je da je ipak bolje da imaš odvojene etaže, sprat za spavanje i prizemlje za dnevne aktivnosti i eventualno gostinjsku sobu sa malim kupatilom.
i o ovome smo razmisljali...cak i da na savnicima gradimo i zivimo jer je tamo predivno...samo i to ima svoje velike minuse...pogotovo kada imas malu djecu...evo sad da izaberemo neku lokaciju koja vise lici na selo...ili cak planinu...i hajde, mi vozimo Andreja u skolu svaki dan u grad...do je barem po 1h voznje...snijeg...ovo...ono...sta je s njegovim prijateljima...ostaje mu i naravno jedino bi to bilo ispravno, da se druzi s djecom iz sela...mogu automatski racunati da ce se derati s brda na brdo..ojha...a ja njega na savnicima ne mogu odgajati da je to nepristojno i da nije lijepo....nista mu nece biti jasno...a djeci iz sa ce biti seljak jer zivi na savnicima....i putuje do skole 1h...znamo svi kakva su djeca... sta je s hitnim slucajevima tipa temp ili ne daj boze neceg goreg...sve je to divno i krasno...al nikako da sve bude potaman
Ovo sto si napisala je u vecini slucajeva istina. Medjutim postoje izuzeci. Ja sam se rodila i odrasla do puberteta u Beogradu te nakon toga u Holandiji. Stanovala sam u stanu, i sve mi je bilo na dohvat ruke. Trenutno zivim u manjem gradicu pored Tuzle. Vecinu slobodnog vremena provodim u Tuzli, jer mi je tu ljepse. A opet zavisi gdje se zemlja nalazi. Zemlja o kojoj govorim je na selu, koje po izgledu vise lici na predgradje a nalazi se 2km (nepunih 5 minuta autom, 15 minuta pjesice) od Lukavca, a 15 minuta autom od centra Tuzle. Tako da ne vidim prepreku
. Eh sad da se radi o zemlji u brdima ili bas nekom selu Bogu iza nogu, mozda bih drugacije razmisljala.
Sto se tice spratova, razmisljala sam o tome ali mi nije prakticno zbog male djece. Nego ono sto smo mi planirali je napraviti potkrovlje, ali sa vecim prozorima, sa dvije vece djelimicno spojene prostorije, a tu ce biti i manje kupatilo. To ce u narednom periodu biti soba za goste (jer moji roditelji zive u inostranstvu pa nemaju gdje boraviti kada dodju kod nas) a kasnije cu pretvoriti to u tinejdzerski "apartmancic".