IZVORNA PORUKA: bebacha
al gdje naci sjeme iz eko uzgoja
sto se tice toga van sezone mi to niste na jedemo
vidim paprike,paradajz,sve ima
mi to ne kupujemo
isto, ja uvijek ostavim tonu paprika, graska, mohune u zamrzivac, naranvo to je nase povrce koje sadimo nesto mi malo, nesto od mame pokupim
tokom cijele zime imam domacu mrkvu, moji je drze u basti zatrpanu u zemlji, tako da mi mama svako malo otkopa i drzim u kesi u frizideru, a koristim je jako puno u sve...
mama ima isto 2 svoje provjerene zene koje imaju plastenik, tako da smo ovu zimu kupovali zelenu salatu, blitvu, spanak, to bi rijedje bilo, al znalo bi naletiti, salata se ne moze nikako porediti s onom iz Konzuma, koja je kao plastika
ovih dana jedem salatu od svjezeg kupusa zelenog, sreca moji zive na selu, pa sto oni nemaju uvijek ima neko iz komsiluka
a sad ide sezona zelja, ovog sto se bere po njivama, odredjene trave, ja ne znam koje, znam za zaru i stavelj, ima ih jos nekoliko, pa kad mama napravi pirjan od tog zelja, to je za prste polizati, tako lagano a fino, ja bih ga svaki dan mogla jesti