Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Ma nije tesko procitati, naravno ali ides da prijavis dijete negdje i pitaju kako se zove, ti kazes Umma sa dva m? Ili kako? Kakva je nasa administracija, mogu misliti sta se sve desava..
Npr. ja imam dva prezimena, bez crtice, i to moram naglasavati jer ako upisu crticu onda to vise nisam ja, kao... i takve stvari..
Da naglasim sa dva M.
Kako mislis bez crtice ? Ni meni nema crtica izmedju dva prezimena....Ako ne razumiju napisem im
09.05.2015, 22:55
kocka
87
pa imas dva prezimena sa crticom izmedju i bez, kao neko-nekic i neko nekic i to su dva razlicita prezimena.. al ajd Umma jos i jednostavno prolazi, ima ovih sto se citaju skroz drugacije, a pisu drugacije.. komplikacije.. mada, dobro, ima naroda pa sto bi jednostavno kad moze i komplikovano..
09.05.2015, 23:04
Medić*
29
Ma da razumijem. i kod mene nema crtica
09.05.2015, 23:06
Galicia
2433
i moje ime ima dva dupla slova, i nemam problema oko nanglasavanja kako se pise. Ko ne razumije, izvadis licnu i zdravo djaci. Ili slovo po slovo na saaaaav glas im kazes.
09.05.2015, 23:11
Medić*
29
IZVORNA PORUKA: Galicia
i moje ime ima dva dupla slova, i nemam problema oko nanglasavanja kako se pise. Ko ne razumije, izvadis licnu i zdravo djaci. Ili slovo po slovo na saaaaav glas im kazes.
Da, ako treba i zapisat cu
09.05.2015, 23:16
Emica_sa
1463
i moja curica je Ella,samo kazem dva l
09.05.2015, 23:22
teacher75
5394
moj je alan pa moram naglasit uvijek da nije alen vec alan sa a
09.05.2015, 23:23
teacher75
5394
il kazem alan kao alan ford
10.05.2015, 09:00
irenaSA
553
IZVORNA PORUKA: kocka
Pitanje: sve vise cujem da se daju imena kao sto su Farah i Sarah, jasno mi je recimo na engleskom kako to zvuci, ali kako kod nas? Kako se zovu ta djeca, izgovara li se uopste to h ili se izostavlja? I kako se dozivaju ta djeca? Nisam uzivo srela nikoga, ali sam procitala da postoji..
Ja imam Sarah i zovem je baš, tako, kako se piše, SARAH, sa svim pročitanim..izgovorenim slovima..tako je i dozivamo..ne znam zašto bi to bio problem...izgovoriti glas H Ovo Halilović progovara iz mene Moja curica insistira da je i prijatelji zovu punim imenom a ne nadimkom.
Sarah, mamina i tatina princeza stigla je na ovaj svijet 16.02.2010. godine Dani, mamin i tatin princ stigao je na ovaj svijet 19.09.2014 .godine Iza tuge vedrije je nebo...iza tuge čistija je duša...